Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

24
surat dah ada dalam peti

6#WorDLeSs WeDNesDay

siMERAH humaira xmo tido , ni baru tido - tido ayam . uhuk3
wordless wednesday yang terlalu wednesday di pagi hari adalah , jeng3

 

gambaq apa la sebenaqnya tu kan ? hehe
terima kasih atas respon semua , bagi yang dah tahu , alhamdulillah . Bagi yang masih tertanya - tanya , ia adalah 'softbook' . Buku yang diperbuat dari kain untuk pembelajaran awai baby . Tak perlu risau nak terkoyak ke ape n its colourful too .

puan is duk google cari buku ni , biasala kat perlis payah nak cari benda - benda camni . Nak buat sendiri , tatau bila nak siap . haaha ( orang tu rajinla sangat , hahah )

jom enjoy gambaq - gambaq len yang lebih ceria dan jelas

All about SoftBo0ks






Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

7
surat dah ada dalam peti

AHAD dan SUAMI TERCHENTA !

Ahad ( 26 Februari 2012 )

 hari untuk bersama keluarga , ahad je incik suami cuti . Puan eeiysspun tak sempat nak BW . InsyaAllah , ada masa puan eeiyss akan terjah jugak entri - entri terbaru pengunjung setia teratak siFAQIR 'ilmu ni . Jazakumullah semua yang sudi ziarah dan tinggalkan komen .


SiMerah Humaira dah dua malam tak tido malam , dia tido siang . hehe . Jadi sekali ngan puan eeiyss la tido siang . Belogpun lupa teruih . tengs to incik suami atas masakan yang sedap beliau . dan beliau juge ntah ape anginnyer , MENULIS BLOG ! hehe nak tengok ape yang dia masakkan untuk kami ?
KELIK SINI

luv u abang . hehe

hari ni ( isnin : 27 Februari 2012 ) , dia call dari opis .

incik suami : kenapa orang tak komenpun belog abang ?
alahai , siannyer dia . hehe . walau apepun , sangat menghargai usahanya dalam menulis even sibuk . hehe . Puan eeiyss pulak dah gila duk buat cucuq teluq . dah 7 kali buat . Biarkan . Biarkan sampai mereka semua boring merasakan resepi baru belajaq puan eeiyss ni . malam ni nak buat lagi la . hehe

wassalam ~ t puan eeiyss terjah belog kengkawan ye

..........................................................................

terima kasih bagi yang meninggalkan komen di belog incik hubby~ tp dia terpaksa delete akaun dan buat akaun baru wif da same post . terima kasih sekali lagi . if puan is xsilap yang tinggalkan komen adalah :
-teenager housemaid ngan Lia Irdelia-

tq ye... muah!



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

10
surat dah ada dalam peti

::NaSi GorENg CheNTa::

...cinta juga perlu di'topup'

Tiba - tiba perut tingin sangat nak makan bihun , puan eeiysspun mesej incik suami , belikan bihun , leh goreng untuk makan malam . Malam tu , dia ada hal , balik lewat , bihun lupa beli . huhu!

Malam berikutnya , menunggu lagi dengan penuh harapan , tapi lupa lagi beli , takpela . Sedih!

Malam berikutnya lagi , tetap tak beli jugak . huh! asa nak teyak ja . ( saja ngada , hehe ) Dengan asa bersalah , incik suami tawarkan nasi goreng . Dia nak masakkan katanya . Late nite dah waktu tu , myra dah tido . Puan eeiysspun ngantuk sangat dah , puan eeiyss angkat myra bawak masuk bilik , tido . huh!

Dari dalam bilik duk dengaq bunyi sudip berlanggaq ngan kuali dengan penuh kemeriahan , puan eeiyss tertido jugak . Beberapa ketika , incik suami kejutkan , myra terjaga . Dia suh kuaq makan nasik goreng . Mula - mula puan eeiyss buat tatau ja , malu la konon , haha! . main - main dengan myra yang tersenyum atas riba incik suami . Lagi sekali incik suami suruh makan sikitpun jadila , katanya . 

Puan eeiyss pegang pinggan , ada kertas ( sticky note ) terlekat kat pinggan . Mula - mula duk tarik , bila tengok , sticky note tu bukan terlekat , tapi saja dilekatkan . Hmmmm , malunya nak baca . haha!

nota cinta


Asa nak nanges ! huhu . Makan sambil senyum . haha! teruk betul perangai puan eeiyss . Tapi nasi goreng yang ada note tu malu la nak snap gambaq depan incik suami . Simpan note tu , lekat kat white board dalam bilik , esoknyer bila incik suami pi qeja , puan eeiyss snapla gambaq . hohoh!

Lupa teruih pasai bihun ! upppssss~



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

8
surat dah ada dalam peti

SpEED LisT

 mud bersegmen pulak puan eeiyss ni , aish! hehe
tetiba dengan aktifnya , puan eeiyss join lagi satu segmen ke ape ye kategorinyer , puan eeiyss pun tatau . hehe
puan eeiyss terjumpa di belog D'nyue , dah terus terjah ke belog NO ordinary Blog

jadi puan eeiyss join , banner kat bawah ni , kalau kengkawan nak join leh kelik ye .



ape itu Speed List?
Speed List adalah satu program untuk memudahkan anda berblogwalking, anda hanya perlu klik sahaja logo diatas dan ia akan automatik membuka 6 link bloger yang lain


terbukak kepada 72 peserta ja tau , sapa cepat dia dapat . hohohoho

..........................................................

is dah masuk dalam speed list no 2
tengs MIRUL

..........................................................
done ! speedlist 1, 2, 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8

rujukan : speed list

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

17
surat dah ada dalam peti

SEGMEN: Jom Blogwalking + Follow

kelik banner untuk join

is baru sempat bukak belog hari ni , dan baca semua komen ,
salah satunyer is dapat tag dari NADIA untuk join segmen SANDRA
is punya segmen folo yang pengsan - pengsan tu pun jenuh dah , hehe
tapi is join jugak , dari kerana ukhwah sesama rakan blogger

jadi is nak ajak kengkawan yang cumil seperti kak NANI hehe . selamat join , sebelum 5.3.12 oke .





...................................................................................
bermula lagi perjalanan puan eeiyss bertemu kawan2 dari

LIST 1
  1. http://arazua.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
  2. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
  3. http://zuhairibinismail.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
  4. http://luahanhatisifiniey.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
  5. http://belognanabyte.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow-by-sandra.html
  6. http://eiyfacyunk.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
  7. http://airaamir.blogspot.com/2012/02/segmenjom-blogwalking-follow.html
  8. http://misslyzeer.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
  9. http://noruazuran.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
  10. http://chrissychristinylife.blogspot.com/2012/02/segmenjom-blogwalking-follow.html
  11. http://zamani84.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow-dari.html
  12. http://tiniersakura.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
  13. http://riby94.blogspot.com/2012/02/21st-chapter-contest-segmen-jom.html
  14. http://thefreakingawesomeme.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
  15. http://missmistakesstoriesonlymystories.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    ...................................................................................
    LIST 2 
    1. http://lobaksusue.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    2. http://anakayahbercerita.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    3. http://shahsya.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    4. http://ulatcomeywarnawarni.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    5. http://cikputeriput-je.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    6.  http://budakpendekberblogging.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    7. http://chemstar1811.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    8. http://zaieydaa.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    9. http://www.zabeltechcentre.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    10. http://kesahhyayadengansidia.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    11. http://belogadeqputry.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    12. http://nanahunnymonny.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    13. http://miszyuda.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    14. http://dazzilurzzi.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    15. http://azilaismail.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    16. http://lleeya.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    17. http://hemzterholikz90.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    18. http://miloshake.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    ...................................................................................
    LIST 3
    1. http://mn6bil.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    2. http://akusukebiru.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    3. http://iezamin92.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    4. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    5. http://stylo-nina.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    6. http://ieraassyiera.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    7. http://greennnpanda88.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    8. http://sukedukeblog.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    9. http://puterishamiera.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    10. http://izzdfarish.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    11. http://nanieybarnieylurviey.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    12. http://serakserakbasah.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    13. http://luvbellyda.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    14. http://nurfahz85.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    15. http://syasyajohan.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    16. http://misakichatwin.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    17. http://kisahdetektifcomel.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    18. http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    19. http://qaqamine.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    20. http://suicyde.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    ...................................................................................
    LIST4
    1. http://beloggieda.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    2. http://iekaruslan.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    3. http://memorifd.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    4. http://cikincrazychicken.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    5. http://amyfendi.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    6. http://diagonallife.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    7. http://sayasyiera.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    8. http://engkumuzahadin.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    9. http://mun-rah.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    10. http://speechless009.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    11. http://cikdayaconan.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    12. http://nysasarahstorymorry.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    13. http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    14. http://chentakro.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    15. http://www.linazlina.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    16. http://sukehatysaye.blogspot.com/2012/02/segmenjom-blogwalking-follow.html
    17. http://fifyfirdausi.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    18. http://cikmeinasayangs.blogspot.com/2012/02/segman-jom-blogwalking-follow.html
    19. http://secebisnurkilan.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    20. http://sabrenashzri.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    21. http://azzafdzal.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    22. http://airagirlnextdoor.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    23. http://cahayacita2.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    ...................................................................................
    LIST5
    1. http://masrinasidek.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    2. http://cikharty88.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    3. http://ikafantasi.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    4. http://itsmetira.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    5. http://masyaamiraaimie.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    6. http://eidashimoda.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    7. http://mawarmawarhijau.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    8. http://ikafantasicloset.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    9. http://gucciey.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    10. http://cakarewala.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    11. http://khairunnisa-myonlinediaryii.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    12. http://kisahkiterr.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalkingfollow.html
    13. http://tekanjelahkeypad.blogspot.com/2012/02/segmenjom-blogwalkingfollow.html
    14. http://blog-aku-nie.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    15. http://muargulz.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    16. http://shikinzainudin.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    17. http://bubblepinxsweet.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    18. http://elialaily.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    19. http://princessaliessa.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    ...................................................................................
    LIST6
    1. http://mieyrafana.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    2. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    3. http://chea94.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    4. http://hatiseorangputeri.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    5. http://kisahhatiseyla.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    6. http://miera-akmalina.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    7. http://inibloghidayah.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    8. http://anis-pauzai.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    9. http://blogcelotehmuna.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    10. http://minohjiwe.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    11. http://phosphorusarsenic.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    12. http://diyanarauzi92.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    13. http://www.aegyoprincess.co.cc/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    14. http://inassyuhaidah-mystory.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    15. http://steffanylife.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    16. http://duniaekin.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    17. http://aneysoulsaid.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow-by-sandra.html
    18. http://disiniadaceritera.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    19. http://sayesegumbah.blogspot.com/
    20. http://duniaekin.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    21. http://mimishyou.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    22. http://kaisaraaiman.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    ...................................................................................
    LIST7
    1. http://hairyedaherman.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    2. http://mysuperduperhero.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    3. http://dotscomel.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    4. http://alyaeyanaqaisara.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    5. http://lystra-lily.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    6. http://cintasikecik.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    7. http://haryatifaizal.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    8. http://afasz.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    9. http://skinnystar.blogspot.com/?zx=84b70753ea422df2
    10. http://nuradila87.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follower.html
    11. http://www.lunamerza.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    12. http://daipee.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    13. http://nadira-nademo.blogspot.com/2012/02/segman-jom-blogwalkingfollow.html
    14. http://missjuejue.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    15. http://hanifidrus.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    16. http://fadhihaizzati.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    17. http://amirahzakaria.blogspot.com/2012/02/blogwalking.html
    18. http://aynyhasrah.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow-tag-fatin.html
    19. http://nunaayat.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    20. http://kitaawesome.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    21. http://ashidamdanuar92.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    22. http://sanisahsabu.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    23. http://stereohearts90.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    ...................................................................................
    LIST8
    1. http://kejudankopi-ayienbella.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-and-follow.html
    2. http://unperfect-lifes.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    3. http://bintuzainal14.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    4. http://yayahnasake.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow_25.html
    5. http://www.ecadwinkyasha.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    6. http://princessrosesdiary2012.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    7. http://lovepinkylife.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    8. http://chityn.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    9. http://muelphine.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    10. http://samiahselamat.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    11. http://thelifelovelaugh.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    12. http://cik13februari.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    13. http://storysalawakya.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    14. http://hajarhafizah.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    15. http://sayadisinibukansaya.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    16. http://sweettedy.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    17. http://new4mylife.blogspot.com/2012/02/jom-blogwalking -follow.html
    18. http://mylove-norazumi.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    19. http://sayagilerpurple.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    20. http://akudankamoo.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    21. http://natasyasuhana.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    ...................................................................................
    LIST9
    1. http://zirahasan.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    2. http://shar90bez.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    3. http://aleeyanabilah.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    4. http://nourayuadieb.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    5. http://aisyalieza.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    6. http://sitialiahali.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    7. http://cbudak-comot.blogspot.com/2012/02/segmenjom-blogwalking-follow.html
    8. http://pinkitusweet.blogspot.com/2012/03/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    9. http://qilafuntime.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    10. http://storiesmoriesimontelkulala.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    11. http://nepalmerahjambu.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    12. http://anothermcqueenlife.blogspot.com/2012/03/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    13. http://kisahdongengsiepalhijau.blogspot.com/2012/02/segmenjom-blogwalking-follow.html
    14. http://fafazira.blogspot.com/2012/03/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    15. http://skyjuiceforever.blogspot.com/2012/03/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    16. http://ezzathepolkadots.blogspot.com/2012/03/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    17. http://princesskawaiigurlzz.blogspot.com/2012/03/segmen-jom-blogwalking-follow.html
    18. http://cintauntukkita.blogspot.com/2012/03/segmen-jom-blogwalking-follow.html


    dah abis dah.... alhamdulillah , dah tunaikan tanggungjawab untuk BW+Folo semua lis (^____~) nak gerak ke 2 lagi segmen menanti... uhuk3

    moga ukhwah yang terbina ini berkekalan hingga akhir hayat . sama - sama menegur , sama - sama bergumbira , sama - sama berduka .
     


    Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

    1
    surat dah ada dalam peti

    5#WorDLeSs WeDNesDay


    Untuk semalam , hehe
    semalam is my mom besday
    22.02.12
    hari ni wat nuri sket , sangat letih , hehe

    Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

    11
    surat dah ada dalam peti

    Segmen : Saya Join, Pasti Dapat Doodle

    tertarik dengan doodle , ahaks , tu yang kalut join tu~

    ~kelik untuk join~


    Nama Panggilan Anda : eeiyss
    URL belog : http://sanisahsabu.blogspot.com
    Negeri Kelahiran : PERLIS
    Warna Kesukaan : pink / biru

    siap! dah leh tag rakan blogger , dan rakan2 yang bertuah itu adalah :


    hohohoho... best2! cepat2 join , bebila ja dah xpired segmen ni... 
    ( semangat aih puan eeiyss ni , tadak qeja petang2 ni . myra lak duk tido . hehe )
    ..........................................................

    UPDATE
     
    tengs apit , is dah dapat doodle , even nama is jadi caca merba , but its nice . tengs



    Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

    10
    surat dah ada dalam peti

    start to S.M.I.L.E

    puan eeiyss dah angau , angau dengan senyuman manis kamu myra , hehe .

    hadiah babah untuk mama dah bertukar tangan kepada myra

    wif her super2 nice smile (^_______________________^)


    renungan menggoda si myra

    tiada yang dapat menghilangkan letih kecuali melihat kamu tersenyum buatku , chewah! hehe

    Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

    14
    surat dah ada dalam peti

    myra wif her hijab

    my dear myra ,

    Allah Ta'ala says: "And tell the believing women to lower their gaze and guard their private parts from sin and not show of their adornment except only that which is apparent, and draw their headcovers over their necks and bosoms and not reveal their adornment except to their husbands, their fathers, their husbands' fathers, their sons, their husbands' sons, their brothers, or their brothers' sons, or their sisters' sons, or their women (i.e., their sisters in Islam), or their female slaves whom their right hands possess, or old male servants free of physical desires, or small children who have no sense of women's nakedness. And let them not stamp their feet so as to reveal what they hide of their adornment. And turn unto Allah altogether, O you Believers, in order that you may attain success.[An-Nur, 24:31]

    so, saja puan eeiyss pakaikan hijab untuk myra... hehe

    myra juz 71days old today ( 20.12.12) , masih kecil untuk mengetahui sesuatu , tetapi ini adalah pelajaran ruhnya dengan dari doa kami suami isteri untuknya... moga dia mampu mendoakan kami kelak . amin .

    at 1st time kami dedua ( puan eeiyss ngan incik suami ) cuba untuk pakaikan myra hijab . nanges!



    puan eeiyss bisik kat telinga myra : "myra , dis is wut we call a 'hijab' , hijab is how we covered our 'aurah' from da 'ajnabi' , myra kena selesakan diri ye sayang "

    pastu dia diam . hehe
    yela , sebab puan eeiyss dah buang tudung tu , hehe , myra mang tak suke ada benda atas kepala dia , headband or any , harap - harap dia akan jadi sangat selesa dengan hijab bila dia besaq sket . Allah ... Allah ... HIJAB ITU SANGAT INDAHKAN? tengok bebudak pakai hijab , sesuatu yang super2 indah .

    .......................................

    lepas bagi dia rehat for a week~



    .......................................

    alhamdulillah... hehe
    even macam mak daten sket2 , dia mula selesakan diri ( xtually mud dia tengah oke , hehe )
    saja suka - suka kacau dia . miss u my little humaira !
    ........................................
    nota tambahan untuk komen2 dari pembaca:
    mang dia rimas , ini hanya untuk tujuan kacau2 myra sahaja , sebagai kenangan untuk diabdikan dalam gambaq , hanya beberapa saat je . heheh
    jangan sala faham ye
    terima kasih atas komen
    .........................................


    p/s : untuk pembacaan tambahan  

    Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

    18
    surat dah ada dalam peti

    suntikan untuk MYRA~

    Hari ni bawak myra gi tucuk
    cukup umo dia 2bulan
    nangis kejap
    pastu terus tertido
    sian dia



    tips untuk anak - anak kiter hari ni

    AMALAN KETIKA ANAK SEDANG TIDUR

    Pernah terbaca satu artikel perkara yang patut dilakukan oleh ibu bapa semasa anak sedang tidur. Sebagai ibu bapa eloklah kita cuba lakukan kepada anak-anak.... setiap malam apabila anak tidur hendaklah kita wiridkan Ya Latif ke ubun2 kepalanya sebanyak yang mungkin atau 100 kali. seterusnya, membaca surah al fatihah 1 kali, alam nasyrah 1 kali.Berbisiklah ditelinga anak dengan lembut dan perlahan-lahan ketika dia sedang tidur dengan menyeru kepada nama penuhnya. Bisikan tersebut hendaklah berupa nasihat, pujian dan perasaan kasih sayang kerana sesungguhnya percakapan kita kepada anak yang sedang tidur itu sangatlah berkesan kepada jiwa dan rohnya. ayah dan ibu juga hendaklah selalu menyapu air lebihan wuduk yang ada pada kita misalnya air yang masih basah di tangan ke muka dan ubun-ubun anak.

    post kat ym hubby tips ni...

    "ada juga..fatihah..abg buat..hihihi
    yang len tak dak"

    "satu lagi
    surah ad-dhuha"

    hehe ... xtually surah ad-dhuha tu mang feberet surah yang incik somi asek baca ... apepun surah , yang penting alunan ayat alQuran di telinga anak kecil mesti kita amalkan selalu , selain dari kita juga perlu menjadikan pembacaan AlQuran sebagai satu kebiasaan di waktu yang lapang . InsyaALLAH ... ubat hati paling mujarab .

    Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

    21
    surat dah ada dalam peti

    4# WorDLeSs WeDNesDay

    p/s : adas words jugaks kalis nis...hesheshes ;p
    ...........................................................................

    bagi pengguna hp cumil : sila baca dari kanan ke kiri ( dahulukan yang kanan ) hehe

    1st line : sexy smile , sarcastic smile , awkward smile , kitty smile , cheeky smile

    2nd line : i-love-u smile , proud smile , confident smile , you-can-do-it smile , up-to-no-good smile

    3rd line : out-of-control-happy smile , too-happy smile , very-happy smile , blushing-happy smile , happy smile

    ...........................................................................

    Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

    15
    surat dah ada dalam peti

    keow teow kungfu # inspired by CIKGU MA

    hohoho...
    eh , salah ! Huhuhu
     
    Ni semua gara - gara terbaca entri #cikgu ma# tentang Keow Teow Kungfu , walau dia tak kasi resepi yang dia buat tu , puan is tanya kat incik goooooogle ngan also refer to #DTS# . Dari incik goooooogle , puan is jumpa belog ni #dari jari jemari turun ke hati# hohoho . Jadi terus amik cara - cara dia buat dengan penuh detail tu . ( bagus untuk orang yang baru nak belajaq masak macam puan eeiyss ni )

    Hubby cuti hari ni ( ahad ) , jadi tengat nak masak untuk dia . Nak cuba - cuba . Bahan - bahan dah beli semalam , tinggal beberapa bahan ja yang takdak lagi . Jadi puan eeiyss gi pasar malam ngan incik hubby . Petang tu kawan - kawan incik hubby datang , jadi lewat sikit la dapat beli bahan . Perut dah tak sabar - sabar nak makan keow teow KUNGFU .  hait!

    Dalam duk beli - beli bahan , incik hubby tanya , boleh tak buat untuk dua orang kawan dia , nak datang sembang - sembang kat umah puan eeiyss malam ni . Aish! baru nak belajaq buat , makan perut sendiri dulu . Puan eeiyss dah mula asa gelabah dah ... aiyok! 


    " oK" kata puan eeiyss dalam keadaan muka nak teyak dah . Incik hubby leh senyum pulak . cemus !

    Sampai umah dah lewat , sekitar jam 9.17malam gitu . terus ke dapur . Myra takmo tidur , maktok dia terpaksa tolong jaga . sekarang tinggai puan eeiyss sorang kat dapur . Kawan - kawan incik hubby dah datang . Dan yang lebih hebat dan dahsyatnya , puan eeiyss dengaq perbualan tepon kawan incik hubby ajak kawan dia lagi dan lagi datang umah . Ada wat makan - makan katanya . Salah satunya depa ( mereka ) ada la beli buah doyan ( durian ) dan satu lagi ayat yang puan eeiyss asa menggeletar seluruh badan ...

    "bini arip ada masak - masak!"

    "AIYAKKK!!!!"

    puan eeiyss nangis! haha !
    gelabah incik hubby , dia tolong siapkan bahan - bahan basah seperti potong ayam , rebus ayam , potong sotong dan lain - lain tugasan termasuk membuat air untuk tetamu mengejut tersebut . haha ! lawak pulak bila fikir boleh puan eeiyss teyak sambil potong sayuq . Mana dengan resepi tulis dalam buku selang seminit puan eeiyss pi jenguk . huh!

    Tapi finally siap! abis licin dorang sapu ... gambaqpun tak sempat nak snap ... nak tunjuk kat #cikgu ma# ahaks~ pic gooooogle leh ?

    Gambaq keow teow DTS




    Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

    14
    surat dah ada dalam peti

    penat yang membahagiakan~

    p/s : entri kali ni panjang jugakla ... bicara hati

    Setelah Setahun usia perkahwinan kami , baru dua bulan ni puan eeiyss bercuti dan menjadi suri rumah sepenuh masa , suatu pengalaman yang menarik untuk dikongsi . Pada mulanya puan eeiyss sangat menanti - nantikan saat bergelar suri rumah sepenuh masa ni . Al - maklumlah , puan eeiyss bekerja , sekang cuti bersalin anak pertama , masih berbaki cuti lagi sebulan sebelum memulakan tugas kembali di opis .

    Dalam mengharungi sebuah suasana baru dalam perkahwinan kami , iaitu kehidupan bersama permata hati nur 'aisya humaira . Puan eeiyss sedar  , kepenatan berada di rumah sangat berbeza dengan kepenatan berada di pejabat . Kita memerlukan lebih - lebih banyak tenaga dan kekuatan mental dalam melakukan semua tugas - tugas di rumah berbanding di pejabat . Puan eeiyss akui sekarang keletihan ibu puan eeiyss menyediakan keperluan - keperluan kami sekeluarga patut dihargai . ( bukan tidak hargai sebelum ini , hargai dalam pada masa yang sama merasai kepenatan beliau alami ) .

    Bukan suatu perkara mudah sebenarnya , menjaga anak , mengemas rumah , membasuh pakaian , menyidai di ampaian , mengutip baju - baju yang dah di basuh , memasak , memikirkan menu untuk di masak , melipat baju , mengemas dll . Kadang - kadang puan eeiyss pun rasa nak menjerit bila melakukan semua perkara tu di siang hari , malam pulak myra tidak mahu melelapkan mata . Pengorbanan yang sangat perit . Puan eeiyss menangis ! Dalam hati , ya ALLAH , kuatnya insan bernama perempuan yang dapat menguruskan rumahtangga dengan senyuman . Takbir !

    Di sinilah peranan suami , walaupun dia berada di pejabat , tidak melihat kepenatan kita menguruskan rumah , SATU SMS CINTA mampu menghilangkan semua kepenatan kita . Hargailah isteri - isteri anda . Jika pulang ke rumah lewat malam , beritahulah isteri di rumah tentang masalah - masalah yang di hadapi , pulang dengan senyuman dan ciuman . Allahu Akbar ... berbahagialah mereka . Tips mudah untuk rumahtangga sejahtera .

    Puan eeiyss terkenang kisah anakanda Rasulullah S.A.W : FATIMAH AZ - ZAHRA

    Suatu hari, Fatimah telah meminta suaminya Saidina Ali k.w. supaya menemui Rasulullah SAW dan meminta jasa baik Baginda untuk menyerahkan seorang wanita tawanan perang sebagai pembantu rumah mereka.

    Rasulullah SAW bagaimanapun tidak dapat memperkenankan permintaan puterinya kerana semua harta rampasan perang termasuk wanita-wanita itu tidak menjadi milik Baginda, tetapi milik negara Islam dan kaum Muslimin. Baginda tidak dapat memberikan sesuatu yang bukan menjadi miliknya.

    Permintaan Fatimah itu membimbangkan Baginda, bukan kerana tugas berat yang sedang dipikul oleh puterinya itu tetapi disebabkan oleh bayangan keluh kesah seorang isteri yang tertekan akibat tugas-tugas yang perlu dilaksanakannya.

    Pada sebelah malamnya Baginda telah mengunjungi rumah Fatimah dan menyatakan kepadanya: “Apakah kamu berdua (Ali dan Fatimah) suka kepada pemberian yang akan ku berikan ini, sedangkan ia lebih baik daripada apa yang kamu minta pada siang hari tadi?”

    Fatimah amat sukacita mendengarkan tawaran tersebut sekalipun dia tidak mengetahui apa bentuknya. Rasulullah SAW menyatakan kepada Fatimah bahawa hendaklah dia membaca Subhanallah, Alhamdulillah dan Allahu Akbar sebanyak 33 kali setiap hari sebelum tidurnya.

    Semenjak itu wirid yang diajarkan oleh Rasulullah SAW telah menjadi amalannya dan suaminya. Hasilnya Fatimah mendapati dia tidak lagi menjadi keluh kesah dalam menghadapi apa jua kerja-kerja sehariannya yang berat, malah merasa cukup bahagia melakukannya.

    Pilihan di tangan kita sebenarnya . Nak merungut , membebel atau SYURGA!
    Puan eeiyss kena baca banyak berusaha untuk memantapkan lagi jati diri . Tambah - tambah jadi ibu di usia muda ni . ( muda lagi kah puan eeiyss ni ? hehe ) . Tengs kepada incik suami yang banyak bersabar dengan bebelan puan eeiyss ( bebelan melalui sms kalau tertekan sangat ... sian enchek suami ... ) walau sibuk tapi mampu membuatkan puan eeiyss sangat bahagia .

    ~LUV U ABANG~

    Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

    14
    surat dah ada dalam peti

    4# SpOnTanEOus ThuRsdAy



    Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

    10
    surat dah ada dalam peti

    3# WorDLeSs WeDNesDay


    p/s : wordless wednesday yang ada 'word' ... leh tak camni ? ahaks

    Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

    10
    surat dah ada dalam peti

    ...berkenalan dengan kengkawan dari rumah ::Teenager Housemaid::

    episod PERTAMA puan eeiyss
    dalam berukhwah
    puan eeiyss nak kenai - kenai dengan kengkawan dari rumah
    salah seorang teman blogger puan eeiyss
    so... credit to her



    1. http://sayaadilaazizan.blogspot.com/ ( sangat kalerful... macam pelangi... hehe )



     2. http://cahayapetunjukku91.blogspot.com/ ( puan eeiyss suker kaler - kaler cenggini ... tengat majlis kawen dulu - dulu punya tema... hoho )


    3. http://blurrr4evablurr.blogspot.com/ ( tak leh copy header ... hoho ... but nice... pinky2 gitu )

    4. http://azwanramliarea.blogspot.com/ ( simple dan menarik )

    5. http://norfatiahyadz.blogspot.com/ ( tiut sangat header ngan belog beliau ni... hoho )


    6. http://www.lia-irdelia.com/ ( gabungan warna yang tomei... )



    7. http://lyndaaziz.blogspot.com/ ( nice pink )



    8. http://keeyamustafa.blogspot.com/ ( i like cartoon~lalala)


    ~SALAM UKHWAH SEMUA~

    Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

    12
    surat dah ada dalam peti

    ...terkenang

    ::nur 'aisya humaira saat pertama kali bertemu babah::
    p/s: gambaq malas edit , terus masukkan jerk ... huhu~

    ...saat nur 'aisya humaira dilahirkan
    ...tanggal 12.12.11
    ...jam 11.o5pagi
    ...jam 11.27 pagi incik suami azan ditelinga kanannya
    ...dan iqamah ditelinga kiri permata hati kami
    ALHAMDULILLAH atas kurniaan TUHAN yang tidak ternilai indahnya
    dalam hidup kami sekeluarga

    Moga Nur 'Aisya Humaira menjadi anak yang solehah
    penghibur dikala duka , penghilang kesunyian kami , especially my mom ( maktok myra )
    sunyi selepas arwah ayah pergi meninggalkan kami , tiada kata mampu digambarkan . puan eeiyss disunting incik suami sebulan selepas arwah ayah menghembuskan nafas terakhir . sembilan bulan selepas tu , rombongan beliau sampai dan puan eeiyss selamat di khitbah . tanpa ayah yang menjadi jurubicara . sedih ...

     8 bulan selepas dikhitbah , kami di satukan ... juga tanpa ayah ... Gembira dalam kesedihan

    13 bulan selepas itu , myra lahir sebagai penyeri ... saat ayah masih ada , puan eeiyss dan incik suami tidak pernah bercinta! cuma ada incik suami datang melawat arwah ayah yang sakit sebagai salah satu tanggungjawab kemanusiaan dia ke atas seorang teman sekerja .

    tersentuh dengan perbualan mak dengan arwah ayah tatkala mak meluahkan rasa susah hatinya kepada arwah ayah .

    mak : macam manala sanisah lepas ni . dia tak lepas lagi ( tak kawen lagi )
    mak susah hati tengok keadaan arwah ayah yang tidak beransur pulih .
    arwah ayah : tak pa . arif ada ...

    Allah ... saat dia ingin tinggalkan kami , dia sudah dapat mengangak jodoh puan eeiyss ...
    ' ayah , dikwa rindu ayah ... '
    (panggilan manja puan eeiyss di rumah : 'dikwa' )

    'ayah ... walau ayah tak sempat tengok kami kawen , tak sempat tengok cucu pertama ayah ni ... dikwa akan tetap doakan ayah bahagia kat sana . myrapun akan doakan 'tokwan' dia nanti ... insyaALLAH ... kami rindu sangat kat ayah ... huhu '

    ::myra atas riba babah::

    ( sedih sangat tengat kat ayah! huhu... mohon doa semua untuk arwah ayah . alFATIHAH )

    now 1month ++

    ::alwez atas riba babah::
    SURAH AS-SAAFAT AYAT 100
    رَبِّ هَبْ لِى مِنَ الصَّـلِحِينِ
    “My Lord! Grant me (offspring) from the righteous.”
    Wahai Tuhanku, kurniakanlah kepadaku anak yang terhitung dari orang-orang yang soleh.
    (Doa Nabi Ibrahim ini dimakbulkan oleh Allah SWT. Baginda mendapat anak lelaki yang soleh dan penyabar iaitu Nabi Ismail a.s)
     
    DOA AGAR DIBERI ZURIAT YG MENYEJUKKAN HATI
    SURAH AL-FURQAN(25) AYAT 74

    رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَجِنَا وَذُرِّيَّـتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَاماً
    “Our Lord! Bestow on us from our wives and our offspring the comfort of our eyes, and make us leaders of those who have Taqwa.”
    Wahai Tuhan kami, berilah kami beroleh dari isteri-isteri dan zuriat keturunan kami: Perkara-perkara yang menyukakan hati melihatnya dan jadikanlah kami imam ikutan bagi orang-orang yang (mahu) bertakwa.
     

    Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

    4
    surat dah ada dalam peti

    Yey! Dapat Hadiah ... lalala~

    semalam ( o4 Februari 2o12 ) , posmen datang umah ... pin ! pin !
    " SANISAH ? "
    hohohohohohohoho

    hadiah hasil dari  SINI
    terima kasih kepada owner ++RUMAH WARNA COKLAT++
    jom tengok ape puan eeiyss dapat
    hohoho ( rasa nak senyum je selalu )
    Time Kasih sangat - sangat atas kiriman hadiah dari puan eeiyss , incik suami dan si merah humaira ( 55 hari pada o4 Februari 2o12 ) kepada puan azizah ... pemilik rumah warna coklat ... muah2!









    p/s : pinjam hp incik suami snap gambaq ... hp puan eeiyss bilela nak kuaq wad

    Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

    6
    surat dah ada dalam peti

    nAsi GorenG baBAh + his SeCRet reCiPe

    NOTE : ENTRI KHAS INI EDISI PEMBACAAN MYRA BILE DIA DAH BESAQ... hoho
    p/s: disebabkan ada sedikit salah faham, meh puan eeiyss terangkan
    BABAH = my hubby
    MAMA = puan eeiyss
    ( entri ni bakal dibaca oleh 'myra' our little sweetheart, our little princess soooon , bile dia dah besaq , insyaALLAH ... hehe ... jadi , puan eeiyss guna ganti nama 'mama' ngan 'babah' ... tQ atas komen semua ... hohoh )

    Beberapa malam yang lepas , babah masak nasik goreng , mama nampak babah beli perencah nasi goreng ayam 1 bungkuih , perencah nasi goreng cina 2 bungkuih . Sebelum ni babah masak guna perencah asli yang dia buat sendiri , kali ni dia beli sebab teringin nak cuba .

    Mama kat depan je , tak tolong babah sebab tunggu myra , bile masak ... uih! superb la rasa dia . Babah letak ayam sebagai tambahan . Memang mantop . Esoknyer , babah pegi qeja , mama apalagi , tengok ada 2 bungkuih lagi perencah nasik goreng cina tu , gorengggggggggggggggggggggla ... lalala~

    RESEPI NASI GORENG MAMA

    Bahan - bahan dia : -
    3 1/4 cawan nasi putih ( banyak tu je ada dalam periuk ... hoho )
    3 biji bawang merah ( mama tumbuk ... yah... yah... )
    1 biji bawang besaq ( mama potong dadu ... baru cute! haha )
    3 sudu teh minyak masak
    1 paket perencah nasik goreng cina
    segengam kangkung ( kangkung rebuih buat ulam , ada lebih ... mama guna la yang tu ... haha )
    1 sudu besaq sos tiram

    Cara mama masak : -
    panaskan minyak , masukkan bawang merah , bawang besaq , sos tiram , goreng sampai cumil , masukkan nasik . kacau sampai cumil , masukkan perencah nasi goreng tadi dengan kangkung . SIAP! haha

    toklang langkah kaki kanan pagi ni . Terus hidangkan untuk maktok ngan toklang . penin! ajinamoto punya pasai . tapi sedap! haha

    Babah balik , mama terus cerita . Malam tu dia nak ajarkan mama cara dia masak . mama nak tengok . hoho


    Nak tengok babah punya resepi?

    RESEPI NASI GORENG BABAH

    Bahan - bahan dia : -
    4 1/2 cawan nasi ( kali ni nasi ada banyak sebab edisi malam )
    3 sudu besaq minyak masak
    3 ulas bawang merah ( tumbuk dengan bawang putih , tapi tumbuk sikit je ... tak lumatpun . Style! )
    5 ulas bawang putih ( babah suka letak banyak - banyak )
    5 - 6 sudu besar sos tiram ( yang ni pun babah suka letak banyak - banyak )
    1 biji telur ayam
    1 sudu besaq perencah nasi goreng ayam ( rupa - rupanya babah tak letak semua . patut mama heran , babah tak suka letak ajinamoto dalam masakan dia , tiba - tiba dia beli perencah yang sudah semestinya banyak bahan perasa tersebut . Upppsss~ )
    garam secukup rasa

    SECRET RECEPI BABAH : tambahkan sebakul kasih sayang dalam masakan tu

    Cara babah masak : -
    panaskan minyak, tumis bawang putih ngan bawang merah , masukkan sos tiram , gaul sebati , masukkan garam secukup rasa . masukkan pulak nasik , gaul rata , masukkan telur , biar beku sket , gaulkan bersama nasi . Akhir sekali , masukkan perencah. SIAP!

    Babah lebih suka masak ikut firasat dia , mama agak - agak la untuk dapatkan resepi yang lebih cantik untuk mama catat di sini . mama sedang belajaq memasak dari babah . Start dengan yang palinggggg simple~ haha

    Pastu mama dah masak sendiri ikut suka mama jugak ... haha! resepi nasik goreng cepat masak dah terhidang ... jemput2

    p/s : gambaq mama tak sempat snap . cepat pelupa sejak2 satio mama admit wad~huhu




    Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    ♥ yang sangat disukai ♥


    Get this widget here

    ♥klik hat sukaaa ja ♥

    ` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

    ♥ Google+ Followers ♥