Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

10
surat dah ada dalam peti

Aara pun dah ke Little Caliphs

Allah... Allah...

Lama sungguh tak menaip kat sini, ghasa kekok pulak nak bercerita (^___^)v tapi ni ja la medium untuk anak-anak baca bila depa besaq nanti, in syaa Allah (6_6)

Dulu zaman aisya setiap saat duk update, bizi pun kurang, tapi bukan bermakna memori untuk aara kurang, sama saja, tetap diingatan mama

aara dah 04 tahun, alhamdulillah

setelah berbincang dengan babah humaira (now babah humaira dan aara) :p

kami amik keputusan untuk hantaq tempat yang sama dengan kakak (aara panggei aisya 'ayong')

Little Caliphs

memandangkan perkembangan kakak sangat memberansangkan, alhamdulillah

kakakpun sambut besday 4tahun di hujung tahun, jadi bila masuk awai tahun depannya tu dia dah jadi 5tahun, jadi masuk kelas 5 tahun, kesian pulak... macam adik takpa lagi, sebab dia masuk 4 tahun tu, memang dia 4 tahun (awai tahun lahir) jadi bila pi LC, dia masuk kelas 4 tahun, sesuai dengan umuq dia, jadi sesuai jugak dengan apa yang kanak-kanak 4tahun boleh belajaq

ayong kena lebih gigih sebab masuk kelas 5 tahun, lain sentuhannya even umuq baru masuk 4 tahun

penin kan?

haha

banyak pulak membebel, tadi ja kata kekok nak cerita bila lama tak posting~ ahaks

alhamdulillah sekali lagi, 12.12.2016 haritu kakak dah genap 5 tahun (now kat LC masuk kelas 6tahun dahhhh~next year darjah1. in syaa Allah)


adik pulak beberapa hari lepas tu, 05.01.2017 genap 4 tahun


jadi daftarkan aara di LC jugak~semangat nak pi sekolah tu berkobar-kobar, kami tak hantaq aara ke trial 3 hari macam kakak dulu, sebab bila hantaq kakak ke trial, lepas tu gap sebelum betui-betui kelas, dia jadi tak mau pi dah~ huhu

dari hari bawak ke hari, bawak ke bulan, bawak ke tahun, kakak memang ada drama sikit la pagi-pagi tu, jadi adik kami amik langkah berhati-hati, tak hantaq trial, terus stat sekolah ja

alhamdulillah, adik ni lebih berdikari. senang hantaq pagi-pagi


kakak terpaksa rela ikut jugak walau muka tak bopa nak maneh


waktu balik dua-dua sama ja~ melekat kat playground LC tu

playground tu tecer tak bagi main lagi parent takdak, jadi depa duk dalam ja memendam perasaan, tunggu mak ayah mai amik, bagi beg kat kita, pakat serbuuuuu la (T___T)

dua puteri dua perwatakan tapi masing-masing ada kelebihan, in syaa Allah

layannnnn

walau kadang mak dia bertukaq jadi ijau sikit-sikit

sikittttttt

sikitttttt sajaaaaaaaaaaa

hahaha

moga anak-anak mama jadi anak yang solehah, yang cemerlang dunia dan cemerlang akhirat

amin (^___^)v



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥