Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

11
surat dah ada dalam peti

Alhamdulillah 5 Tahun sudah~

20.11.2010-20.11.2015

Dah 5tahun genap, tapi baru harini dapat taip dek kebizian yang melanda~huhu

Mungkin rasa pelik bila panggei 'abang' sebab awai perkahwinan duk panggei incik arip, dah ada anak bertukaq jadi babah

Orang tengok pada sisi hepi kita, orang tengok kita takdak masalah tapi pada hakikatnya perkahwinan kita penuh dengan macam-macam keperitan tapi kita tempuh dalam senyuman yang tak terhingga

bahagia~walau asa nak terkeluaq otak pikiaq macam mana nak tampung perbelanjaan keluarga yang huru hara

Tapi kedukaan itu kita ubati bersama, menjadikan hubungan kita lebih bahagia~ in syaa Allah

Babah, terima kasih untuk waktu duka itu, terima kasih untuk waktu serabut itu, terima kasih untuk waktu² tegang yang babah damaikan itu

Is sangat hargai~ lepas arwah ayah takdak, babah amik alih semua perkara sampai kadang is taktau nak buat apa

Babah berpenat lelah cari duit untuk kami, babah jugakla yang pesah anak², babah jgk yang masak untuk kami, babah buat semua~huhu

5taun ni kita bukan xpenah bgaduh, bgaduh sms~ masih jaga adab sebab duk dgn mak, tapi gaduh kita xlama dan buleh kira, tak banyak mana~ terima kasih babah

Fb pun is xdan update, tq sbb wish


***terharu

patut ramai wish kat upis, rupanya baca kat fb... xdan sungguh hari tu... kalut dengan qeja kat upis... uhukkk (T____T)

Meleleh ayaq mata sambil duk taip~

Moga cabaran lepas ni kita mampu eratkan lagi pegangan tangan kita, bukan berdua, tapi berempat dengan dua puteri kita dengan mak, mak abah bukit merah...





saat lafaz itu terucap









alhamdulillah... alhamdulillah

doakan kami... doakan kami... doakan kami

salam sayang,
eeiyss


catatan hat dulu-dulu
~ my first anniversary
~ menghitung hari ke 20 November 2012...
~ Ulangtahun kedua dan kehadiran yang 'kedua'
~ Ulangtahun kedua dan kehadiran yang 'kedua' 2nd Part
~ Alhamdulillah | 3 tahun yang indah

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

5
surat dah ada dalam peti

Aara Imani dah nak masuk 3 tahun

Tak banyak puan eeiyss update pasai aara dalam blog, sebabnya, tak menang tangan kawai dua-dua puteri syurga tu dah la ni... henponpun asek duk kat depa

aara dah cakap banyak sangat walau kadang kita tak paham apapun setakat puan eeiyss taip harini 17 November 2015~ seb bek 'aisya jadik tukang terjemah, kadang bunyi macam len, tukang translate bunyi macam len, hentammm sajalaaaa... haha

aara ni sebab dia rajin sungguh tengok youtube katun english, jadi dia boleh hapai semua warna dalam bahasa omputih, selain doa makan sebab duk dengaq 'ayong' (siMerah Humaira) duk baca n doa tiduq sebab mama dia duk ajaq baca sebelum tiduq

aara cepat belajaq, sama macam kakak, alhamdulillah...

tapi takmau tekan untuk depa wajib tau hat tu, wajib tau hat ni, biaq depa melayari zaman kanak-kanak depa dengan penuh memori (^___^) in syaa Allah

walau adakalanya macam nak tercabut jugak anak tekak puan eeiyss membebel sebab gerammm sangat kadang tu, tapi lasss peluk n terangkan...

sian ja buat muka comei kena bebel... uhuk (^___^)


the adorable aara ;) ahaks

susah sangat nak bergambaq la ni, xdan kita nak fokus, dia kalut nak tengok... aduiyaiii




her first love~ memang kalau nak kemana, situlah tempat dia nak duduk... pasrah jela babah, dulu kecik dia duk pegang, la kaki dah panjang... very the bahaya...

jangan tiru aksi ini... huhu~

.
.
.

aara, moga jadi anak yang solehah ye sayang (^___^)


xoxo

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥