::tinggaikan jejak kat sini tau::

Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

11
surat dah ada dalam peti

eh... alamak!

Lamaaaa sangat tak menyumbang perasaan di blog terchentaa ini~
rindu pulak nak membebel kat sini... ahaks

Bila ada 2 orang puteri kecik tu, memang kadang-kadang masaa lapang tu lebih indah bila dapat tiduq dari duk menaip tu.. muehehehehe

SiMerah dah nak masuk 3 tahun.. dah jadi seorang gadis~ awww! anak gadis dah beliau... cepat masa berlalu...



Aara... dah nak masuk 2 tahun jugak... 



Aara lebih pendiam tapi sangat aktif = kakak

Bila pikiaq2 balik... masa pegnen siMerah, puan eeiyss ada makan burung... (mitos ke apa tah, tapi orang kata kalau makan burung, anak jadi peramah sikit.. haha)

masa pegnenkan aara, puan eeiyss xmakan burung... banyakkkkk makan coklat! haha

bes2...

sebenaqnyaaaaa... puan eeiyss duk pulun nak bagi kuruih... mueheheh...



tengok 'STAR KING' haritu, teknik kuruih unik tu.. kena tiup straw 3minit setiap hari... 

puan eeiyss pun apalagi, pulun mbuih.. haha! 

sehari...

dua hari...

tiga hari...

entahlah!!! haha

tak tiup dah lepas tu... kekekeke

nak try???

1. sediakan sebatang straw



2. Potong straw 5cm



3. Ratakan salah satu hujung straw



4. Tutup separuh lubang straw dengan salotape



5. Mulut straw sebelah, tutup half dengan salotape tu



6. Tarik napaih dalam-dalam, n hembus kuat2 5 saat.



Buat tu selama 3minit ja setiap hari... nak kempiskan perut... hohoho~

nak buat apapun kena konsisten kan??? haha

selamat mencuba (^___~)





windu semua!!! xoxo

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

15
surat dah ada dalam peti

Mencari CINTA~

Lamaaaaa xberkarya... dulu, awai2 buat blog mang niat nak jadiks penulis (^___~) hoohoho

Ni antara memori kisah benarrrr yang terlakar menjadi memori...

| DARIKU |

Banyak episod woooo.... berjuta tima kasih bagi yang sudi membaca kisah dulu2 tu ;) terharu! ada jugak orang baca (^___^)

Tulis syoq sendiri dulu ;) sekarang baru tau konsep ziarah menziarahi...

Alhamdulillah... Alhamdulillah ;)

Puan eeiyss nak kongsi apa yang puan eeiyss dapat ;)

Mencari CINTA-NYA~~~

Allahu robbi... kerdil ja diri kadang-kadang bila pikiaq, xdak hala tuju...

Sebenaqnya jalan dah terbentang luasss.... cuma kita yang buta dalam memilih jalan....

Sedih... 

Puan eeiyss pun masih belajaq, mengenal diri, muhasabah! Banyaq yang nak kena repair, banyak yang nak kena cloroq.. hati dah berdaki tebai... takut berkarat susah nak tanggai... huhu

Mula dengan solat, kita pakat2 hayati makna.. nak capai khusuq bukan mudah... macam-macam benda mai dalam kepala waktu tu.. Termasuklah idea2 yang BERNAS... Allah... dugaannnn

Jom kita belek2 ;) cari2 dapat yang kiut dari blog | INI |

Moga pahala berganda-ganda atas ilmu yang disharing beliau ;)











Kerna CINTA itu milikNYA, maka kembalilah kepadaNYA ;'(

Terimalah solat kami ya Allah, ya Rahman, ya Rahim...

Satukanlah kami dalam rahmat dan kumpulkan kami dalam JannahMu 

Amin





| eeiyss | FB: Sanisah Eeiyss | 0175777137 | eeiyss86@gmail.com | Shaklee Independent Distributor | 967096 |

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: yang sangat disukai ::


Get this widget here