Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

23
surat dah ada dalam peti

...Takdir Fitrah Terindah...

Pertama sekali, is nak ucap terima kasih bagi yang sudi tinggalkan komen, insyaALLAH selepas kesibukan beransur kurang nanti, is akan terjah blog anda semua yang melekat di hati ini.. hohoh. Beberapa hari ni, sibuk dengan audit dan kemas upis untuk 5S (^____^)

Wordless rabu witu dah tengok belum? kalau belum leh kelik SINI. Ramai jugak yang tanya, anniversary ke letak gambaq cenggitu, xtually, sebelum tiduq tu, duk belek-belek (tengok-tengok) folder gambaq dalam lappy incik husband ni, jumpa gambaq kawen (^___^) terkenang, asa cam baru kawen je... tapi kira baru la tu, 20.11.2010 kami disatukan...alhamdulillah, gambaq kedua las tu, waktu tengah sarat-sarat, pi mamam ramai-ramai kat kuala perlis, tak berapa lama lepas tu, lahirla siMERAH Humaira. Alhamdulillah sekali lagi atas amanah Tuhan buat kami, now, my lil princess nur 'aisya humaira juz 4month old~

sebenaqnya lepas entri ini, esoknya tu, is masak daging masak lada hitam, ni pun masak kalut-kalut ( cepat-cepat ) sebab incik hubby ada urusan di upis malam tu, satu masakan tu ja... hentam sajala... balik qeja truih pesah ( siapkan ) kelengkapan nak masak. hohohohoho. Esoknya pulak, is letih sangat, incik hubby a.k.a babahhumaira.blogspot pulak yang masakkan. Disebabkan hari gaji, maka malasla masak, nak beli je lauknyer... tapi mang bukan rezeki, ada ja halangan, hohohoho, last-last balik masak kat umah jugak. Jadila nasik goreng udang + teluq mata kobau tu sorang sebijik ( eh, babah amik dua asanya... jadi dia goreng 4 bijik la makna kata... upssss )

nasik goreng udang babah (^____^)

daging masak hitam versi mama humaira (^____^)

Sampai ke perenggan ni, tak masuk lagi bab tajuk kat atas, gamaknya, ada lagi tak yang sudi baca sampai perenggan ni? uhuk3

sudah ditangan...

Jalan-jalan kat kedai buku maren ( semalam = hari gaji ) terjumpa jugak novel | HANIS AZLA | ni, teruih rembat, tapi... xdela tandatangan macam | kak marya | dapat tu, tak aci... hehe
Rini nak stat baca satgi, sebelum tiduq...hohohoh
nite semua! Assalamu'alaikum! (^___^)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

30
surat dah ada dalam peti

13#WorDLeSs WeDNesDay












Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

32
surat dah ada dalam peti

masak memasak, serah padaku, chewah ! hohoho

Selalu puan eeiyss duk ceta pasai incik hubby je rajin memasakkan? puan eeiyss pun pandai apa? saja  tak tunjuk skill oke? ahaks ( senyum bangga dah, upsss... astaghfirullah ). Sambungan dari kuasa super spontan, inilah dia, masalah paaaaalinggggg sempoi dan sedap khas untuk surirumah bekerjaya yang kesuntukan masa. Sebenaqnya, lapaq sangat sampai takdan ( tak sempat dalam bahasa mudahnya ) nak tangkap gambaq leklok, nak buh dalam pinggan bagai. Tapi nak letak jugak gambaq yang diambil secara kreativ ni... hohoho    ( bukti kata mang puan eeiyss masak tu yang penting! keh3 )

udang goreng kunyit... hohooh

kelam malam si ikan kembung sambai

sila abaikan tangan incik hubby itu ye (^___^)

Dalam pinggan yang incik hubby makanpun amik jugak... bukti punya pasai... so, kak marya, sila tunggu 

Homemade Nugget (Resepi Nuget Cara Saya)

, is akan buat nanti... coming soon! haha ( saja save link ni, satg senang nak refer, taun bila tu tatau nak habaq, tapi kalau dah buat, wil tel u soon, hehe... insyaALLAH )

siMERAH Humaira is now 4month old (^___^)

my lil princess, tak leh duk diam dah, letak ja, qeja nak bangunla... (^___^) muah!

share tips!
Pada usia 4 bulan bayi suka:1.Mengangkat tubuhnya dengan kedua lengannya dalam posisi telungkup.2.Mengangkat kakinya ke arah wajahnya dan membuka gerakan-gerakan menendang.3.Menggigit benda-benda yang dapat di masukkan ke dalam mulutnya.4.Memukul-mukul air dengan tangan dan kakinya ketika dimandikan.

Oleh kerana itu,berikan anak anda:1.Lebih kerap keluar rumah.2.Gantung mainan yang dapat diraihnya.3.Kenalkan dengan benda-benda baru yang ada disekitar rumah.4.Tonjolkan rasa kasih sayang dihadapan bayi.5.Perdengarkan alunan ayat-ayat suci al-quran.6.Hilangkan semua perkataan kotor.7.Tampakkan wajah ceria kepada bayi anda.



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

31
surat dah ada dalam peti

SUPER SPONTAN! inilah kuasanya...

Tajuk di atas tiada kena mengena dengan rancangan super spontan di astro warna, tapi nak cerita betapa hebatnya kuasa super spontan itu ( sekali lagi ayat skema di entri ni... hohoho )

Disebabkan banyak hari tak update, hari ni mari meluahkan segalanya, entri bergambar + bertulis. Hohohohohohohohohohohohohohohohohoho. Dahla hari rabu witu tak sempat berwordless, inilah dia entri yang bakal membuatkan anda termuntah membaca dan melihatnya. Sebenaqnya, puan eeiyss duk tunggu kot2 babahhumaira.blogspot tu nak update entri pasai masakan dia masak tu, takdakpun, jadi takyah tunggu-tunggu lagi la, im coming! hohoohohohoh ( lagi sekali gelak jahat! (^___^))

Ahad hari tu, bangun pagi rasa lapaq, dengan kuasa super spontannya, puan eeiyss buat cucur telur, upssss... jangan ingat | cucur telur | ini lagi, tapi cucur telur bernestum pulak, keh3. Ini semua gara-gara penghuni rumah yang nak termuntah dah makan cucur teluq hari-hari witu, sebulan berehat, kini kembali lagi. Sedap! ( bila lagi nak puji diri sendiri, huhu )

| cucur telur bernestum |

Lepas habis sarapan, puan eeiyss sibuk kemas-kemas apa patut, basuh baju, sidai baju, babah ( panggilan manja untuk my hubby selain dari incik arif! haha) jagakan siMerah Humaira, masuk kat ruang tamu tengok-tengok siMerah Humaira yang jaga babah dia, bagus betui anak mama, pandai dodoikan babah. hehe

| siMerah yang terkebil-kebil sendirian |

| sama minat, ralit je dedua, puan eeiyss yang duk basuh pinggan, cepat-cepat cuci tangan dan SNAP! |

Tak bopa lama dah sampai tengahari dah, puan eeiyss tingin pulak nak makan ayam masak lada hitam, hari tu kat opis masa mesyuarat, dorang oder ayam masak lada hitam tu, makan-makan asa sedap, puan eeiyss baru je nak search incik google, my hubby dah tawarkan diri nak masakkan, pucuk ulam dicita, rumah cumil kita puan eeiyss tadahkan. SiMerah Humaira bertukar tangan, maka menjadilah lauk-lauk sebagaimana gambaq di bawah. Nak bagitau, ayam masak lada hitam yang babah buat tu mang mantop! sedap... mak kata kat my hubby, lepas ni bagi 'SANISAH' yang buat pulak... nah! alamak.. upsssss

| ayaq asam maktok |

| lempui? penah dengaq? sedap jugak, 1st time puan eeiyss makan, maktok masak pedas jugak noh... hohoho |

| ikan kembung panggang |

| ayam masak lada hitam babah, resepi sila tanya beliau... hohoho |

| tak lupa jugak kat tembikai rindu, jangan muntah oke... hohoho |

Lepas makan tetiba dengan kuasa super spontan lagi, myhubby ajak gi loq staq, jenjalan, yey! lepas solat zohor ja, kami bawak apa patut, teruih nek qeta menuju ke loqstaq tetiba ja...haha. Selalunya, yang tak dirancang ni la yang nak menjadi, kadang-kadang, rancang tak sangga, last-last duk tang tu jugak ( tedia, mai dah loghat perlis dia.. keh3 )

| kedah, kami datang (^___^) |

| babah dalam cermin |

| puan eeiysspun nak jugak duk dalam cermin |

| maktok ngan myra ja yang tak duk dalam cermin (^___^) |

Sampai loq staq ( alor star, kedah ), teruih solat asaq dulu, makan-makan kat mekdi, pastu balik la... jadilah... Hilangkan stresskan? Kami balik dah senja, hujan lebat jugakla sepanjang perjalanan. Alhamdulillah, Super Spontan yang Super-Super keheppiannya (^___^)

| dalam lif |

| kat mekdi, babah mithali tengah kasi susu untuk siMerah Humaira |

| hujan senja |
"ALLAH swt opens millions of flowers without forcing the buds..

reminding us not to force anything, for things happen perfectly in time."

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

35
surat dah ada dalam peti

"incik google, mana suami saya?"

puan eeiyss : babah ( panggilan manja untuk incik hubby selain dari incik arif! haha ), hidung siMerah Humaira macam selsema sikit-sikit, nak wat cane ni? huhu
incik hubby : nanti abg search google na...

*       *       *

puan eeiyss : is kena pi seminar kat bukit kaya, babah ( panggilan manja untuk incik hubby selain dari incik arif! haha ) tau dak bukit kaya katna?
incik hubby : hmmm...katna eh, cuba is try masuk kat google maps tengok...

 *       *       *

Sekarang dah canggih, semua benda kita nak tanya incik google kan, hehe. Kadang-kadang geram jugak bila tanya, semua google, google, google ja, kita nak ajak dia bersembang-sembangla jugak sekali-sekala (sekali-sekala ka? bukan selalu? hohohoh ), hehe.

Ni semua nak kena google, maka sunyilah rumahtangga, kalau nak tanya kena tanya google, kalau nak bersembang kena guna ym, kalau nak jenjalan kena refer google maps, kalau nak makan, cari resepi kat myresepi, kalau nak main, main game kat tenet, dll, tak meriahla kan? Tapi dengan ada google. memangla senang nak cari info kan?

Jangan sampai puan eeiyss stress tunggu incik hubby tak balik, puan eeiyss terpaksa tanya kat google.. keh3 (^____^)

(bukan nak mesej tnya incik hubby dah, truih tnya kat google ja... haha)

 
Agak-agak apa gamaknya jawapan incik google tu?hehe

jenuh! haha

UPDATE (16 April 2012 jam 04:53pm)
tengah-tengah blogwalking, dan sampai kat blog | ben ashaari : Kesian Bob Kuman .. | teringat kat incik hubby, dia antara silent readers blog | Bersama Mazidul | apa yang menarik kat blog mazidul ni? kadang-kadang ada jugak puan eeiyss bukak, cerita latest dan terkini, pembongkaran isu-isu hangat dll, yang seram, ngeri, semua ada... hehe
kena berani bukak dan baca...hehe
p/s: kadang-kadang ada jugak puan eeiyss ternampak yang xsiden dll, puan eeiyss jenis seghiau sikit nak tengok darah2 atau apa sahaja yang melibatkan kemalangan, tu yang xbopa nak brani bukak blog mazidul tu... hehe

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

25
surat dah ada dalam peti

Shoutbox dibubarkan

Memandangkan puan eeiyss tak sempat nak balas kunjungan sahabat-sahabat blogger di ruang shoutbox, maka dengan ini puan eeiyss mengumumkan pembubaran shoutbox teersebut. Oleh itu, puan eeiyss ingin menjadikan blog ini sebagai blog yang mesra komen...hohohoho (skema ja ayat..kih3)

shoutbox dalam kenangan (^___^)
Bukan apa, dulu banyak masa, jadi ajin jugak puan eeiyss balas kunjungan even yang tinggalkan link di ruangan shoutbox, sekarang dah lama tak bukak, jadi rasa bersalah pulak, untuk tidak mengecewakan semua, puan eeiyss akan bergerak berdasarkan link di komen, bloglist dan followers, insyaALLAH...

Bukak blog petang ni nampak incik hubby dah update blog dia, berbunga-bunga melawat dan tinggaikan komen...hohoho, 1hug for him...kih3

 The Perfect Gift
A HUG
Relieves Tension
Improves Blood Flow
Reduces Stress
Non – Polluting
Helps Self Esteem
Generates Good Will

——–
Absolutely No Cost
No Batteries required
Non-Taxable
Silent Performance
Extremely Personal
Fully returnable
GET ONE TODAY

[Make sure to give this gift to your Mahram OR same gender]





Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

20
surat dah ada dalam peti

"PECUTAN RINDU"

p/s: entri ini tiada kaitan dengan | tembikai  rindu | tau (^___^)

Entri ini berkaitan dengan... ( leh kelik tajuk kalau tak tengok lagi... (^___^))

12#WorDLeSs WeDNesDay

 semalam, gambaq-gambaq tu puan eeiyss snap masa bawak siMerah Humaira ngan Maktok dia jalan-jalan kat masjid terapung, kuala perlis. Saja ajak incik hubby jalan-jalan sebelum dia bertolak ke penang untuk berkursus 2hari di sana. Spend time 2gether puas-puas... (macam la nak pi sebulan kan? hohohohoh, ni pun saja nak ngada2 jugak) 

Kitorang pi hari ahad petang, pagi-pagi isnin lepas subuh incik hubby bertolak ke penang dah. Dia bz sangatkah? bolehla tahan, Bila ditanya,

" nape babah (penggilan manja selain incik arif! haha) lama tak update blog?"

"xtau nak tulis apa..."

Adei... tapi, komen kat entri dia semakin bertambah dari sehari ke sehari, perkembangan yang elok untuk dia tapi dia xnak update, biasanya begitulah. Tapi puan eeiyss duk tengok-tengok dari blogger lelaki yang lain, banyak yang rajin update, otai2 abang ben, hanif, karukord jagau's, kay_are, arelan, dll yang xtersebut di sini, mereka antara yang rajin update. Mula-mula puan eeiyss duk ingat, blogger lelaki xrajin ( sebab duk tengok incik hubby punya style la ni.. hohoho ) tapi mang dia ada masa rajin dia kot... hehe. walaubagaimanapun, dia update atau x, puan eeiyss tetap akan sokong ( suami sendiri katakan...hohoho)

Takpela, moga babah rajin update blog dia, amin (^___^)hohoho. hari selasa, dia balik ke perlis, awai sampai, duk bajet dalam pukui 10malam lebih, alih-alih dalam pukui9 dah sampai siap dengan satey lagi ada untuk makan-makan. ( Satey tetap bli kat tempat biasa "balai baru, beseri, perlis" jugak )

Saja puan eeiyss tanya, awai sampai? sebab pukui7.30maghrib tu baru kat gurun, singgah makan+solat situ. alih2 kui8.30 lebih dah sampai perlis. mantop! jawabnyer yang buat puan eeiyss tersenyum sendiri:

"PECUTAN RINDU"

hehe. Juz luv u babah.

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

15
surat dah ada dalam peti

12#WorDLeSs WeDNesDay





Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

12
surat dah ada dalam peti

oh laicikang...

Sambil wat qeja kat upis maren, terdengaq kengkawan duk sebut-sebut pasai laicikang, tetiba rasa nak je makan laicikang. Dalam hati duk rangka nak ajak incik hubby singgah beli laicikang kat tempat biasa duk beli tu, tetiba baru tengat yang maren datang sendiri, wawawawa! incik hubby kursus di penang. Kalau pi sorang-sorang tak meriah pulak, tunggu incik hubby balik dulu la baru leh gi beli laicikang ( saja nak ngada-ngada ) hohohoho!

gambar ihsan google ( tapi gambaq ni xsebest laicikang yang juai kat kedai yang puan eeiyss nak bli tu... hohohoh )

Hari ni, lapaq apa tatau... moga-moga incik hubby selamat pulang hari ni. sudah windu ( baru semalam xjumpa.. saja ngada-ngada lagi... haha! )

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

16
surat dah ada dalam peti

terima kasih sahabat blogger semua

Myra tido akhirnya, round kedua, puan eeiyss tak mandi lagi...upssss
bangun pagi-pagi kemas rumah, basuh baju, main-main dengan si Myra, sidai baju, gitule rutin hari cuti. Minggu ni sememangnya sibuk dengan pelbagai aktiviti. Wordless wednesday yang puan eeiyss post ritu (kalau ada yang tak tengok lagi, boleh kelik sini) puan eeiyss snap incik hubby yang sedang ralit melihat persediaan pasukan pancaragam semasa majlis perasmian HARI ANTIDADAH KEBANGSAAN (HADK) Negeri Perlis tempat puan eeiyss bekerja mencari rezeki.

Incik hubby seharian menemani di situ ( terima kasih, abang ), puan eeiyss kena jaga bahagian mewarna kanak-kanak tadika, penat juge. habis je pertandingan terus tolong-tolong bahagian yang lain sehinggalah majilis perasmian dan gotong-royong membersihkan tempat. Selepas balik dari program HADK, puan eeiyss gi cari kambing, dan kambing yang dapat adalah.......jeng3 ( puan eeiyss pernah gitau pasai ni di entri INI )

sebenaqnya puan eeiyss bawak 'makngah' puan eeiyss untuk tunjukkan tempat dll, dia ni 'orang lama' banyak pantang larangnyer, hehe. Pesan dia, kalau nak pilih kambing nanti, pilih yang duk mengadap kita. Tu manunjukkan kerelaan 'dia' kot untuk di qeqahkan (^_____^) ikut je.... hehe. Tapi mang masa puan eeiyss dan semua pi merisik tu, sekor kambing ni asyik pandang kami, mang mukapun macam 'happy' dengan kehadiran kami. hehehe



Alhamdulillah, selesai sudah. First time pengalaman mencari kambing, rupenya ada aqadkan? macam nak kawin pulak. Incik hubby wakilkan urusan penyembelihan tu kat orang kat situ juge. kami ambil yang sudah masak siap je khamis nanti. Dan Khamis baru berlalu witu, kenduri untuk siMyra dapat berjalan dengan lancarnya. alhamdulillah. xtually bukan kenduri la, kami packing dan agihkan je, puan eeiyss tambah lauk gulai ikan kembung dan nasi putih.

Lepas habis kenduri, sambung dengan seminar, seminar habis awai balik rumah main-main dengan humaira, sempat juge puan eeiyss buatkan |tembikai rindu| buat bekal bawak ke upis (^____^)

sila abaikan tempat yang semak dan serabut itu ye (^____^)

Hari ni baru sempat update (^____^) rasa nak membebel panjang pulak. ubat rindu menulis di alam maya yang tercinta ni...

puan eeiyss juge nak ucapkan terima kasih kepada sahabat-sahabat blogger yang sudi tinggaikan komen untuk beberapa entri segera puan eeiyss sepanjang kesempitan masa itu. sangat menghargai kalian :
 | nieza | L | frogos | angah | khairul | kak zakie | aReLaN | aine ainun | karukord jagau's | c'axoera  | si kiut lavender | sumesakan | kancil 8349 | kay_are | HeNRieTTa JoSe | hanif | ~kaisara aiman punya blog~ | o cikteddy | deru ombak | sayadisini | cik rose cute | yana libra | syaznina sofia | asmara | cikgu ma | teenager housemaid | nuyui a.k.a miss yui |



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

17
surat dah ada dalam peti

11#WorDLeSs WeDNesDay

p/s: wordless wednesday yang hampir menjadi thursday (^____^)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

20
surat dah ada dalam peti

HARI ANTIDADAH KEBANGSAAN PERINGKAT NEGERI PERLIS TAHUN 2012

Maaf semua sahabat-sahabat blogger, puan eeiyss tak sempat BW, balas kunjungan kalian, apepun terima kasih atas komen yang ditinggalkan. InsyaALLAH, hari ni ada jalan sikit-sikit ke blog sahabat-sahabat terchenta... hik3 (^____^)

Stat ngan Sabtu witu, puan eeiyss terlibat dengan rehearsal HAKPNPT2012 ( SHORTCUT tajuk kat atas... hohohoho ), di Dewan 1Malaysia, Simpang4, Perlis. Penat ! huhuhu. Ahad pulak program penuh, jadi dari pagi-pagi sampai petang, mang duk sana. balik dari program gerak cari kambing untuk siMERAH Humaira, dan alhamdulillah, dipermudahkan Allah atas semua urusan, kambing dah dapat untuk qeqah... masak siap, bawak balik packing ngan edar je (^____^) Malam kemas rumah sikit-sikit, tido, letih. Hari ni qeja dan malam ni masih lagi ada program. Sian siMERAH Humaira, tak dapat jalan-jalan. soon, mama bawak ye... muah!

Incik hubbypun sibuk lately, next week akan terlibat dengan kursus pulak... alahai~
.....................................
UPDATE
......................................
wawawawa, malam ni nak pi program cane, incik hubby kena pi KL malam ni jugak, sok dia meeting... huhuhuhu

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥