Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

11
surat dah ada dalam peti

Akta Keterangan (Pindaan) 2012 Berkuatkuasa Mulai Esok – 1 Jun 2012

Terbaca kat fb tadi... uish...



then, puan is terus terjah ke Parlimen... jumpa yang ni...


betui kah? kalau betui... bloggers semua kena amik tau ni.. apa pendapat anda?

keterangan lanjut: di Parlimen Malaysia

UPDATE : 01 JUN 2012 (10 A.M)


terbaca status di fb ustaz hasrizal (^___^)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

28
surat dah ada dalam peti

16#WorDLeSs WeDNesDay


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

10
surat dah ada dalam peti

pepel polka dot pulak... ohoiiiii!

hohohohohohoho (gelak dulu...)
petang ni...bila bukak blog jadi... "ish! boring sangat aih warna ni!"
haha

duk tak duk atau dengan kata lainnya, sit not sit ( oh my english!) tengat nak tukaq bekgraun blog.. warna blog lama masihhhhh dalam ingatan, tapi pejam mata, kita mengubah paradigma diri untuk lebih maju ke hadapan! chewah! 

puan eeiyss rasa, pepel is such a beautifullll colour... nice.. asyik pink je kan, siMerah Humairapun nak termuntah sebab semua barang dia kebanyakannya warna pink! oh no~


Kalau semua perasan jugak puan eeiyss kemaskini bloglist kat sebelah tu (^___^)

terbahagi kepada 4 bahagian, abaikan bahagian [ siapa rajin update? ] tu...bahagian blog puan eeiyss ngan incik hubby, tapi dia dah lamaaaaaaaaaaaaaaa xhupdate.. hahai! bahagian pertama [bloglist special] tu, mang puan eeiyss khaskan untuk mereka yang komen terbanyak kat blog puan eeiyss... top17 (^___^)

sangat berterima kasih kerana sudi memeriahkan blog puan eeiyss... satu penghargaan buat mereka


bahagian kedua, [virtual world], mereka jugak rajin datang blog puan eeiyss dan komen, cuma jumlah komen mereka masih tidak mampu memecahkan rekod bloglist special... puan eeiyss suka ke blog mereka dan membaca pengalaman mereka.. mereka adalah insan2 hebat (^___^)


bahagian ketiga, [real life], mereka adalah sahabat2, teman2 puan eeiyss yang blajaq sekali, bekerja sekali dll, yang puan eeiyss bersua muka dah dengan mereka semua, teman-teman rapat la ni... mereka jugak adalah tulang blakang untuk blog puan eeiyss.. terima kasih (^___^)


dan lasssst sekali, [update], ni blog2 retiss yang puan eeiyss ikut.. kekekeke (^___^) baca ja kekadang, tau dah, depa orang fofular, musti xleh nak jejakpun kat blog puan eeiyss ni (^___^) puan eeiyss adalah silent readers mereka, sesekali tinggai jugak komen (^___^) hohohohoho


bukan takat blog yang tersenarai sahaja, sesiapapun yang sudi singgah dan tinggaikan komen di blog puan eeiyss, anda semua adalah nadi blog ni.. tengkiu!!! (^___^)

SALAM SAYANG UNTUK SEMUA!


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

21
surat dah ada dalam peti

Masa tak cukup!!! uhuk3

Membaca tulisan seorang sahabat di blog beliau, terdiam, terkedu...

[ kelik untuk turut membaca ]

Masa terlalu cepat berlalu, siMERAH Humaira sudah menjejaki umur 5bulan. Dalam masa 5bulan ini, terlalu banyak perkara yang kita terlepas pandang. Otak kanak-kanak yang sedang berkembang tu, puan eeiyss rasa puan eeiyss banyak sia-siakan masa. Puan eeiyss jadi kalut, apa yang sepatutnya dan yang perlu puan eeiyss bagi, rasa macam tak bagi lagi... huhu

Rasa bersalah sangat, mensia-siakan masa itu. Bagaimana nak buat, cara mana yang paling sesuai, sememangnya. ilmu kekeluargaan dan ilmu mendidik anak ni, kita perlu amik tau dan khatam sebelum kita ada anak lagi, sebab bila dah ada anak, kita boleh terus praktik dan cuba sulam dengan doa... alangkah sia-sianya masa kita! huhu

Amalan semasa mengandung, apa yang kita perlu jaga, kita tak pernah nak muhasabah! alangkah kerdilnya diri ni rasa bila membaca tulisan cik puan deeya ni... Kita nak jadikan anak-anak kita hebat, tapi kita tak pernah berusaha menjadi hebat...

Teringat kisah ibu Muhammad Ahmad Zahid, yang hafal 30juzuk alQuran tu... kecik lagi dah leh hafal Quran kan? apa amalan beliau tika mengandung? sehingga mendapat anak sehebat Muhammad Ahmad Zahid? kerdil rasa diri ini tika membaca kisah itu...

[ ihsan google ]

Ibunya sangat menjaga mata, makanan yang dimakan, Allah... makanan itulah yang menjadi darah daging, yang membentuk sucinya sekeping hati... mata, dari melihat perkara yang sia-sia, telinga, dari mendengar umpatan dan lain-lain. Allah... windu siMERAH, moga Allah memberikan kemudahan kepada kita dalam memberikan pendidikan terbaik untuk anak-anak. 

Kata-kata kita, seorang ibu ni, dah jadi sangat mujarab sebagai doa. Jadi sama-sama kita menjaga apa saja kata-kata yang kita keluarkan untuk anak-anak kita... moga yang terbaik sahaja, insyaALLAH....

Luahan hati setelah lamaaaaaaaaaaaaaa tak update... huhu

p/s: tulisan menarik macam ni, sayang kalau tak share

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

35
surat dah ada dalam peti

15#WorDLeSs WeDNesDay


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

24
surat dah ada dalam peti

"satu rumah sakit"

"satu, rumah sakit"

"satu rumah, sakit"

atau...

"satu rumah sakit"

Saja bagi intro yang tak bopa bes, hari ni ( isnin, 21 may 2012) puan eeiyss amik cuti. Cuti rehat mengejut untuk berehat... ( dah namanya pun cuti rehat kan? hehe )

Ini adalah kronologi serius, rentetan dari tajuk di atas.. hehe

Selasa witu (15May2012), siMerah Humaira kena tucuk 5month tu, malam badan dia panas sikit, ni first time badan dia panas, agak kalut jugak. Sebelum ni, alhamdulillah, after injection, dia ok...

Esoknyer, dah ok sket... Khamis (17may2012), Perlis cuti. Hari Keputeraan Raja Perlis (^___^) kitorang jenjalan kat aloq staq ( aloq staq lagi kan? haha... tak dak tempat len dah nak pi... pi beli blanga a.k.a kuali ) Dapat murah2 je... kedai kawan incik arif a.k.a mr hubby

Jumaat (18 may 2012), badan dah rasa tak sodap... ni kes jangkit ngan teman sekerja yang bernama 'nanie', kak nanie la ni, sharing is caring, puan eeiyss pun dah stat bersin2, nak selsema...

Tapi Sabtu (19 may 2012) mak yang demam teruk. Dia muntah2, panas badannya... dah lama dia tak demam... dari masa arwah ayah ada lagi, mak tak pernah demam, kali ni demamnya teruk betui. Satu hari satu malam tak bangun, ajak ke klinik, tanak, makanpun tanak, seharian puan eeiyss mengurus siMerah secara bersendirian... selalu ada gak proses shif2.. kalau penat, pass kat mak... incik arif qeja. uhuuuuu~

Letih no...

Esoknya, ahad (20 may 2012) baru mak boleh bangun, tapi pening2 lalat lagik, puan eeiyss dah stat selsema, incik arif dah stat bersin2... ahaiiiii~

Mak dah lalu makan sikit, alhamdulillah...

siMERAH Humaira maintain, bimbang jugak berjangkit... moga Allah peliharanya.. amin

Memandangkan mak belum sihat sepenuhnya, incik arif selsema rini, tapi dia pi jugak qeja, makpun sambung ngan selsema, puan eeiyss ada la skit2 lagiks... rehat tu tak la rehat sangat walaupun bercuti, masih memandu, membawa mak dan siMerah jalan2.. hehe

Tu je pun nak kasi tau... 

"aik? tak kan takdak gambaq sekeping dua?"

pelik sangat ka blog puan eeiyss kalau jumpa entri tulisan semata-mata?

hahahaha

Mang takdak gambaq

Malas upload

Sekian

Miss all of u!

nantikan blogberjalan yang akan puan eeiyss lakukan.. hohohoho (^____^)

doakan kesihatan kami sekeluarga ye... salam rejab.. moga ada keberkatan yang kita leh dapat dari bulan Allah ini... ada manis yang kita boleh sedut dari banyaknya ganjaran pahala yang diberikan bagi amalan2 terbaik yang kita lakukan...insyaALLAH

Sekejap je masa berlalu, moga dapat kita bertemu dengan ramadhan yang mulia kali ini... rindu ramadhan.. huhuhuhu.. Allah.. Allah...


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

26
surat dah ada dalam peti

14#WorDLeSs WeDNesDay

sebelum terlewat!!!! wordless kali ni ialah!!!
(ini adalah entri kalut di waktu petang)hohohohohohoho





Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

19
surat dah ada dalam peti

alFATIHAH~

Entahlah, semacam sengaja Allah pertemukan dengan entri kak hanis azla tentang 'ayah'. Rasa sayu kembali hati ini. Sengaja puan eeiyss gembirakan hati untuk tidak memperingati hari yang menggenapkan 3tahun pemergian ayahanda tercinta... 7hb Mei 2009

Tak sanggup sebenarnya untuk mengimbau kembali kenangan yang tercatat di entri-entri
3.day by day...  ( sehingga sekarang, diari arwah ayah masih belum mampu kupegang apatah lagi membacanya)
4.[aYaH...] (Saat terakhir... tetap mengalirkan air mata setiap kali mengingatkan detik itu.. huhu)

Hanya DIA yang tahu apa rasa hati kecil ini. Rindu... rindu sangat2... Allah... Hanya doa yang mampu kutitipkan... Walau sudah mencecah angka 3 TAHUN, baru semalam rasanya kenangan itu berlalu. Ya Allah, Kau tempatkanlah ayahandaku yang tercinta bersama mereka yang Kau kasihi, mereka yang Kau muliakan, mereka yang akan dikurniakan buku amalan dengan tangan kanan...

-ALFATIHAH-

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

19
surat dah ada dalam peti

oh no!!!

Salam sayang semuanya, lama tak update, puan eeiyss duk kira-kira, last update, rabu witu. gambaq manik banyak-banyak tu... kalau sapa tak tengok lagi, leh kelik SINI. Ramai yang tak berani teka sebab takut puan eeiys kecik ati kot.. haha...

Maklumla puan eeiyss buat tak cantik macam peserta yang len ( masa tak cukup sebenaqnya, dalam masa satu hari nak siapkan semua, mang tergeliat pinggang ngan tangan... <<<--- ayat bela diri.. haha!) puan eeiyss punya no 22 tu oke.. hehe
Khamis, Jumaat, Sabtu, Ahad macam-macam aktiviti yang dilakukan, tapi sayang seribu kali sayang sebab atas sedikit kelalaian puan eeiyss habissssss semua gambaq terdelete tak sampai satu saat... tedia! Punyala semangat amik gambaq nak share ngan kengkawan blogger ni kan, tapi puan eeiyss duk main-main ngan henpon pastu duk ingat nak delete gambaq mana yang tak bekenan, last2 tertekan delete all... sekian

Jumaat witu mengekoq incik suami pi loq staq ( ikut incik suami ke alor star ) dia ada urusan, tapi puan eeiyss ikut jugak sebab saja ngengada.. haha... isi buku keluaq masuk pejabat urusan peribadi tu, truih ikut, hohohoh... ( dapat makan mekdi.. yey! perlis takdak mekdi oke )

[ G A M B A Q ]
*sepatutnya ada gambaq kat mekdi ngan incik suami.. tapi dah terdelete...maka tinggaila tulisan ni sahaja *

Hari sabtu pulak  ada nuri umah kawan incik suami a.k.a incik arif, punya la posing sana, posing sini tapi.... (sila baca [ G A M B A Q ] dan ayat dibawah gambaq tu... ayat tukar sket jadi 'sepatutnya ada gambaq kat nuri kawen kawan incik arif... tapi bla bla bla.... uhuk3)

Petang tu dapat mungeeeeee! punya la snap bebanyak... tapi yang tu pun sila baca ayat sebagaimana di atas. tapi puan eeiyss sempat uplod ke facebook dan terselamatla beberapa keping... yang ni ada gambaq.. sila lihat di bawah (^___^)

v
v
v
v
v
v
v

bunga ros... huk3.. terharu (untuk hari ibu... puan eeiyss dah jadi seorang ibu, Subhanallah, macam tak percayakan....Allah... Allah...)

coklat!!! tq babah ( panggilan manja untuk incik hubby selain incik arif! haha)

siMerah+bunga+susu untuk siMERAH

Ahad pulak pi Padang Besaq, kat perlis la.... saja jenjalan cuci mata. Penat jugak berjalan, sampai tertidur siMERAH kat atas gendongan babah dia... tetiba, incik suami sakit perut lak, gendongan terpaksa bertukar tangan, sebab letih sangat kot, siMerah tak terjaga langsung. Bila dekat-dekat kami nak balik, baru dia terjaga.

Langut ( pandang ke atas ) tengok atas, tenung je muka puan eeiyss, senyum! yaALLAH... tatau cana nak gambaqkan perasaan puan eeiyss tika itu... terharu, gembira dll. Inilah anugerah Allah yang terhebat, amanah yang perlu dipikul bersama incik suami...

p/s: sempat puan eeiyss snap gambaq siMerah waktu dia tenung puan eeiyss...

siMERAH Humaira ( Nur 'Aisya Humaira binti Mohd Arif Fazdilah)


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

37
surat dah ada dalam peti

sapa suka manik??? hohoho

hehehehehe.. 
(gelak dulu yang penting...haha)
wordless yang ada word lagiks... 7&8may, puan eeiyss ke bengkel jahitan manik... dah leh amik tempahan dah kot... terel dah.. chewah! hahahah... cer teka, yang mana satu gamaknya hasil tangan puan eeiyss??? hohohoooho

beads 1

beads 2

beads 3

beads 4

beads 5
beads 6
beads 7
beads 8
beads 9
beads 10
beads 11
beads 12
beads 13
beads 14
beads 15
beads 16
beads 17
beads 18
beads 19
beads 20
beads 21
beads 22
beads 23
beads 24
bengkel lanjutan... witu basic je (^____^)hohohooho.. best!
Anjuran Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara Negeri Perlis
Selain nak cukupkan 7hari berkursus, leh jana pendapatan sampingan.. keh3 ( bajet kreativ sangatla tu si eeiyss tu... hohohoho)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

18
surat dah ada dalam peti

Upsssss... tertito pulak

Salam untuk semua sahabat bloggers yang sudi tinggaikan komen, terima kasih, puan eeiyss akan berlari ke blog semua teman lepas ni, insyaALLAH. Baru petang ni berkesempatan untuk menaik sepatah dua kata, mencari-cari masa yang sangat suntuk ini, akhirnya bertemu jua...

Babah Humaira baru bertolak ke KL, esok meeting kat sana, meninggaikan puan eeiyss dengan maktok dan siMERAH Humaira terkebeli-kebil... keh3

Meeting mengejut, baru tau tangahari tadi, petang ni terus bertolak... uhuk2 

Pagi tadi bukak peti ais nampak koko radix dalam gelas besau, baru tengat! Ya Allah, semalam duk mengada-ngada ngan incik hubby a.k.a babah humaira nak minum koko radix banyak-banyak... saja ja nak bermanja-manja.. hahaha!



Tak sedar pulak boleh tertido, dari puan eeiyss terbaring ngan SiMerah Humaira kat tengah rumah, tatau la bila berjalan masuk bilik, siMERAH Humaira pun elok je dah duk atas katil dia, letih sungguh... Apa yang diletihkan sangat tu pun tatau la... aduhaiiiii~

So pagi ni melayan koko radix sejuk-sejuk dari peti ais dan bermula sebuah aktiviti ketat...letih, japgi nak gerak ke rumah kawan baik yang mengadakan sedikit kenduri, kenduri apa pun tak sempat nak tanya... 

Untuk semua yang tak pernah minum, koko radix sangat sedap! kalau dibancuh oleh suami terchenta,.. kih3 (^___^) babai



p/s: ingatkan babah ( panggilan manja untuk  mrhuhhby selain dari incik arif! haha) tak bancuh, rupanya dia bancuh... alahai.. terima kasih abang! take care  ye, moga dipelihara Allah sepanjang perjalanan pergi dan balik, amin.... dah mula rasa rindu walau baru beberapa saat babah meninggaikan laman rumah kita... uhuk3 (T____T) (saja wat terok.. hahaha!)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

40
surat dah ada dalam peti

siMERAH yang OREN


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥