Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

0
surat dah ada dalam peti

~PerTaMA kALi beRAya berSama Kamu~


preparing raya dis yer...
berbeza ngan tahun2 sebelum...
dis my first raya wif him n my baby inside...
luv u both...
miss u dad
a lotttttt of luv to u mama~

HEPI EID MUBARAK TO ALL OF U
MAAF ZAHIR BATIN

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

~masak-masak~

 assalamu'alaikum sume blogger yang dirahmati Allah s.w.t
alhamdulillah~~~sejak dua menjak ni mud masak mari suda
asek tengok incik asben jek ajin masak-masak
sekarang...dah ajin tengok...belek...belog masakan
ajin mencuba...tapi yang simple2 ler 
baru cuba-cuba
terai-terai


ada yang menjadiks...
ada yang kecundang...ada yang menjadiks...semua puan eeiyss sudah letak di fb
di SINI
ada yang mintak resepi...ahaks
yang tu yang buat puan eeiyss kombang lobang idong tu...hikhikhik
apepun..sume dari tenet gak...cube2...
sume orang leh google je...
xyah susah2...tapi t puan eeiyss letak yang mana menjadiks...
untuk rujukan nak wat balik t


moga2 mud ni kekal ke akhirnyer...insyaALLAH

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

3
surat dah ada dalam peti

ramadhan & pregnancy...suatu pengalaman unik

bertepatan 01 ramadhan 1432H
genap 20minggu anakanda sayang berada dalam rahim mama
suatu pengalaman yang sangat indah...berpuasa bersama anakanda terchenta...
juga pertama kalinya berpuasa bersama incik asben
tambah pulak dengan batuk yang mengiringi perjalanan hari demi hari...
uhuk..uhuk

hmmm...bercerita mengenai batuk pada saat kehamilan ni
sukar juga untuk memakan ubat yang sesuai
semua kena refer kepada doktor
takut menjejaskan kandungan...kerana pernah ada kes keguguran disebabkan oleh batuk (na'uzubillah)
batuk memang agak memenatkan
bila setiap kali batuk..tekanan di punci kencing menjadi lebih hebat
dan kadangkala kita mengeluarkan sejumlah kecil air kencing bersama

perkara ini sangat menyukarkan..ditambah tekanan hebat di bahagian perut...
inilah dugaan yang perlu ditempuh
ape yang puan eeiyss cuba
sume traditional sahaja
kaedah untuk mengurangkan batuk n hopefully cepat2 la sembuh
kalau mama puan eeiyss..dia buatkan ayaq asam untuk minum
incik hubby ada sapukan asam ngan kapuq if xsilap

makan kicap+limau nipis
minum ayaq selasih..getah anggur dll
dugaan...dugaan..makan salah sket..mengekekla xleh tidur memalam...
bulan ramadhan ni pulak..macam2 tingin
tambah2 cuaca panas2 ni..
air berais tentu menjadi impian yang xterlaksana..huhuhu

xpela..ada hikmah sume ni...
insyaALLAH
cuma emosi kekadang menjadi lebih sensitif 
xsihat+letih
perhatian mang perlu lebih dari biasa
untuk suami2 yang punya isteri bermasalah sama
pandai2 jaga hati...xrugi..pahala bertambah adala...insyaALLAH

Sebagaimana sabda baginda yang bermaksud:
“Berwasiatlah kamu supaya berlaku baik terhadap isteri-isteri.Sesungguhnya kamu mengambil mereka dengan amanah Allah SWT dan kamu menghalalkan persetubuhan dengan mereka dengan kalimah Allah SWT”
(riwayat At-Tirmidzi)


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥