Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

1
surat dah ada dalam peti

sebuah cinta itu... pisod 2

EDISI SEDIH DAN PERIT je part II ni...uhuk2 


...bekerja di sana memang memerlukan satu daya ketahanan fizikal yang tinggi...
turun nek tangga...angkat foil yang berat...
kampit2 guni...semata2 untuk dapatkan sampel dan check quality...fuhhh!
balik umah..mata terkatup..xleh bukak dah...
xdan nak pikiaq apa2
LETIH!

waktu tu...selalu juge bekerja ngan incik 'bos' tu
stay kekadang cek sample sampai lewat petang...
semangat sket ada incik 'bos' yang sombong tu teman2kan...
walaupun dia duk ja kat meja ngadap komputer
yang aku ni berpeluh wat qeja berat...
huh!

(asa cam nak teriak ja!!!penat...mana ngan bos besau tika itu saja ja cari salah...huhu)

sebulan qeja situ...pi qeja menumpang teman
kadang2 guna moto ayah...tapi bila balik terserempak ayah nek beskal
sayuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu je asa....
jejauh kayuh beskal...cari barang 
xsampai ati... ya ALLAH... parahnya hati tika itu

alhamdulillah..atas bantuan paktih...bayarkan duit muka muto
then dapat muto sebijik april 2008
bulan2 bayaq sindrik la
lega sket...tapi semakin lama kesihatan ayah semakin teruk...
senaknya kian menjadi2
laraaaaanya hati...Allah saja yang tahu

ada incik 'bos' tu kadang2 menghiburkan
makcik2 yang qeje kat situ ajin benor mengkenenkan aku ngan incik 'bos'
penat melayan depa..aku katakan incik 'bos' dah BERTUNANG
jawapan selamat kusangka
tapi tau apa depa kona pulak?

"BARU TUNANG....XKAWEN LAGIK..."

meriahnya depa kenakan aku...
ye la..banyak masa aku ngan incik 'bos'
dorang tengok...then GOSSIP!

(tapi jangan salah faham...aku bukan nak goda incik 'bos' ok)
(masih ingat lagi di minda...'dia dah ada aweks!)
(hohohohoho)

AT THE END OF D.I.S.E.M.B.E.R 2008

setelah berperit bekerja...akhirnya aku dapat qeja gomen...
mang xnak pi sangat...sebab pikiaq ayah saket...tinggai dia ngan mak ja
tapi atas paksaan dan desakan dari cu~langkah jua kaki ke sana
berbekalkan keperitan dan harapan moga ditempatkan di negeri perlis
tapi berminggu menanti jawapan..
surat penempatan yang diterima menyatakan
aku ditempatkan di PUTRAJAYA
ALLAH....
Ayah........mak.......peritnya hati anakmu ini

ayah pulak asek kuaq masuk wad...aku pulak jauh nak ulang alik...
ada sekali incik 'bos' pi melawat ayah di wad...
terharu asa hati....
masih ingat juga dia even aku dah xbekerja di sana
bila ada program berdekatan PUTRAJAYA
dia sudi datang menjenguk di tempat kerja
berpuluh kengkawan opis aku ajak temankan...nebes~

(memang incik 'bos' ni seorang teman yang sangat cumil)
(hikhikhik)
(waktu tu hati dah kuch2 hota hai...tapi xleh...dia dah ada aweks....upsss!)

kadang2 ada bermesej dengan incik 'bos'
xbanyak yang dibincangkan..macam mana kehidupan aku kat putrajaya
then..aku jadi penasihat peribadi untuk kes khas dia~
dari situ pelbagai insiden dah jadiks
ye la...till satu hari aku pulang ke perlis
ayah tenat...
...dan 07 MEI 2009 ayahanda terchenta telah kembali ke rahmatullah
ALFATIHAH

aku terkedu...ayah...
moga ditempatkan dikalangan para solehin...mereka yang KAU cintai dan KAU redhai...
mengalir air mata untuk meninggalkan mak dan kembali bertugas di putrajaya
di sana aku terus menghambat tindakan cepat pihak sumber manusia
untuk menguruskan urusan pertukaran aku
dan tika itu jugala...incik 'bos' melafazkan niatnya...
bergetar jiwa....

minda berputar laju memikirkan jawapan yang harus diberi...
istikharah....istikharah....istikharah...
Allah...Allah...Allah....


"Ya Allah, aku memohon petunjuk daripadaMu dengan ilmuMu dan aku memohon ketentuan daripadaMu dengan kekuasaanMu dan aku memohon daripadaMu akan limpah kurniaanMu yang besar. Sesungguhnya Engkau Maha Berkuasa sedangkan aku tidak berkuasa dan Engkau Maha Mengetahui sedangkan aku tidak mengetahui dan Engkaulah Yang Maha Mengetahu segala perkara yang ghaib. Ya Allah, seandainya Engkau mengetahui bahawasanya urusan jodohku dengan Mohd Arif................ adalah baik bagiku pada agamaku, kehidupanku dan kesudahan urusanku sama ada cepat atau lambat, takdirkanlah ia bagiku dan permudahkanlah serta berkatlah bagiku padanya da seandainya Engkau mengetahui bahawa urusan ini Mohd Arif.................mendatangkan keburukan bagiku pada agamaku, kehidupanku dan kesudahan urusanku sama ada cepat atau lambat, maka jauhkanlah aku daripadanya dan takdirkanlah kebaikan untukku dalam sebarang keadaan sekalipun kemudian redhailah aku dengannya"

semakin tenang...tenang...tenang...
tatkala itu mang pihak UBM sudah mencaturkan sebuah sesi ta'aruf
tapi aku ketepikan dulu...banyak positif negatif yang perlu aku fikirkan
setelah berbincang...berdiskusi...jawapan semakin hampir

alhamdulillah....ada rezeki...urusan khitbah aku minta dipercepatkan
urusan pertukaran juga alhamdulillah...telah diluluskan

JULAI 2.0.0.9 nan indah

menjejak kaki di opis yang bakal aku menumpahkan khidmat
PERLIS...im here 4 u..muah!!!
dari MATA AYER berpindah ke BESERI (kg mak)
tinggalkan kenangan bersama ayah...lagi lama berada di situ...lagi banyak memori yang hadir
tapi tinggalkan kampung itu bukan bermakna ayah bakal dilupakan
hanya Allah yang tahu besarnya rindu pada ayah...

t o   b e   c o n t i n u e . . .
(special untuk tatapan anak mama ngan abah bila dah besyaq t)
(wif luv_mama: 10.31pm : 29sept11)

 

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥