Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

0
surat dah ada dalam peti

DIARI PENYUSUAN | Anakanda Anas Nawfal

 AMARAN : Bahasa Utara digunakan hampir di keseluruhan penceritaan

Masya Allah wa Tabarakallah


Alhamdulillah, bagi yang dah baca SINI, setiap kali #AnasNawfal bunyi ja, mama terus menyusu ikut posisi menyusu yang buku dan kawan ajaq masa mengandungkan anas tu. Lepas bagi anas diam, lepas tu bunyi dan mama bagi, anas diam lagi.

Proses berjalan lancar.

Alhamdulillah.

Bila dah bawak balik pun macam tu, sebenaqnya bila balik picit tak keluaq, risau jugak sebab memang langsung tak reti. Ada dua tukang urut yang mama amik, satu maksu nah yang biasa urut mama untuk ayong dan angah, tapi masa anas, mama topup lagi seorang under LPPKN, khas untuk urut bagi keluaq susu sama. Bila dia mai urut, dia cakap awat tersumbat, macam mana anak nak minum???

Bagi susu tepung dulu, kalau dak anak lapaq sementara proses urutan yang akan masa beberapa haritu. Memang babah pi beli susu tepung untuk sementara susu nak ada.

Alhamdulillah anas...



Mama berjaya!

Rasa nak qeyau ooooo - huhuhuhu

Malangnya gambaq macam mama kata, banyak yang hilang untuk masa-masa orientasi kita dan orientasi anas di luar rahim mama

Selepas menjalani sesi mengurut yang perghhhh tak kurang dahsyatnya. Terus rasa yakin sangat, bila nak nampak macam ni, pesan kawan pejabat, lepas menyusu direct, pam untuk kosongkan, so nanti signal sampai kat otak yang permintaan tu ada, ingat yang tu dalam otak

Dari sehari ke sehari, mama rasa mama dah selesa cuma kalau depan orang masih lagi caca merba, gelabah, takut posisi salah dan sebagainya






Alhamdulillah lagi, ada gambaq yang penuh peti ais tapi hilang, huhuhu, now mama pun buat jugak IG Private anak-anak habuan simpan gambaq-kenangan tu

Zaman dulu abadikan dalam album, zaman la banyak sangat, jenuh nak cuci, ada buat photobook sikit haritu, tu pun sikit ja, banyak dalam hard disk dan handphone ja kan, sebab tu mama buat blog jugak 💜

Kakak-kakak banyak follow babah masani sebab babah bagi ruang mama dengan anas ekslusif untuk menyusu. letih tapi bila tengok hasilnya ya Allah, hilang letih

Kalau lapaq, just shake ESP, memang sangat membantu





Belanja gambaq kakak-kakak tahun 2017 yang lalu, dan babah yang kurus masa ni, MASA NI! hahahhahahhaha



Macam biasa la masa zaman kakak-kakak,

1. Nur 'Aisya Humaira (Klik kat nama)

2. Nur Aara Imani (Klik kat nama)

Semua akan ada gambaq duk kat babah, mama pemalu sikit, tapi belanja la satu yang tak kelih muka mama dengan anas-hahhaha



Alhamdulillah, mama dapat menyusu anas sampai 1 tahun lebih, alhamdulillah. Kakak-kakakpun mama bagi minum susu masa mengepam untuk anas jugak, sebab mama tau, rasanya depa nyonyot kat mama masa tu susu tak keluaqpun sebenaqnya, sebab kurangnya ilmu pada waktu tu - huhuhuhu

Tapi jangan risau, semua mama kat dunia ni cuba yang terbaik dan pastinya semua hebat-hebat belaka, Masyaa Allah

Sekian dulu untuk malam ni

Terima kasih untuk semua yang terlibat dengan penyusuan ni, terima kasih atas ilmu, support yang tak pernah putus, terutama family dan sahabat sejati di pejabat. #TERHARU

Moga Allah kurniakan kalian rahmat yang tak pernah putus! huhu

11:49pm 11 April 2021 (Edisi #throwback)


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (16) kEjaDiaN2 (3) Kelahiran (2) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) penyusuan (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Ustaz Anas (3) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)