Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

1
surat dah ada dalam peti

DIARI QC (PART 3)

04 SEPTEMBER 2008

Hari ni sedih sangat,
Kata-kata bos tu tertusuk kat jiwa nih. Pedih sangat tapi kita kene berfikiran positif. Cuma, semakin lama dipendam, semakin sesak nafas juga rasanya tapi yang penting kita kena senyum. Bila waktu pejabat habis, teman baik ana di pejabat tika itu (Hamizah namanye. hehe) ada menemani ana ke pasar ramadhan di Stadium Kangar kerana tekakku tika itu amat inginkan jelly kelapa, dah lama cari tapi tak jumpa kat perlis nih, harap2 kat pasar ramadhan di stadium tu adala. Naik motor je...

Dalam perjalanan tu, kat atas motor tiba-tiba kata2 bos tadi tu terngiang2 di telinga. Sakit sangat. Apalagi... ana lepaskan tangis semahunya. Waktu tu la hujan turun renyai2. ana doa dalam hati agar Allah kuatkan hati ana sebab kalau nak ikutkan hati nak je ana berhenti keja kat situ, tapi tempat tu la tempat ana mencari rezeki. Jangan jadi kufur nikmat hanya sebab perkara kecil.

Tapi bila fikir2 ana ni yang terlalu berlebih2 dalam segenap hal, betul kata hadis, orang yang banyak cakap, banyak pula salahnya. ana cube muhasabah diri, mungkin betul kata bos tuh. Ape kate bos?
(ni biarlah rahsiye... yang pasti gurauan ana tak kena tempat dan menyebabkan ana disound sebegitu oleh bos. huhu)

Hampir sampai pasar ramadhan, cepat2 ana cover agar teman baik ana tu tak perasan ada sendu di mata nih, ana doa dalam hati, Ya Allah... bagi la ada jelly kelapa tu, moga itu dapat menghibur sikit hati yang duka nih... =)

Alhamdulillah... setelah pusing2. jumpa gak. Rasa nak melompat je waktu tu. Tapi buruk sangat tengah orang ramai2 tu kite melompat. Syukur sangat. Hilang semua duka. Terima kasih Allah kerana membelai hati ini agar kuat. Kuat untuk berdiri dan bekerja lagi keesokkan harinya. Oleh itu, lepas nih, cakap apa yang perlu sahaja dan bergurau apa yang perlu.

Kadang2 ana suka tengok orang sekeliling ana tersenyum dan gembira. Tapi kadang-kadang mungkin ana bergurau tak kena waktu menyebabkan senyuman bertukar tangisan di jiwa. Moga lepas ni berhati-hati dalam setiap hal. Fikir dulu sebelum cakap. Ambil pengajaran dari apa yang berlaku hari ni untuk manjadikan esok lebih baik dari hari nih. INSYA-ALLAH!

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

1 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

muazz_2000 muazz_2000 said...

biasa lah...memang kadang2 kita buat lawak tu...ada yg terasa dan ada yang suka..so berhati-hati bila bercakap...

dah juga dia jelly kelapa tu,,,hi hi hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥