Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

5
surat dah ada dalam peti

SiMerah ke sekolah | Trial 3 hari di Little Caliph

Alhamdulillah, tahun depan siMerah Humaira dah 5tahun, kena stat pi tadika walaupun baru sambut besday 12.12.15 (4tahun)~ jadi aisya sebenaqnya baru 4 tahun walaupun stat bulan1 jadi 5tahun umuq tahun 

paham dak? hohohohoh

Hari Pertama

trial 3 hari ni takat tengahari ja~ actual day nanti aisya akan stay sampai petang, jadi sama balik qeja baru ambik dia

senang sangat bangun, cakap kata nak pi sekolah ja truih mangkit, mandi n siap walau ada nangis sikit waktu mandi, tapi then mood dia sangat ceria

mama pesan ja kat dia, if nak ke toilet bagitau cikgu dll, macam-macam asa nak pesan, mama yang neves~ huhu


mama pi punch card dulu, then baru antaq aisya... aisya salam mama n terus ikut cikgu masuk... sopan ja (^___^)v

dia relex ja masuk, mama punya ayaq mata ni tera ayaq terjun dah nak tersembuq keluaq... haha

poyo ja mama

(^___^)v

nak tinggai dia tu rasa serba salahhhh ja~ tapi tawakkal, aisya budak pandai, jadi dia leh jaga diri (T____T) nak bagi sedappp ati

1st time tinggai kat orang yang xdak pertalian darah ni, dia asa macam mana tah~ ibu-ibu yang pertama kali nak tinggai taska dll musti tau rasa~ohohoho


Bila pi amik tengahari tu, ceria ja dia... macam-macam dia ceta... bla bla bla

"ayong nak pi toilet, ayong tanya cikgu toilet kat mana, ayong pakai seluaq sendiri, ayong makan keow teow dll"

aduhai aisyaaa (^___^)

Hari Kedua

Macam biasa mama pi punch card dulu

sebabkan semalam dia tak sempat main papan gelungsuq, harini pi amik dia tengahari, terus bagi beg kat mama n terus main~ 

takpa nakkkk, mama tungguuuuuu


Pastu bawak mai pejabat dulu, layan makan kek, pstu kui 1 lebih baru gerak balik umah


Hari Ketiga

Harini babah kena check in hotel (cerita penuh babah kat SINI ), jadi babah mai sekali hantaq aisya

pi punch kat opis mama, then hantaq aisya, bila masuk jaaa kat kawasan tadika tu, aisya stat teyak... merah hidung, ayaq mata pun lajuuu tak sangga keluaq~ dah agak dah, bila babah yang antaq musti jadi drama sket

nangis xmau masuk, jenuh pujuk pun tak jalan, lari keluaq pi kat babah,
lasss gitau cikgu nak bawak dia makan sat

tanya nak makan apa, ayam goreng~ ok KFC

Sampai KFC, beratuq nak beli makanan ni la muka diaaaa


Lupa kata pagi takdak ayam goreng, jadi pasrah dengan bubuq n bli burger kat dia, makan ayam kat tengah tu ja... sikit jaaaa makan... huhu (T____T)

dia kata ok, nanti nak pi sekolah

kita tengok

jom layan gambaq bubuq kepC dulu






Dah pi antaq~ sopa tu jugak teyakkkk... tinggai jugak... mama susah ati, tapi babah kata, bagi cikgu jalankan peranan dia, kalau kita tak harap kan cikgu leh handle, macam mana cikgu nak handle~ yup! betuiiiii aihhh babah... huhu

***nangis dalam ati***

doa ja bagi aisya ok, then antaq babah untuk check in hotel

tengahari pi amik dia, tanya cikgu, cikgu kata ok, dia nangis sat ja, tengok tu muka, keluaq tu truih pi main kat situ pulak...

abis trial 3 hari, harap lepas ni dipermudahkan untuk dia blajaq sampai petang (^___^)v amin




Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

3
surat dah ada dalam peti

Babah, Wad dan Besday siMerah

Entri ni ditulis pada 14 Disember 2015
sebab apa lambat publish? sebab sajaaaa (^___^)v

Babah masuk wad

Dari bulan November lagi gigi babah sakit, ingatkan pasai lubang rupanya bila xtray pasai gigi bongsu duk tolak gigi asai, tumbuh tak normal




(dalam bulatan, gigi yang tumbuh tak normal) hat belah atas ok (^___^)

Jadi setelah diteliti, kena buang hat bongsu tu, tetap date bagai, tapi asik pospone ja~ babah pun kena pi kurusu tak benti, then sambung dengan mama dan 10hb Disember haritu la baru kena admit ward


hari last trial sekolah aisya (save tajuk entry ni... tak karang lagi pasai aisya dan sekolahnya) ahaks (^___^)v


aisya ja la mai tengahari tu, lepas babah check in pagi sebelum hantaq dia balik umah~ stay sampai habis waktu melawat


ralit duk tengok doktor mai cek roommate babah~

Hari kedua

mama xleh tunggu babah waktu malam sebab tinggai anak-anak dengan maktok dia, jadi setel urusan babah untuk hari pertama, pagi-pagi lagi mama kalut mai hospital, pukui 7.30 doktor dah panggil

awai pagi

tukaq baju bagai~ huhu


walaupun kes gigi, tapi neves woooo... huhu

macam mana la perasaan mereka yang sakit lebih hebat lagi~ Allahu


mama yang neves (T___T)

Babah, maaf sebab mama xleh stay macam isteri-isteri yang lain menemani suami mereka, tapi sayuuuuu ja rasa sebab dalam 5 tahun ni, babah jaga mama, 2x mama masuk ward bersalinkan dua orang puteri kita, babah yang jaga, babah yang stay dalam kereta tunggu mama

huhu

tapi kali ni babah masuk wad, mama xleh jaga babah macam mana babah jaga mama~moga Allah ja balas semua tu dengan mudahkan semuaaa urusan babah

huhu

mama cuma nak babah sihat~ waktu ni, yang mesej tanya, ramaiii, yang melawat jugak ramaiii, nampak macam kes kecik, tapi bila ada yang mai melawat babah, mama rasa terharu sangat.... tambah kawan-kawan babah, dua tiga kali mai, n even balik umahpun masih ada yang mai jenguk~ 

***terharu

tq semua, kawannnn, sahabattttt, temannnnnn 


5jam jugak babah dalam bilik operation tu~ hati mama tatau nak kata, resahhhh ja tunggu kat luaq

ni hasil dia


upppsss~

hmmm.... sebanaqnya,
banyak mama blajaq kali ni, selalu bergantung kat babah untuk semua benda, la ni, blajaq buat sendiri semua benda, dulu takut nak mai hospital sebab parking, la ni jauh mana pun kena parking kan? kalau dak, takleh jumpa babah~huhu

masa ayah kat ward dulu, naik moto lagi,jadi parking toksah risau, la dengan qeta, benda paling mama tak suka adalah pi mana-mana tempat yang perlu parking

mama bawak qeta mai pejabat, balik umah ja (T____T)

tapi kali ni banyak tempat nak kena pi untuk macam-macam urusan


sabtu 12.12.2015 babah dah leh balik, hari besday aisya (^___^) alhamdulillah

besday aisya pun sambut kalut-kalut... sory sayang

seminggu jugak babah takleh makan benda keras-keras~ jadi sambutan kita ala kadar kepada benda lembut-lembut macam kek tu ja dan cadangnya nak buat speggeti~ tapi tak nyempat

maghrib tu beli bahan dan amik kek (^___^)


Aisya dah 4 tahun (^___^) refer sini


dia baca doa (^____^)

kelabu gambaq, pencahayaan tak cukup (^___^)


kek mengalami gegaran sebab babah bawak qeta laju, nak sampai umah cepat, dah malam, aara pun dah terlena, aisya pun nak nak duk terpejam-pejam mata dia...

lepas makan, tambah energy~ depa tak ngantuk, kita yang lena dulu (^___^)



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

9
surat dah ada dalam peti

Si Merah Humaira, hepi besday sayang

SiMerah Humaira dah 4 Tahun!!!

NOTA : 'Aisya sayang, baca ni bila kamu dah pandai membaca na (^____^)

Alhamdulillah, seperti yang anda semua pembaca comei yang duk ikut baca blog puan eeiyss, musti tau yang puan eeiyss paling banyak update pasai siMerah ni dari dia lahir sampai la dapat adik, dapat adik ja... blog tinggai

tak menang tangan, ni ingat nak aktif blik lepas pikiaq panjang n buat blog asing untuk bisness shaklee n lemang ~~~ hoho

siMerah Humaira


waktu ni pi makan kat kola perlis, siMerah masih duk dalam rahim mama~ tempat yang penuh dengan kasih sayang tidak terhingga~ allahu subhanallah


12.12.2011 lahirmu membawa berbillion kemanisan yang tak terhingga... pagi 11.04 pagi yang cumil di Hospital Tengku Fauziah, Kangar, Perlis

Entri dia lahir paling banyakkk (^___^)


keluaq-keluaq teyak sampai merah muka... sebab tu namamu siMerah ;)


 14.01.2012


15.01.2012


15.03.2012

11.05.2012


01.06.2012


09.06.2012


dari henpon~taktau tarikh


25.08.2012


25.08.2012


26.08.2012~ raya time ni...

aisya ni stat jalan umuq 11 bulan lagi... cepat dia sebab nak jaga adik (^___^)


17.12.2012


16.01.2013~waktu ni dah ada adik


20.01.2013


20.01.2013


07.03.2013


10.03.21013


26.03.2013


03.07.2013~wif ucu mia (^___^)


november 2013


november 2013


Januari 2014


2015~cepat masa berlalu


moga 'aisya jadi anak yang solehah, cemerlang dunia, cemerlang akhirat (^___^) next yer dah stat ke tadika... dah jadi anak dara rupanya anak cumil mama ni... huhu


hepi besday sayang (^___^)


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥