Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

3
surat dah ada dalam peti

GURU PERTAMA AISYA | Memori yang tersimpan itu

Ingat dak lagi entry pasai aisya masuk Little Caliphs awai taun lepas? Tak Ingat? | KLIK SINI
kira macam lama no tak update blog (^_^)v

3 hari trial yang ceria itu, bila sampai hari yang betui-betui kemasukan, rupanya tidak seindah drama korea...haha!

tak sangka drama dia sangat cute (T___T) tetiap pagi dia ada sedikit tacing. Tapi takat nak berpisah pagi tu ja la, tecer dia gitau kata lepas tu ok, bila suruh basuh muka dan masuk kelas. 'Aisya dapat tecer yang sangat lembut orangnya. Alhamdulillah (^^,)

Tapi...

21 Ogos 2016 (AHAD)

Dapat wasap dari tecer siMerah...




aduhaiii....

Sebenaqnya, next year cadang nak hantaq siMerah ke Pra Sekolah, tapi dia nangis-nangis taknak, dia nak ke LC, nak tecer dila ja...

Setelah beberapa kali cubaan untuk berbincang dan terangkan sebab dan musabab untuk hantaq dia ke pra sekolah, masih lagi tak mendapat persefakatan yang diimpikan...

Setelah memikirkan juga beberapa pencapaian siMerah sejak belajaq kat LC ni, Jadi kami dua suami isteri ni mengambil keputusan untuk teruskan ja siMerah di sana + aara pun ke sana jugak next year - in syaa Allah

KELAS PERTAMA AISYA DAN GURU PERTAMA AISYA

Sebenaqnya, walaupun siMerah ni tak pernah lagi belajaq kat LC, tapi nama tecer dila ni dah selalu sangat dengaq, dari officemate yang dichentai ---> mama sofea

Jadi dah kenai sebelum berjumpa, even tecer dila tak kenaipun puan eeiyss tu... haha

dalam erti kata lain mama dia jatuh chenta awai dari perkenalan~anak dak lagiii


Aisya ni, kat rumah mudah ceria, mudah nangis. so, puan eeiyss tatau kat sekolah dia macam mana, sebab dia tak pernah ke taska, kira LC adalah tempat pertama dia berjauhan dengan maktok dia.

Jadi tugas guru pertama dia sangat memberi kesan

Tecer dila, Terima Kasih yang tidak terhingga atas ilmu dan tunjuk ajar kat 'aisya. Banyak sangat pelajaran yang dia terima dan hadam dengan baik. Alhamdulillah

Dalam umur dia baru 4++ (12.12.11 besday dia) (tapi ikut year dia dah 5tahun - so dia ikut kelas 5tahun), dia dah leh hafal surah dan setiap pergerakan solat beserta bacaan

tu belum masuk membaca ikut teknik LC tu - alhamdulillah


gambaq kat bawah ni masa lawatan ke menara aloq staq


kat bawah ni pulak masa jamuan raya (^___^)


Masa sport day LC (tecer dila + tecer asma)


Terima kasih tecer dila, sungguh, tak tertulis rasanya penghargaan yang tak terhingga ni. Moga Allah sahaja yang membalas segala jasa. Teruskan perjuangan sebagai seorang pendidik. Sesungguhnya tugas pendidik ini adalah tugas yang sangat hebat.


Moga ukhwah tetap terjalin walau dah tak ngajaq aisya lagi, xdan nak jumpa aara, xdan nak sambut besday aisya kat sekolah, takdan nak bagi hadiah hujung tahun seperti cadangan... huhuhuhuhu

sedih!!!

Love u tecer. Terima kasih sebab didik dan bimbing aisya

TERIMA KASIH


Taktau nak bagi hadiah apa kalut-kalut ni, tak ternilai jasa rasanya, lagipun sedih masih ada... ihtifal aisya yang pertama kali untuk hujung taun ni pun tecer dah xdak... alahaiii...

Takpala... moga tecer lebih berjaya di tempat baru, lebih cemerlang, lebih gemilang, in syaa Allah

Terima kasih

Terima kasih

Terima kasih

huhu~ 

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

2
surat dah ada dalam peti

Aara Imani TURN 3 | Alhamdulillah

cepat ja masa berlalu kan? aara dah 3 tahun pun (^___^)v

bawah ni entry aara untuk setiap tahun(^___^) hoho

mama babah sayangggggg aara sangat

entry waktu melahirkan aara ada di SINI
AARA | 1 Tahun sudah~

Harini, genap 3 tahun dah anak mama ni. Aara sangat berdikari dan sangatttt penyayang. Semua barang kakak, aara jaga, tapi tak berkira untuk berkongsi barang aara

alhamdulillah, mama suka tengok

aara, hepi besday sayang, kehadiranmu menyinari dan menambah-nambah seri keluarga kita (^___^)

mama duk harappp keluaq 12.12.12, tapi aara buat syoq duk dalam perut mama

aara pilih sendiri tarikh nak keluaq~dengan izin DIA 05.01.2013 aara pertama kali berjumpa mama, babah (^___^)


05.01.2013~3.43kg

semangat dari kakak 2.6kg (^___^)v


bawak balik umah (^___^)v


macam biasa, rumah bersepah pada skala yang lebih baik dari zaman siMerah dulu (^__^)v








cukuq rambut aara







sebab babah yang jaga dengan rapi aara dan aisya, maka dua orang puteri ni rapattt sangat dengan babah

rasa macam satttt sangat aara besaq...






gambaq waktu tiduq yang berjaya di rakam (^___^)v tu je le qeja mama


15.06.2013~ 6 bulan aara


19.07.2013


november 2013











mama dengan tokwan (^___^)v





Besday aara 1 tahun (^___^)v



2014


Jun 2014


17.11.2014


29.11.2014


30.11.2014


Jun 2015


06.06.2015







aara sayang, moga membesar menjadi anak yang cemerlang dunia dan akhirat, moga aara sihattt sentiasa dan ceria-ceria selalu, penghibur hati mama babah dan semuaa orang... amin (^___^)

kami semua sayanggggg aara

hepi besday sayang

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (15) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (27) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥