Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

0
surat dah ada dalam peti

sikit jer....



sket jer...
xsedihpun.....
xpe...xpe...bukan ada ape2... jgn wisau...
i will neber cry...

xmajukpun...xkata apapun...

tapi meh tgk situasi kat bawah ni:

SITUASI 1
hari ni hari cuti...leh spend time 2gether la si salmah ngan si ahmad
salmah telah merancang untuk menonton wayang bersama ahmad...

salmah: Abg...salmah ingat japg nak p tgk wayang...
ahmad: abang ada hal ni... takpe...salmah g dulu...
nanti abg datang...

salmahpun ke panggung dengan jiwa yang sayu...tunggu punya tunggu...ahmad tetap xdtang...
salmahpun amik henpon msg kat ahmad

salmah:'abg...wayang dah nak stat...'
ahmad: 'sayang tgk dulu..nanti abg g...'

beberapa jam kendian...

salmah: 'abg..wayang dah nak habispun...'
ahmad: sayang balik dulu... nanti abg g tgk wayang cerita tu jgak pas abis qeja t...'

apa yang ada difikiran kalian???
~wayang yang sama tapi bukan bersama~

SITUASI 2

terlalu xsedih....

huhuhuhuhuhu~
ƨικιт ʝɛя.....∂σит ωσяι


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

muqaddimah MASAK


anda nampak apa yang puan eeiyss nampak???'
masyaALLAH...
dats rite!!! sume tentang blajaq masak
...di ulangi...BLAJAQ MASAK
~hohoho

disebabkan ini adalah cubaan pertama..
so...stat wif da simple things.. sarapan dulu....
sarapanpun bukan yang complicated..tapi yang ringkas dan mudah..
cepat dan mesra alam...
sesuai dengan title 'isteri bekerjaya' yang puan eeiyss pegang...
yang complicatedpun bukan xnak bajaq...bajaq juge...leh wat sarapan marvelus waktu cuti2 untuk hubby terchenta hohohoh~

ermmm......jalan2 cari kat tenet...banyak yang soooooo simple...
macam perli pun ada bila baca...
antaranya:
makan roti tabur milo jer

huh!

simple sangat la pulak...
huhuhuhuhu!

penat duk malangut....nak cari resepi apa yang paling rengkasssss ntah...
hmmmm..mmmm....mmm


penin..penin..penin...
bukan ape...tetiap pagi asik jamu da same things..
kadang2 mak kesian dia yang tolong masakkan cucuq untuk sarapan...subhanallah..
xleh slalu camtu..sian mak...lagipun air tangan isteri lebih berkat untuk perut suami kiter...
nak xnak... kene blajaq oke?

t dah ada... i'll post resepi2 sarapan mudah n ringkas untuk enterten perut suami di pagi hari ye...






Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

kisahnya!


tadi g renew lesen... kat post opis ja...
1year bab xcukup bajet...
dis yer guna banyak wet sangat 4 my wedding ceremony of coz~ masyaALLAH...
tp xkesahlah.. yang penting hepi dapat tawen~


pas renew lesen... jalan2 cari makan dengan kak mayat
(bukan nama sebenar..hehe)

pas makan tu... biasala... bila kedai makan tepi kedai buku ni..
of coz la waktu lalu tu kena jeling2 kat uncle juai buku tu...
kalau mata dia senyum...musti ada buku feberet...
tiba2...

alamak...tertengok lak kat rak tu...
ada sebuah buku yang amat tragis skali...ramlee awang murshid la... sapa lagi yang slalu wat novel tragis..

latest buah tangan dari incik Ramlee Awang Murshid

realy luv it




amik ja buku kat rak tu...
masuk gear kaki auto punya...trus drive thru g bayaq..hohoh!!!
hepi sungguh

nak tau sinopsis dia?
sila KLIK DI SINI oke?

xsabaq nak balik baca (tapi tatau la waktu mana tah...hohohoh!)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

ADNIN...masih kuingat...

lama sudah kenangan itu berlalu..
tapi masih utuh dalam ingatan...
rindu...rindu..lantas ana menjengah ke blog ADNIN
ni alamat address lama yang ada dalam blog ana....
ikut link
ADNIN ni... tiba2 ada jugela...
ni yang buta terharu nih...

meh kita tengok lor~masih lagi tag line~islamiczone~
hohohoh
ada jugak la dalam blog ADNIN ni lagik..
bangga juge~hohohohhoh


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

jom tengok SAPA YANG KENA???

petang 27 DISEMBER 2010 yang hening
angin bertiup sepoi2 bahasa
di luar rumah... jiran2 ramai bertandang...bersembang bersenda gurau...
di dalam rumah pula sunyi sekali
tiba-tiba......
PRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAPPPPPPPPPPP!!!!!!!
JenG..jEnG...JenG

V
V
V
V
V
V
V
V
V


kerusi ni patah pasai apa tah?
fikir2kan...
(saja ja buat n3 misteri camni...nak latih minda kalian berfikir dan ber...f.i.k.i.r.......hohoh!)


P/S: khas buat suami tercinta

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

TQ abg cyg~


hari ni (27 DIS 2010)
STRESS sgt..qeja banyak sangat.. tapi ni time rehat...
mang gatai tangan nak update blog~huhuh
sementara masuk waktu zohor ni...

rini asa nak marah org (yaALLAH ampunlah dosa hambaMU...)
kerdilnya diri tatkala nafsu amarah mengawal diri...
syaitan iblis melonjak kegirangan...

hmmmmm....sebenaqnya n3 ni sai benda len...
tapi melalut ke benda len pulak...

25hb witu..dapat 1surprise yang sangat best..
tq abg cyg..
mang xsangka sangat yang abg romantik camtu..hehe
but u're soooooo sweeeeeetttt!

sangat terharu sebenanqnya..tapi xterluah pulak..
3kuntum...ada maksud yang tersendiri...
means dat I LOVE U!
thanks..
luv u 2
KLIK DI SINI

warna dia pun xtually ada maksudnya...
sengaja berbica tentang bunga2 cinta pulak rini..
sebab bila ingat...asa sangat hepi

merah jambu atau PINK..
maksudnya bila baca kat blog2 atau web2 tentang chenta ni
sume da same things...
1st luv... uit?
KLIK DI SINI

~wif thorns..hurting~

ros yang penuh duri ni..
kene hati2...ia leh melukakan...
hanya kerana terpesona dengan cantik dan harum bunganya..
tanpa sedar ia menyakitkan~
...roses wif a lot of meaning...



p/s: wlwbagaimanapun...
thanks abg sebab ada bila d sisi bila is stress

is marah..
is sedih

is hepi
is gila2...
TQ Allah kurniakan aku suami yang terbaik di sisi...
moga is juge mampu jadi yang terbaik untuk abg...insyaALLAH..
sebab is tau is banyak susahkan abg...
sory n luv u much2 more!!!



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

roti sardin kak nanie~

hohohoho~ tiba2 tengat nak makan woti sardin... tapi tatau nak wat...(teruk betui la puanSANISAH nih... woti sardin mudah cenggitu pun tatau wat..ih ih ih) asa cam mudah ja bila tgk dari gaya, rupa dan bentuk dia...then.. tersembang ngan kak nanie kat sebelah nih...dia pun bukak cqita...

jeng3x



roti sardin
adapun di antara bahan2nya...
of coz la roti...
sardin musti ada
dan bahan2 len sampingan...huh! (mau tau na)

memula....masakla sardin tu...
buh apa patut...
nak pedas...buh cabai (atau bahasa saintipiknya
cili..hahaha!)
limau nipih perah sket...
garam ala kadar...jgn mewah2 sangat...then?

ape lagik... buh comei2 atas roti tadi...
gulung.... jangan tak gulung....

pastu celup dalam teluq ayam yang dah dijiwa kacaukan dengan garfu...
hohohohoh!
pastu goreng

p/s: tips tambahan nak cumil n rangup lagik...
buh serbuk roti..goiel2... guring...masyaALLAH~
sO gOjEs~

nak tgk sumber len? tenetkan banyak...
info di ujung jari~ n here is da formal 1 (not da formula1 k?hohohh~)
sila KLIK DI SINI








Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

tidak terluah........

hati kian perit...
membunuh rasa yang mewarna jiwa...
entah apa yang tersirat...aku sendiri keliru...
yaALLAH...Bantulah hambaMU yang lemah ini...
tidak tertanggung lagi gelodak perasaan yang menghentam minda
siapa tahu...?
siapa mengerti?
hanya KAU yang maha mengetahui...





Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

under maintenance.

JIka kaLian TerNAMpak Apa2 yanG tAK cUmiL Di LamAN ini...
SesUnggUHnya PengLiHAtan KaLiaN tiDAk MeMPunYAi SebARAng maSAlah...
kerANa bLoG sAYa SedANg diBAikPuLih..
ataU DAlam BahaSa sAINtifiKNYa...

UNDER MAINTENANCE
come back soon........


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

sudah bergelar ZAUJAH kepada ZAUJANku~


alhamdulillah~
detik yang berlalu bagaikan semalam cuma...
sekarang sudah bergelar seorang isteri...
label yang sangat mencabar...
perlu kekuatan mental dan fizikal..
untuk menempuh alam baru yang bakal menguji keimanan diri~
{moga dipermudahkan setiap urusan}

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥