Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

13
surat dah ada dalam peti

pasai bulan posa nih... ermmmm~

 *tajuk awai tersalah daaaa... sudah edit (hohoho)

Hari ni, sambil buat Hrmis yang slow tu kat komputer kiri, komputer kanan bukak koleksi printscreen UAI

Saja baca bab posa ni, ada banyak soalan, jadi puan eeiyss saja nak share sikit-sikit dari beratus soalan tu...

moga sama-sama dapat manfaat.. insyaALLAH (^___^)

[yang ni puan eeiyss pun baru tau] oooo~


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

15
surat dah ada dalam peti

dap...dup...dap... dup DUP dup!

Semakin tidak keruan, tarikh semakin hampir, waktu semakin tiba, detik cepat berlalu...
*(kalaula dapat perasaan takutkan Allah sewaktu mengerjakan solatkan? alangkah indahnya khusyuk itu~selingan ramadhan)*

alahaiiiii... Tarikh 30 Julai 2012 itu menjengah jua... alahaiiiii

Dalam minda dah terbayang... ngengggggg! ngeenggggggg! ngennnggggggggg..ngengggg,,, ngengggggggggg! bunyi gigi kena tampai ( orang perlis panggei palam kan? tak pernah pun sebut tampai... masa zaman sekolah dulu selalu sebut palam gigi.. ngeri!)

Dari waktu berbuka sampai ke pagi...

"Babah, takut... huuuu~"

"Babah, takut... huuuu~"

Babah... huuuu~"

Ada kot 300juta kali duk kata gitu.. sememangnya satu mimpi ngeri...

pOSITIv

...PositiV...

HUH..HUH *tarik napaih.. lepaih.. tarik... lepaih...*

Alaaa... macam nak beranak jugakkan, nak tak nak, mang kena branak,macam tu jugak tampai gigi, mang kok mana pun kena kan?

errrr... tapi nak beranak punya perasaan tu lain sikit dari nak pi tampai gigi. Tampai gigi lagi ngeri.. wawawawaw!

Awai-awai pagi pi qeja punch dulu comei2, (babah tunggu dalam qeta kat bawah) pastu isi borang keluaq masuk pejabat atas urusan peribadi (badan rasa seram sejuk, kaki getaq takleh melangkah, perut memulas-mulas kecuakkan) pastu pi jumpa penolong pengarah, qenyih-qenyih( senyum kambing.. hehe) mintak sain... uhuk3 

Dapat!

Turun bawah, masuk qeta, perut koi memulas... adeiiiiii! seram!

Sampai ja depan kinik gigi, lagi menjadi2 sakit perut gelabah tu.. huhu

Masuk dalam, bagi kad...

"Ermmm, appoinment sepatutnya bila?" Tanya nurse kat kaunter tu sebab dia tengok kat tarikh kat situ 6hb Ogos... *dah agak dah dia nak tanya

"App 6hb tapi 6hb tu nuzul quran, ada nurse kol suh mai rini,.." ehem...

"ooo.. ok, duk dulu..." gulp! adeiiii lagi ngeri... orang tak ramai.

Nak main game pun tak boleh, nak tengok tv pun tak kena, duk serba tak kena, incik hubby relax ja baca soq kabaq... amboih.. mentang2 la tak kena.. hohoho

"SANISAH SABU...."

errrrrr...

Masuk terketaq-ketaq.. tengok tempat pembaringan ngan lampu satu yang ngeri tu.. adeiiiii~

Amboih.. peramah semua aih.. senyum ja depa... nak tunjuk gigi yang hebat ke? aiceh! xdak la.. saja ja nak bagi hilang gugup.. erk! Dah duduk.. Mai sorang pembantu doktor tu, tolong buh kain ka tisu ka apa tah kaler biru (punya lama tak pernah pi tampai/cabut gigi.. sampai lupa dah procedure dia gena*hoho)

Jantung macam nak lari kuaq pi duk kat incik hubby... huhu

Mai dah doktor cumil tu.. seorang doktor perempuan yang peramah, jadi puan eeiyss nak bagi hilang gelabah, tanya pi la, sakit ka, gena ka, padahal tak sangga dah pulun cari kat gugel bila tau kena tampai tu... uhuk3

Dia pun pulun terang dengan sopan, bagus2

Saya suka!

Bila dah hilang sikit gelabah, nganga la mulut cam besa... sambil dia duk terang-terang, dia mintak izin nak tampai, korek2 sikit dulu, ok... tak rasa apa... pastu dia kata nak tampai, ngengggg.. ngenggg... (bunyi tak bopa tragis) rasa pun tak bopa nak ngilu... sedap ja.. ehehhehee

Macam nak lena... sonok pulak...

Pastu dah habis, sat ja pun, dia kata, alang2 tu nak cuci sekali gigi.. hohoho

Gigi beta kotoq sangat ka? hahahha

nyenggg..nyenggg.. (bunyi cam len pulak.. habis semua gigi dia cuci.. ) lampu padam, tempat duduk cam kerusi malas tu naik sikit... sikit...

eh? 

Dah habis ka?

Alahaiiiii... penat je kecut2 perut.. huhu

Sepanjang dalam qeta ngan incik hubby duk rasa macam nak senyum ngan gelak ja.. haha!

adeiii.. suka wat teruk puan eeiyss ni.. aduiyai!

*selingan ramdhan*



kengkawan, sila jaga gigi anda oke? hohoho

Soalan

apakah hukum puasa jika kita cabut gigi@tampal gigi@cuci gigi?

Jawapan

Cabut gigi, tampal gigi atau cuci gigi boleh dilakukan semasa berpuasa
dengan syarat tidak menelan segala ubat, darah atau sebagainya. Jika
tertelan, maka terbatallah puasanya.
Oleh yang demikian, orang yang sedang berpuasa tidak digalakkan untuk
melakukan/merawat mulut/gigi semasa berpuasa kerana dibimbangi akan
membatalkan puasa. Wallahu 'alam.

*selingan ramadhan*



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

20
surat dah ada dalam peti

takuitnyaaaaaaa... tolong! tolong!

"Ting Tong Ting Tong Tengggggggggg!"

Ada sesuatu berbunyi dalam beg tangan itu. Beg dicapai dan kali ni bunyi tersebut hadir bersama getaran.

 "Ting Tong Ting Tong Tengggggggggg!"
(Grrrr....Grrrr.... Grrrrrr)

Bila zip dibuka, bunyi semakin kuat dan getaran jugak semakin mengegarkan.

Skrin disentuh...

"Haluuuuu...."

"HELO, Puan sanisah ke ni?"

"Ya... Ada apa ye?"

Ni dari klinik gigi, appointment puan 6hb ni kan?"

"Errr.. ya saya..."

"6hb tu Nuzul Quran, jadi puan boleh datang ke klinik 30hb ni dak?"

"Ermm.. ya...ya... ok"

"Ok, terima kasih ye puan"

"Terima masihla sebab perawai tarikh.. wuwuwuuww" (dalam hati ja la kata)

Wawawawawawawawa!

Tampai gigi tu palam kan? kan? sakit dak? wawawawawawawa!

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

18
surat dah ada dalam peti

kih3.. kak marya... kak marya

Sebenaqnya, 2,3hari ni lemah longlai ja badan, nak update blogpun rasa berat ja jari nak menaip, apatah lagi nak blogwalking. Maaf no kengkawan...huhu (nanti puan eeiyss pi kat tempat hampa, sungguh! (^__^))

Puan eeiyss duk jeling-jeling jugak kat ruangan tepi blog puan eeiyss tu semalam, semua pakat ada entri baru, tambah2 pulak semalam hari rabu... Hari Rabu Tanpa Kata, takyah nak pikiaq banyak2, tempek ja apa-apa gambaq, tapi yang tu pun puan eeiyss tak terdaya nak buat...

"errr... nampak teruk bebenor sangat ka??? aish...huuu"

Hari ni baru ada semangat sikit, tapi dah terlepas dah hari rabu itu, jadi puan eeiyss buh jugak, cuma akan keluaq secara basinya gambaq itu dari peti pos puan eeiyss pada rabu depan, 1ogos.. hehe

Sebenaqnya puan eeiyss tertarik nak buat entri wini sebab tengok salah satu komen. Komen ni buat puan eeiyss senyum sorang2.. hehehe



*senyum lagi*

Memang betui, ramai yang cuba bila puan eeiyss buk keluaq secara julung2 kalinnya tentang ^^tembikai rindu^^ ni, ada jugak yang tanya, bulan posa ni buat tembikai yang is salu buat ka untuk berbuka, jawapannya...

"dak..." 

Keh3... tetiap tahun puan eeiyss berbuka musti ada ayaq tembikai... sama jugak tahun ni, yang bezanya, puan eeiyss blend sendiri.. sedap... yang ni boleh la bagi nama tembikai kasih sayang.. cantik pulak nama tu.. hehe... tengs ye kak marya, sudi try... bukan hebat sangat. tapi simple je, yang bestnya sebab ada rencah kasih sayang tu kan (^___^) 

Hepi bila ada orang try apa yang kita buat even benda tu sangatlah mudah... suntikan semangat untuk lebih gigih memasak macam mereka2 yang pandai masak.. hihi (^___~)

Tu je nak gitau... tengs sebab membaca!

Salam ramadhan yang ke-6, jom ramai2 pulun ganjaran hebat bulan ni, insyaALLAH



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

30
surat dah ada dalam peti

puasa... letih no? hehe

Hari khamis malam, pengumuman posa...

puasa ramadhan kali ni jatuh pada hari SABTU, 21 Julai 2012...

wah...

mud : opkosla eksaited

Jumaat malam, balik qeja, berkira-kira, nak ikut pi terawih... tanak... nak ikut... tanak

hmmmm....

keputusan mengejut... nak! walau tak leh solat macam ramadhan yang sebelum2 ni, tapi semangat tetap ada...

pi mana?

opkos la sejid... surau musti ramai orang macam awal2 ramadhan taun2 yang sebelumnya... siMerah musti tanak duduk... macam pi dengaq ceramah witu, dia tamau duk... kalau pi sejid, musti kawasan lebih lapang dan selesa untuk siMerah... insyaALLAH

Kami pi sejid malam tu, puan eeiyss, siMerah, incik hubby ngan maktok siMerah.. gheeee (^___^)

Orang sibuk solat, puan eeiyss duk kat serambi luaq tu (serambi ke orang sebut?), jaga siMERAH... bila azan je... sayuuuuuu~ tak dapat terawih sama... huuuuu~

siMerah tak meragam, dia diam ja... sampai terlena stat dari isyak, sampai depa habis terawih.. puan eeiyss lupa bawak kain atau alas, kat luaq sejuk, jadi riba ja, nak masuk dalam, takut siMerah jerit... ganggu jemaah... selalu siMerah akan tidur dalam keadaan aman, tanpa bunyi2an.. kalau tv on pun lena dia tak bopa nak ok, terpaksa slow volume... tapi kat sejid, dia leh lena... subhanallah.. walau kuat bacaan imam diselangseli dengan bunyi batuk2.. dia masih lena di ribaan puan eeiyss... alhamdulillah...

Bila tiba hari posa, sabtu tu.. ehem2!

Kui10 pagi dah asa lapaq tak sangga. upssss~ 

Lamaaaaaaa dah tak posa, sejak2 posa penuh taun lepas, puan eeiyss tak buat langsung puasa sunat, yaAllah.. lalai dan lekanya hambaMU ini... sebabnya, rasa hepi tak kena ganti posa... yaAllah.. ampunkan hambaMu... huhuuuuu

Mana dengan siMerah yang tak benti sat, pi sana, pi sini, manjat sana, manjat sini.. dia dah leh manjat... aish... mencabar ni... hehe

pi pasar pagi pun tak bleh pi apa sangat, bila orang ramai2.. puan eeiyss rasa nak pitam... gara2 perut kosong.. parah! hehe

Seb bek, incik hubby pun cuti, leh ganti2 jaga, sambil puan eeiyss kemas2 dan masak2... 

Bukak posa ja, makan macam tak ingat dunia.. yaAllah.. ampunkan hambaMU ini... tak ke terawaih kami malam kedua, ahadpun puan eeiyss tak ikut ke tarawih, incik hubby je... hehe

Isnin qeja... rasa ok sikit, sebab sedaq tak sedaq dah pukui5 (^____^)

cabaran berpuasa mengikut fasa-fasa yang indah ini... moga sama2 mendapat keberkatan dan keampunan.. amin

Jom layan gambaq siMerah!

Satu ja pun, curik kat fb...hohoho



update ^^24julai2012^^11:47am

Terperasan satu komen


Terus scroll tengok kanan


wah! 

Babah Humaira akhirnya dah update! terharu! hohoho

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

11
surat dah ada dalam peti

...nafas ramadhan


Alhamdulillah.. masih sempat bertemu ramadhan... Ramadhan pertama bersama anakanda nur 'aisya humaira... Ramadhan sebelumnya... anakanda masih berada di dalam rahim bonda... kali ni... perasaan yang lebih-lebih tidak tergambar...

Alhamdulillah atas nikmat usia..nikmat bekeluarga...Alhamdulillah

Sangat mencintai suami yang bernama mohd arif fazdilah itu... sungguh! Melihat wajahnya... wajah anakanda... wajah bonda yang kian dimamah usia itu... itulah sebuah kebahagian.. walau tanpa arwah ayahanda... puan eeiyss kuat dengan kehadiran mereka...

Ayah... ini ramadhan keempat tanpa ayah... sayu... siapa yang tidak sayu.. tapi bulan ini bulan gandaan pahala secara hebat... moga amalan terbaik, pahalanya untuk ayah akan berterusan.. insyaALLAH :'(

Salam ramadhan buat semua sahabat blogger, andai tersalah, andai tersilap... mohon dimaafkan... 
insyaALLAH, kita sama2 gandakan pahala... moga kita terus istiqamah sehingga bulan2 mendatang selagi dipinjamkan nafas...

Ramadhan... Ramadhan... Ahlan ya Ramadhan

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

11
surat dah ada dalam peti

[ cerita gambar itu ] vs [ bubur ayam dan gigi ]

*       *       *


CeRiTa GamBaR iTu...

gambar-gambar wordless semalam [ KLIK SINI

[ I ]

Dalam usia siMerah mencecah 7 bulan ni, alhamdulillah, dia dah semakin cekap merangkak dan memanjat. Dia jugak dah dapat mengimbangi badan untuk duduk tanpa bantuan, alhamdulillah... Pertama kali menyaksikan perkembangan seorang anak kecil di depan mata. Biasalah, anak tunggal macam puan eeiyss ni, mana pernah dapat melihat sesebuah perkembangan begitukan? huuuu... Dapat menyaksikan perkembangan dia, permata hati sendiri pulak tu, terasa begitu besar kebesaran Allah atas penciptaan manusia... Nur 'Aisya Humaira... Mama, babah, maktok dan semua sayang kamu~

[ II ]

SiMerah dah boleh menggapai sesuatu yang kita pegang jika dirasakan benda itu mampu dicapai. Menggunakan segala tenaga untuk memanjat dan mengimbangi badan. Jika sesuatu objek yang dijumpainya, tak kira bantal atau apa jua halangan, siMerah akan rempuh walaupun ada ruang yang lebih lapang untuk dia sampai kepada matlamatnya. Satu motivasi untuk puan eeiyss. Kadang-kadang terfikir, hanya anak sekecil 'aisya mampu merempuh halangan, apalah sangat andai kita...

Untuk mencapai sesebuah matlamat, jangan difikirkan sangat jalan yang mudah, kadangkala, halangan dan cabaran perlu kita hadapi kan? hmmm....

[ III ]

sERIUs... tengok muka siMerah, tengok muka babah dia... tengok muka siMerah, tengok balik muka babah dia.. alahai... incik arif's junior! hehe

[ IV ]

Luv to see her in hijab... moga anakanda jadi anak yang solehah... 



*       *       *



BuBur AyAm Dan GiGi

Semalam, gigi puan eeiyss sakit, aduiyai.. sakitnya... akit... akit.. wawa! Sebelum balik umah lepas kerja semalam, singgah kat pasar malam, masa tu masih kenyang, jadi tak meriah sangatla beli belah. Tapi, bila bau rangka ayam kfc tu, sedap sungguh, dah berangan nak makan sambil tengok Dejavu Di Kinabalu (betui dak tajuk ni? kekeke)

Balik umah, gigi dah berdenyut2... lapaq... tapi gigi sakit... wawawawawaw!

Lapaq...

L   a   p   a   Q!

lepas solat maghrib, babah terus ke dapuq... masak. Katanya nak masak ayam masak serai2 tu lagi...  puan eeiyss pernah post dulu ( kalau lupa KLIK SINI ) , rupa2 siap bubur ayam sodap... bagus untuk yang tak leh mengunyah macam puan eeiyss... kenyang! tengs abang... 

"nak request leh?"

"buat tetiap malam... hohoho"

appointment tampai gigi 6hb ogos ni.. adeiiiii! seramnya nak jumpa doktor gigi! huhu


*      *      *


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

22
surat dah ada dalam peti

22#WorDLeSs WeDNesDay

[ I ]

[ II ]

[ III ]

[ IV ]

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

27
surat dah ada dalam peti

21#WorDLeSs WeDNesDay


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

19
surat dah ada dalam peti

Baju tu... takpalah...

Terima kasih kepada semua sahabat-sahabat blogger yang meninggalkan komen di peti surat bertajuk nak bagitau... saya jugak ada perasaan... huhu yang lepas.

Setelah membaca dan meneliti semua komen, alhamdulillah! puan eeiyss menerima semua itu secara yang amat-amat postitiv. DONIA semua tu! hehe

...TAPI sentappp la jugak kan

Mang kalau diikutkan, puan eeiyss jadi sangat sensitiv, tapi puan eeiyss dah boleh bercakap, tersenyum dengan penolong pengarah itu. Murahkanlah rezekinya yaALLAH (^___^)amin
 


*      *       *



BELASUNGKAWA

AlFatihah untuk salah seorang blogger yang pernah hadir memeriahkan ruangan komen teratak siFaqir 'ilmu ni... Menggunakan nama Lieynanilaz, beliau telah meninggalkan kita untuk bertemu Pencipta Yang Maha Esa ...

Ini antara komen terakhir beliau di teratak siFaqir 'ilmu...


Puan eeiyss dapat tau dari blog abang BEN ASHAARI... dan puan eeiyss terus terjah ke blog beliau di KISAH KEHIDUPAN dan terjumpa komen sahabat baik beliau...


ALFATIHAH sekali lagi... dia telah menemui penciptanya, moga dia ditempatkan dikalangan mereka yang dikasihi, dicintai, amin.. amin... kita... ?sudahkah bersedia? Allah.. Allah...

P/S: entri ni ditaip pada 4hb Julai, Puan eeiyss tau semalam (3hb Julai) 
dan entri ni publish ikut scheduled at 7hb Julai 07.07am

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

9
surat dah ada dalam peti

"er...dah masuk blog ka?"

Soalan di atas terkeluar sehari selepas babah masak ayam goreng apa tah nak bagi nama...hehe

"er...blum lagik" jawab puan eeiyss sambil terkerenyih macam kerang busuk! keh3

"alaaaaa..... awat tak buk masuk" Babah buat ekspresi muka kuciwa dia tuh.. nak tergelak pulak! Yang sebenaqnya puan eeiyss lupa... almaklumla sekarang ni duk sebuk buat blog untuk opis... (bajet macam hebat sangat la tu.. huhu)

entri ni ditulis pada 6hb Julai, will autopublish...bila ha.. ermmmmm... 

esokla (sabtu....7hb Julai) ok?

ehehehee (^___^) will BW soon ok? tunggguuuuuuuu (^___^) *senyum lagiks

Petang Rabu (4hb Julai...) witu, balik qeja je, singgah pasar malam.. beli apa patut... babah ( sat babah, my hubbby, incik arif.. macam2 aih panggilan.. hehe) beli ayam.. dia nak buat macam mak buat katanya... malam sebelum tu, mak ada masak perut lembu dengan serai2 kaler ijau tu... apa tah namanya.. babah kata rasa dia macam ikan keli patpet yang selalu dia makan kalau kat kedai...

Semangat dia makan sambil duk tanya apa mak letak sampai jadi rasa macam tu... balik dari pasar malam, dia pun kaluit masak... tapi babah buh ayam la.. xbuh la macam mak bubuh tu, mak bubuh perut lembu (^____^)

sedap!


taraaaaaaaaaaaaaaaa!

v

v

v

v

v




nak resepi, kena pi gabuih habuk kat belog babahhumaira.blogspot tu.. aduiyai!

p/s: rempah kasih sayang yang babah letak tu, 
yang buat masakan ni bertambah-tambah sodapnya (^___^)
tengkiu babah.. moga cinta kita bersatu..hingga ke syurga..huhu

...babah, bila babah nak update blog ha?
tak updatepun, komenla sepatah dua kata blog isterimu ini.. haha (^___^)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

23
surat dah ada dalam peti

incik 'TALI PINGGANG' vs my hubby! ouchhhh!

Dah tengok WW semalam? jeng...jeng... jeng... sila kelik di SINI (^___^)
Kisah ini kisah Jumaat malam...
Jumaat malam yang lepas... bertarikh 30 Jun 2012...

Ohohohohoiiiii~
Suasana pukul2 pagi tika itu...
Mak tiduq di bilik, kami ( puan eeiyss, incik arif, siMerah Humaira) berkampung di ruang tamu...
Kami tiduq kat luaq ja... Bilik jadi perhiasan dah... sonok pulak tiduq tengah-tengah rumah tu.. hehe

Dalam lena yang kian nyenyak itu, sayup-sayup kedengaran suara tempikan mak dari tingkap, luaq rumah kami. Puan eeiyss bangun ke'mamai'an. Terkelip-kelip terkejut bercampuq dengan ke'blur'an di tahap yang tertinggi...

"Bangun! bangun! mai tengok sat, ada ulaq kat dapuq!"

Terkejut+Terkedu+Terkecemas

"Babah, babah, bangun sat... mak kata ada ulaq kat dapuq!" Puan eeiyss mengejutkan incik arif bangun dalam keadaan yang masih lagi cemas...

Incik arif juga bangun ke'mamai'an dan terus ke dapur. Mencari-cari...

Bawah almari...

Bawah mesin basuh...

Bawah sana...

Bawah sini...

ouchhhh! dah jumpa! aiyooo! besaq noh! huhu

Incik arif sensorang, kami dah lari ke ruang depan... mencari bantuan jiran.. semua pakat tiduq...

Dari kui2 sampai pukui 4pagi... incik arif membuat laluan dan mencari jalan menghalau cara yang paling enak... Tapi incik tali pinggang (ulaq) tu masih liat nak keluaq.. bila incik arif kuis3.. dia mengamuk dan terus mengembangkan kepala dan mengeluarkan bunyi yang kuat untuk persiapan menyerang...

Incik arif ketandusan idea di saat-sat yang kritikal....

PAP!!!!!!!

PAP! PAP! PAP!

Terpaksa membunuh kerana bimbang lain-lain kemungkinan... Sebagai langkah keselamatan dirinya...

Dalam hati, Allah saja yang tau, betapa bimbangnya hati ini...

4.30pagi, segalanya sampai ke penghujung cerita...huhu

(cerita penuh pengalaman, hanya babah humaira yang mengetahui, sebab dia yang berhadapan dengan incik tali pinggang... puan eeiyss hanya mendengaq bila segalanya telah sampai ke jalan pengakhirannya...huhu

Terima kasih Allah, kerana menyelematkan kami... Allah.. Allah...

*       *       *
Kronologi siang tu...

Tengahari tu, incik arif tengat nak beli anak ayam untuk siMerah tengok2... Kami beli 4 ekoq... sian kat anak ayam tu, kami letak dalam raga kat dalam rumah, kat ruang tamu, hujung kepala, tempat puan eeiyss, incik arif dan siMerah Humaira tiduq...

Tak dapat bayangkan, jika incik tali pinggang tu masuk kerana bau anak-anak ayam yang berada di hujung kepala kami tu je...

Terima kasih Allah kerana mak dapat pi toilet dengan selamat, dan nampak incik tali pinggang seusai sahaja dia melangkah masuk dari ruang toilet ke dapuq sebelum menuju ke biliknya...

Terima kasih Allah atas kasih sayangNYA kepada kami...

huhu...

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

19
surat dah ada dalam peti

20#WorDLeSs WeDNesDay


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥