Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

0
surat dah ada dalam peti

IMAM MUDA



Semalam sudah berlalu terawih yang ke-9...bersama imam muda yang sangat bersemangat juang... sudah berusia 21 tahun... kedatangan yang sangat dinanti oleh jemaah surau yang terdiri daripada golongan berusia...sengaja ana coretkan disini kerana semalam tika melintasi jalannya...sayu terasa.. ana menaiki motorsikal membawa ibunda tercinta... manakala dia berjalan berseorangan dalam rintik hujan dengan jarak rumah yang agak jauh dari surau...dikhabarkan juga kesihatannya terganggu dek demam sejak semalam...

Tiba disurau lebih awal darinya...terdengar bisik kerisauan jemaah surau andainya beliau tidak hadir mengimami solat pada malam itu...mendoakan beliau dengan sangat tulus...hampir mengalir airmata ana mendengarkannya...seketika imam yang disegani tiba di laman surau... disambut bagaikan raja... beliau hanya tersenyum manis sebelum melangkah memperbaharui wuduk dan terus menaiki tangga surau dengan gagah...MASYA-ALLAH~

pemuda yang dicintai ALLAH adalah pemuda yang sangat bertuah...

“Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Rasulullah s.a.w. telah bersabda: “Barangsiapa yang mendirikan sembahyang (Tarawih) pada malam bulan Ramadan dengan penuh keimanan dan keikhlasan maka Allah ampunkan segala dosanya yang telah lalu.” (Riwayat Muslim)



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

selangkah ke alam PERKAHWINAN

Sekarang ni duk search kat mr.GOOGLE...
need help to looking for wedding dress for muslimah...xbanyak yang jupe
yang kebanyakannya bergaya moden dengan tudung yang sangat singkat...
ana xnafikan...tudung boleh dirundingkan untuk memakai tudung sendiri dan tidak diambil dari pakej... tapi di MALAYSIA, sebuah negara yang dihuni oleh ramai umat Islam tidak menyediakan satu pakej MUSLIMAH yang tersendiri...sedih juge ye~
kat tempat ana la especially...
tataw kot kat tempat len ada tapi tidak dikomersialkan?
myb sebab permintaan yang sedikit...

(tibe2 ase cam nak bukak kedai pengantin muslimah~hehe)ni pun ada satu je jupe... dari oneMUSLIMAH (click DISINI)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

SPECIAL THANKS~


TQ Kak Ila sebab kasi guna laptop~
sangat best~~~

xtually dah bawah buku takut boring kat kaunter..tapi nak dijadikan cqita...laptop cumil jadi habuan~~~

so sweet...

leh juge is berpoya2...tq
Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

cucur udang dan kurma

~cucur udang~

~kurma~

Wahai orang-orang yang beriman, diwajibkan ke atas kami berpuasa sebagaimana
diwajibkan ke atas orang-orang sebelum kamu agar kamu bertaqwa .
(Surah al-Baqarah: 183)

Ramadhan 1431H menjengah kita...alhamdulillah masih dikurniakan nikmat kehidupan dan masih lagi menghirup nafas di bumi Allah yang indah ini...Setiap kali Ramadhan... terkenangkan ayahanda yang telah dijemput DIA...ramadhan kedua tanpanya... alFATIHAH~

Setiap kali Ramadhan ayahanda memang gemarkan kurma dan cucur udang. setiap hari boleh dikatakan ada menu tersebut. sangat bahagia melihatnya menjamah dengan penuh kebahagiaan. kebahagiaan Ramadhan... bonda setia disisi...

dulu...wang yang ada hanya cukup2 untuk menempuh kehidupan. anaknya yang masih belum mendapat kerja tetap... kurma yang dijual secara timbang menjadi pilihan... isinya yang agak keras dan berhabuk...tapi ALHAMDULILLAH... masih mampu untuk membeli dan makan seadanya...

sekarang...alhamdulillah juga atas nikmatNYA...sedikit senang berbanding dulu...tapi ayah masih sempat merasa pada ramadahan terakhirnya~ walaupun sedikit yang dapat kubeli... moga ayah bahagia diSANA...lebih2 mewah...lebih2 kaya...lebih2 senang bersama penjaga yang HAK...insyaALLAH...

Ramadhan...Ahlan ya Ramadhan....
berkatilah kami...ampunkan kami yaALLAH~








Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥