Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

19
surat dah ada dalam peti

"Bau apa ni? er...."

Malam itu...




Hanya tinggal puan eeiyss, mak dan siMerah, Babah Humaira takdak kat umah...

Petang sebelum Malam itu... (Putar masa sebelum malam tiba)

Babah Humaira bawak siMerah jalan-jalan naik muto. Hanya mereka berdua. Puan eeiyss kat umahla, masak apa patut, maklumla balik qeja baru kalut nak pesah (siapkan) makan malam kami. Tiba-tiba hujan turun. Alamak, siMerah ngan Babah Humaira kat mana la gamaknya... huuu~

Mungkin dah sampai di rumah mak mertua atau masih diperjalanan... risau~

Hujan semakin lebat, hmmm... mereka semestinya terkandas. Hampir maghrib, terdengar enjin kereta menderam berhenti di depan rumah, mak jenguk kat tingkap, owh... Babah Humaira bawak siMerah balik guna qeta abah mertua dulu, sebelum dia keluaq kembali hantaq balik qeta (bukan jauh manapun rumah kami ngan MIL+FIL (^___^)

Waktu mak bukak pintu senja tu... waktu babah humaira duk pegang siMerah...

"Awat bukak2 pintu bau acaq ni?" Mak tanya...

"Acaq? ayaq limbah ka?" tanya babah humaira...

"Ha... kuat bau noh?" pelik... (besa la, balik maghrib-maghrib ni, saja buat seram! hehe)

Babah Humaira pi lama la pulak, solat+makan kat sana ka? takpala, kami makan dulu, sebab puan eeiyss lapaq tak sangga dah. Lepas tu baru babah balik. Dah nak dekat pukui8.30, dia kalut2 makan sebab satgi nak pi meeting pulak. Penatnya wat meeting malam-malam. Siang pakat sibuk sangat ka sampai tak cukup masa.. huhuuhuh

Lepas dia pi ja, puan eeiyss ngan mak angkutla bantai apa patut, nak lepak2 kat ruang tamu tu sementara tunggu siMerah tiduq... lama jugak duk melayan dia sebelum dia tertiduq tu... Duk sat, mak ke dapuq, bila dia mai balik, hidung dia kembang-kempis... kembang.. kempis...

"Awat tiba-tiba bau wangi macam bunga apa tah tu... sekali sekala ja dia bau... ada bau dak?" Mak tanya puan eeiyss. siMerah dah tiduq dah waktu tu...

"Takdakpun, bunga apa?" Puan eeiyss pulak duk kembang-kempis.. kembang.. kempis...cari bau yang mak kata tu...

"Ish! janganla bau tak tahwan hala..." Mak mula menyapu reroma yang kian menegak...

"Ish mak ni, jangan cakap gitu, baru nak pi dapuq amik kuih raya, nak makan..." Puan eeiyss yang sedia penakut ni terbantut nak pi dapuq sensorang.. hoho

"Jom nak pi teman..." Mak menawarkan perkhidmatan yang terbaik..hehe

Jalanla kami berdua, tinggai sat siMerah kat ruang tamu, sebelum mai balik kat ruang depan bawak kuih raya... nak makan sambil tengok tv la...sampai ja kat depan, hidung puan eeiyss pulak yang dapat bau! hmmm.. wangi! erk!

"Haa.. kuat noh bau dia, mak bau dak?"

"Bau... ish, arif ada letak minyak wangi kat humaira kot?"

Puan eeiyss sekali lagi kembang kempis duk hidu badan siMerah...

"Ish, tak bau apapun, bau dia ja la... pelik noh... seram pulak aih...huuu"

"Bau macam bunga yang duk melata-lata kat pokok tu.. apa tah nama dia... eeee" Makpun seram... 

TIK

TOK

TIK

TOK

TIK

TOK

(bunyi jam)

Tangan puan eeiyss terkalih ke kabinet tv, nak amik remote, nak kuatkan sikit volume tv. Tiba-tiba...

v

v

v

v

v

v

v


err..... hehehehhehehhehehehe

Lupa!

Sori-sori! Sori mak!

hahahhahahah!

Lama sangat tak pernah pasang ubat nyamuk versi tu... keh3

Lupa yang ubat dia wangi noh...haha

Bau bunga.... bunga-bunga seram! Adeiiii~

MAK: "laaaaa.... ubat tu mang bau camtu.. lama tak bau.. hehe"

Salam Merdeka dari SiMerah Humaira (^___^)


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥