Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

23
surat dah ada dalam peti

DIARI HAMIL part 1 | kemunculan yang ketiga

[THROWBACK]
NOTA: macam besa, bahasa utagha no, tak paham boleh tanya =)

alhamdulillah

alhamdulillah

alhamdulillah

kami rancang taun depan (2017) tapi Allah bagi khabar gembira tanpa terduga taun ni (2016) - ini sebuah kisah terobek (^_^)

tapi kira macam keluaqnya tu 2017 (kira taun depan jugak la kan) =)

Masa aara lahir dulu terus amik implan untuk 3 tahun sebab jarak kelahiran aisya dan aara dekat sangat, kiranya aisya baru 3bulan, dah ada adik dalam rahim mama

jaga depa dua macam kembaq, tak terurus, kesian mak jugak sebab tak cukup lena sama-sama jaga (aisya, aara, kalau anakanda baca ni bila besaq nanti, hargai maktok, jaga dia macam mana dia susah-susah jaga mama dengan awak berdua tau - *hug* ouchhhh, tacing)

selepas 3tahun, buang implan, nak stabilkan balik period yang kacau bilau tu hampir setahun jugak =)

tapi tiga ke empat bulan sebelum hadir yang ketiga ni, period dah on time, alhamdulillah

jadi alert kalau lewat... dan bulan disember 2016 tu period lewat! even sehari jadi dah rasa dup dap dup dap 

rasa macam nak beli terus ja pregnancy test haritu, tapi sabaqqqqqqq....

tapi las beli jugak - haha

baru dua tiga hari lewat gitu setelah menzahirkan rasa yang tak keruan kat babah humaira, dia pun cemuih dengaq gamaknya, pi la beli... tu pun suruh dia turun beli, sebab bini dia ni PEMALU orangnya... haha

beli yang besa ja, sekadar nak hilangkan rasa nak tau melampau-lampau tu - huhu

wat teruk =P

punyala tak sabaq tunggu pagi nak test, lena pun macam tak lena ja

bila pagi ja teruih bangun sopa apa, dup dap dup dap nak cek tu

over sangat

test!

hmmmmm.....

macam naik dua line tapi line kedua tu superrrrrr kabur sangat

aisya dulu kabur jugak tapi kelih la line dia tu sikit-sikit sebab baru lagi dan terus test, cuma kalini teruk sangat kabur dia

macam eksaited kata dah ada, tapi ragu-ragu lagi

pi tunjuk kat babah humaira dia kata ada la tu, dia kan selalu cek urin - jadi dia xpert dan konfiden la kata ada

kita ni pulun tangkap gambaq, pagi-pagi buta tu jugak, sat kok nu, sat kok ni, katup flash, bukak flash, tak kelih jugak line tu habuan nak tunjuk kat grup kawan-kawan baik pejabat (kira grup gosip la - haha)

16 Disember 2016



ni guna flash bagai



pakat kata takdak, ada yang kata ada

hat kata ada tu, kita bersinar-sinar dah gumbira

bila ada yang kata takdak tu, rasa kecewa

haha

even tak rancang dapat, tapi tatau la nak habaq gena dia punya perasaan tu

kata macam ok ja takdak lagi, tapiiiii tengok tu macam syoq + mengharap pulak kannnn

ahaks

babah humaira suruh tunggu seminggu lagi dan test lain

seminggu???!!!

Allahhhhh...

lambat lagi

kecemas tak sangga ni, tak keruan, lena pun takleh katup mata

tak sampai seminggu kot, beli dah sekali lagi... haha

babah humaira siap perli lagi kot nak beli yang clearblue tu, hat mahai sikit, kot dia tulis kata TAHNIAH! ANDA MENGANDUNG baru rasa puas hati.. haha

tak kisah la nak kata apa, asai boleh beli lagi pregnancy test tu =)

tengok yang clearblue tu memang la bekenan, tapiiiii beli mahai-mahaipun bukan boleh guna 100x kan... haha, beli ja jenama gurdian tu... macam #aaraisya dulu

balik macam besa, tak lena pulakkkkk, tunggu habuan nak test pagi

test esoknya tu, naik terang sikit, ni konfiden sikit tunjuk + macam besa, tangkap gambaq lagi pagi-pagi buta tunjuk kat grup kawan-kawan

21 Disember 2016




kalini antara neves, eksaited, seram semua ada bila dah tau kata ada yang ketiga dalam rahim mama ni

Allah.... kau permudahkanlahhhhh ='( (tacing lagi) sob...sob

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

23 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

PeRdU cINta PeRdU cINta said...

Nikmat luar biasa...

nini nini said...

Wahhhh...tahniah....=) the feelings...seronokkan =)

aryan azra aryan azra said...

syok tengok bila clear garisan tu kan, nikmat kegembiraan yang tak terkata. makna kata ni dah bersalin ka hampir2 nak due dah ni hahaha... tak reti pulak akak nak kira

Normi Nieza Normi Nieza said...

alhamdulillah..tahniah..:)

hainom OKje hainom OKje said...

Tahniah.....seronok noh bila itu mmg yg kita nantikan

Liyana Anuar Liyana Anuar said...

mest mengharapkan kalau dah buat test tu..hehe..tahniah

Ainniah Zulkefli Ainniah Zulkefli said...

wah tahniah. rezeki tu. alhamdulillah.

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

tahniah.....

dear anies dear anies said...

tahniah... jg diri lek lok yaa

p/s br sempat menjengah arini

Sanisah Sabu Sanisah Sabu said...

@PeRdU cINta alhamdulillah =)

Sanisah Sabu Sanisah Sabu said...

@nini alhamdulillah, terima kasih =)

Sanisah Sabu Sanisah Sabu said...

@aryan azra dekat nak due, sambil tunggu baby menjengah tu tiba-tiba rajin duk update blog tu. simpan kisah lama =P

Sanisah Sabu Sanisah Sabu said...

@Normi Nieza alhamdulillah, terima kasih =)

Sanisah Sabu Sanisah Sabu said...

@hainom OKje alhamdulillah, lain macam dia punya eksaited tu, tapi still neves ni tunggu baby keluaq =p doakan mudah semuanya dan sihat sejahtera ibu dan bayi =)

Sanisah Sabu Sanisah Sabu said...

@Liyana Anuar taktau nak gambaq macam mana, dalam kata tak harap, sebenaqnya mengharap =)

Sanisah Sabu Sanisah Sabu said...

@Ainniah Zulkefli alhamdulillah, terima kasih. doakan baby sihat semuanya... amin

Sanisah Sabu Sanisah Sabu said...

@HeNRieTTa JoSe alhamdulillah, terima kasih rietta =)

Sanisah Sabu Sanisah Sabu said...

@dear anies alhamdulillah, terima kasih =) terima kasih sudi singgah teratak kita yang tak seberapa ni =)

shaklee _ bydiyana shaklee _ bydiyana said...

seronokk kan rase bila dua line tuu...hihi...

kami pon tgah planning for 2nd baby nii..kalau ade rezeki Insha Allah..

tahniah sahabat for your third baby

norhidana miswan norhidana miswan said...

seronoknya... itu lah saat yg di impikan semua isteri....

bila lah akak nk dpt rasa mcm tu jgk.... nk rasa lagi tp kali ni bialah di permudahkan

Sanisah Sabu Sanisah Sabu said...

@shaklee _ bydiyana in syaa Allah, kadang kita merancang tapi perancangan Allah tu lebih hebat, dan DIA lebih mengetahui waktu terbaik untuk diberikan amanah tu kan =)

Sanisah Sabu Sanisah Sabu said...

@norhidana miswan is pun neves ni, harap dipermudahkan... ni pun duk dup dap dup dap ni =)

Ana Suhana Ana Suhana said...

Alhamdulillah. Tahniah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥