Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

27
surat dah ada dalam peti

nak bagitau... saya jugak ada perasaan... huhu

Rentetan daripada WW semalam, dah tengok? Kalau belum, leh kelik SINI.

Puan eeiyss tengah sedih! wawawawa

Kejadian pilu itu terjadi selasa witu ( 26 Jun 2012 ) , begini kisahnya...

Sebelum itu, puan eeiyss nak gitau, puan eeiyss jugak ada perasaan (sama macam tajuk, jadi sila membaca dengan 'aqal, bukan emosi... chewah!) hehe (^___^)

Kenapa puan eeiyss sekat entri ni dari keluaq pada hari kejadian? Sebab puan eeiyss tanak meluahkan dengan emosi, tapi hati cuma terlebih sensitif. Perkara itu perkara kecil sahaja. Sungguh! Memang sangat kecil sahaja, tetapi memberi kesan ke atas sekeping hati yang manja ini.. wuwuwuuw (T___T)

Pagi yang ceria membawa cahaya, tetapi menjadi suram dipanah kehitaman... (tedia keluaq dah ayat berbunga.. hehe)

Sebenaqnya, puan eeiyss mai qeja dengan penuh ceria pagi tu walaupun terlewat, terkaluit dan sewaktu dengannya. Punch pukui8 tepat. hohoho

Tiba waktu makan, kami semua makan pagi2. Tengahari, tak keluaq makan dah. Keluaq petang ja beli cucuq pulak. Kejadian tu PAGI tu. PAGI... PAGI... PAGI...

Tengah-tengah sedap menikmati makanan, seorang teman opis ada bagitau pasai baju tshirt yang penolong pengarah kasi untuk bahagian admin, semua dah dapat baju tu, ada lebihan, bagi la kat bahagian admin. Tapi dalam nama-nama yang ada tu... (bukan ramaipun bahagian admin opis kami, seorang kewangan dan selebihnya kami-kami termasuk saya... berjumlah 4orang sahaja) , semua dapat kecuali nama saya.

Sekali lagi teman opis menelefon penolong pengarah, bertanyakan tentang baju puan eeiyss... jawab penolong pengarah itu...

"TIADA SAIZ UNTUK IS"

Allah... Allah... besaq sangatkah saya? kecik sangatkah saya?

huhu

Saiz saya sama sebagaimana kawan-kawan saya... 

sedih!

Bukan sebab baju sangat, tapi, seolah memang dipinggirkan dan tidak dihiraukan... seolah-olah saya tidak wujud dan tidak pernah membuat sebarang kerja... seolah-olah saya tidak layak mendapat baju... seolah-olah saya sangat kerdillllll... halimunan... tidak penting... tidak patut bekerja di opis ini lagi...
(Itu emosi bodoh saya yang tidak keruan tika itu)

Apa yang saya lakukan tika itu? Menguyah dengan lemah, menjerit dalam hati!

"TOLONG! TOLONG! TINGGALKAN SAYA SENDIRIAN! SAYA PERLUKAN MASA BERSENDIRIAN! JANGAN TEGUR SAYA! dan Alangkah baiknya jika saya tidak mengetahui tentang baju itu. Bagilah sesama anda waktu saya tiada di opis. Saya takmau tau! wawawawawawa"

Tapi mereka membahagikan sejurus selepas makan itu... saya terpinggir... saya terasing... saya... saya... dan saya! mereka teman baikku! wawawawawawawa (T___T)

Dalam hati yang lara, puan eeiyss bukak akaun fb dan taipkan di sana...


sengaja puan eeiyss letakkan tanda senyuman itu... sebagai pengubat hati yang lara....

Puan eeiyss menghabiskan satu hari di opis dengan hati yang bersangkar lara...

Tidak habis setakat itu, puan eeiyss jadi sangat sensitif jika mereka masih bercakap mengenai baju ataupun mereka menegur puan eeiyss untuk tersenyum, rasa nak nangis! ( macam budak2 pulak.. haha!)

Jam punch bunyi je pukui5... Teruih punch, tunggu incik arif ( panggilan manja untuk incik hubby tapi sebenaqnya terbawak2 masa duk panggil dia waktu kerja sekali sekitar 2008 dulu ) datang amik, nek keta, muka cuba tidak dikelatkan. Konon-konon macho... Tapi bila dia bukak mulut tanya...

" Hari ni ok kat opis?"

Terus berubah mud yang sengaja dikawal-kawal. 

" Tak!" ( Jawab dengan muka nak teyak )

Dia tanya lagi, " Awat punch lewat ka? "

" Dak, tepat kui8..." Jawab takdak perasaan. Dia senyum, puan eeiyss sikit lagi nak kuaq ayaq mata. ( anak manja! hehe )


" Pastu pasaipa? kena marah dengan bos ka?"

"Dak!" Pastu teruih puan eeiyss ceta sampai qeyau kaw2 punya... haha! dari opis sampai jalan nak masuk umah baru benti... tediaaaaa! ( Pasai baju ja pun! )

Incik arif a.k.a hubby tercinta hanya dengaq. Sangat membantu emosi puan eeiyss.. lega dapat ceta... Memang dia ada kata, " Xpa, nanti kita beli baju macam tu jugak..." puan eeiyss senyum... " xmo...xmo....xmo... nak baju depa gak!

"Nanti kot, penolong pengarah bagi la...."

"xmo amik.. xmo... xmo dan... cemusss!" Habis sekadar itu... sensitif tahap tertinggi dari puan eeiyss dah dapat diturunkan dengan cermat oleh incik hubby (^___^) tengs.. muah!

Sampai rumah, tengok siMerah tersenyum... hilang semua gundah. Hilang semua lara, main-main dengan dia, manakala incik hubby sibuk kat dapuq... masak mee goreng bollywood lagi... hehehhe.. beliau yang rajin... ohohohohohooiii

Kenyang makan, malam tu bersembang ngan incik hubby till midnite.. dia dengaq ja.. siMerah kasi ruang kat kami dengan tiduq seawal pukui8... (^____^)

xpa.... Allah ada rencana yang lebih hebat, la tahzan... jangan nak ngengada... (^___^)
tengs sebab sudi baca...100% emosi telah hampir pulih.. alhamdulillah

...hanya kerana sehelai baju free



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

10
surat dah ada dalam peti

19#WorDLeSs WeDNesDay


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

17
surat dah ada dalam peti

kain lama dibuang, kain baru dicari...

betui tatau tajuk dia... hehe

saja bagi intro, duk cari surat panggilan seminar tu xjumpa pulak, lama sungguhkan kita xbersua.. chewah!

minggu lepas, puan eeiyss sibuk bercuti, ke klinik, seminar dll

jadinya... masa kat opis jadi sangat terhad, takleh nak update, takleh nak blogwalking

tapi jangan risau, puan eeiyss akan sampai kat tempat anda dengan komen berganda-ganda.. hohohoho

siMERAH sudah dalam fasa nak merangkak, gambaq ada puan eeiyss share kat fb... sat na... puan eeiyss kidnap gambaq dari fb...

sat...

sat....

ni dia! ( gambaq tak bopa comei, tangkap kaluit-kaluit )

UP!
UIT

HELP! HELP!
UPPSSSS~

tatau camna nak gambaqkan perasaan melihat dia kian membesar, dengan satu persatu kebolehan baru yang diteroka... indahkan penciptaan manusia itu... Allah.. Allah...

Berbalik kepada cerita asai, (incik hubby pun bz ja minggu lepas, huhu... jumaat, sabtu, ahad lepas dia di Sungai Petani, balik umah kejap, rabu sampai sabtu di KL...uhuk3~ jiwa tak keruan, daku kerinduan.. wah! mud jiwang!uhuk3) hari rabu bertarikh 20 Jun 2012 witu, puan eeiyss join seminar ilmu keluarga@LPPKN. Salah satu tajuk yang menarik untuk dikongsi, tu la, kain lama dibuang, kain baru dicari tu....hehe

Tragis je kan tajuknya... tapi bila dikupas dengan cantik, kita jadi positif!

Isu perkahwinan la ni, isteri lama dibuang, cari isteri baru. ouchhh! (...dan sebaliknya, disebabkan puan eeiyss seorang wanita, maka isu ni dilihat dari sudut, wanita yang dibuangla...)

Tu kalau dia buang, kalau dia tambah kain baru kat kain lama (poligami)... ouchhhh untuk kali kedua.. ohoiiii~

Walau apa pun, kita kena lihat dari sudut positif... penceramah tu bagi satu formula cantik

1. Kalau suami berkemampuan kahwin, isteri bagi, suami xmau ( ni yang paling cantik )
2. Kalau suami berkemampuan, isteri xbagi, suami mau xsangga ( ni yang selalu jadi )
3. Kalau suami berkemampuan, isteri xmau, suamipun xmau ( okla... )
4. Kalau suami berkemampuan, suami mau, isteripun bagi ( payah nak jumpa )

formula lebih kurang macam ni la... ni pakai ingat kat kepala, note semua tinggai kat umah, tapi nak update jugak blog yang cumil ni.. ahaks... Kategori yang manakah kita? huuuu~

Memandangkan puan eeiyss bercuti jugak, jadi sempatla baca lagi buku 'MEN ARE FROM MARS, WOMEN ARE FROM VENUS'  puan eeiyss pernah kongsi buku ni suatu ketika dulu di SINI. Puan eeiyss dah baca sampai mukasurat75 dari 367mukasurat. 

Bila baca... hmmm.. betuila! haha

Mang sangat teruja!

Meh nak kongsi sikit (^___^) ada banyaaaaakkkkk yang menarik walaupun baru page75, tapi ada satu ni, buatkan puan eeiyss terkenang suatu memori... chewah!

Ini dari huraian BAB2: Mr. Fix-it dan Jawatankuasa Home-Improvement
Mr. Fix-it tu suamila
Jawatankuasa Home-Inprovement tu isterila..hehe

Dia bagi dua situasi ( ni, puan eeiyss ringkaskan je... ikut bahasa puan eeiyss )

I
Incik Adam ngan Puan Aliya ni dapat jemputan pi makan kenduri kat sebuah pekan yang depa tak pernah pi lagi. Incik Adam sedang memandu. Selepas lebih kurang 20 minit mengililingi pekan beberapa kali, puan aliya dah tau dah yang depa tu tersesat. Dia bagi cadangan kat incik adam untuk benti dan tanya kat orang. Sejak tu incik adam muram sampaila depa jumpa rumah kenduri tu. ketegangan mula wujud sejak dari puan aliya bukak mulut tawar bantuan, sampai ke petang. 

Bagi puan aliya, dia cuma nak tolong suami dia dengan rasa penuh kecintaan, tapi bagi incik adam, dia tersinggung dengan pertolongan yang dianggap sebagai satu ketidakpercayaan puan aliya terhadapnya. 

Tedia.... memang kena faham. lelaki bukan dari planet kita, dia mang mai dari planet marikh. hehe

II
Puan Aliya baru balik dari tempat kerja dia selepas sibuk sepanjang hari kat pejabat. Dia nak luah perasaan yang dilaluinya pada hari tu ngan incik adam la... suami dia

Puan Aliya : Saya terlalu banyak kerja. Saya tidak cukup masa untuk diri saya.

Incik Adam : Kamu patut berhenti sahaja bekerja di situ. Kamu tidak perlu kerja begitu teruk. Carilah kerja yang lebih baik.

Puan Aliya : Tapi saya suka dengan kerja saya, cuma bos yang kadangkala terlalu mendesak.

Incik Adam : Jangan biaq dia buli kamu, kamu buat sahaja apa yang termampu.

Puan Aliya : Saya memang lakukan begitu! Saya langsung terlupa menelefon ibu saya hari ni.

Incik Adam : Jangan risau, saya percaya dia mesti faham kamu sibuk hari ni.

Puan Aliya : Kamu tak tahu apa yang sedang dia lalui sekarang ni, dia memerlukan saya.

Incik Adam : Kamu terlalu banyak risau, sebab itulah kamu tidak gembira.

Puan Aliya dah stat nak marah dah... "Siapa kata saya selalu tidak gembira. Boleh kamu dengar apa yang sedang saya katakan?!"

Incik Adam : Saya sedang mendengar.

Las2 Puan Aliya putus asa dan masuk dalam bilik sambil berkata "Kamu tidak pernah faham dengan saya..."

Ada banyak lagi situasi, yang sangat2 menarik, tapi puan eeiyss saja share benda ni, sebab tengat masa zaman puan eeiyss qeja ngan incik hubby dulu... satu pejabat. Masa tu tak bercintapun lagi, dan tak pernah terfikir untuk bercinta dalam sebuah perkahwinan yang suci. Waktu tu dia boss... Puan eeiyss duk kat Mata Ayaq, Perlis, Tempat qeja kat Kuala Perlis. Pi balik qeja naik muto. Jauh dia lebih kurang dari Dengkil ke Bangunan KDN, Putrajaya. hehe ( Jauh wooo...  )

Ayah tengah sakit, mak memang sangat memerlukan puan eeiyss sebab puan eeiyss anak tunggal... Puan eeiyss mang la, kadang2 terlalu banyak qeja, orang pompuan besala, mustila akan ada sesi luah perasaan sesama kengkawan opis. Masalah jauh nak mai qeja la.. yang nu la yang ni la... Bila sampai kat pengetahuan incik hubby waktu tu, hari ni dia tau, hari ni jugak dia pi tanya kekosongan kat satu lagi kilang kat Jejawi, Perlis, yang mana opis situ dekat la dengan rumah puan eeiyss. Bincang ngan bos kat situ, untuk masukkan puan eeiyss di situ. Peergghhhh! Laju, Petang tu, puan eeiyss dipanggil ke opis Jejawi. Melawat Kawasan, terus diterima. Kalau boleh petang tu jugak puan eeiyss boleh masuk.

Muto puan eeiyss masih di Kuala Perlis, pi ke Jejawi dengan keta boss ( incik hubby ) diiring oleh orang kuat pejabat kuala perlis ketika itu... wah! macam hebat sangat ja kan... haha!

Nak bagitau, betapa lajunya keputusan orang lelaki ni, mereka mendengar untuk mencari jalan penyelesaian... bukan empati dengan masalah kita... sama kes ngan puan aliya dan incik adam tu. Puan Aliya cuma nak suaminya mendengar dalam situasi ke II tadi. Bukan mencari jalan penyelesaian, suasana akan jadi lebih baik sekiranya incik adam menjawab...hmmm, ya, kesian kat kamu dan bla bla tanpa masuk campuq dan memberikan sebuah jalan berhenti kerja dll untuk puan aliya.. faham dak? hehe

kita macam tu dak? kita cuma nak suami mendengaq kan, kenkadang kalau dia nak tolong, mang la ok, tapi kadang2 jadi kok len, mula kita nak terasa dan apa bagai... macam tu jugak lelaki, kita nak tolong depa, tapi kadangkala fikiran depa tak sama ngan kita tau... dalam situasi I tadi, puan aliya sepatutnya tidak menawarkan pertolongan, tapi berdiam diri dan bersyukur, sebab suaminya usaha dengan susah payah untuk make sure sampai tempat kenduri tu... hehe

Buku tu, banyak bagi situasi dan jalan penyelesaian.. banyak info dan guideline la... banyak bab lagi yang tak sabaq puan eeiyss nak baca... tapi kena curi masa yang sesuai..insyaALLAH.

(ENTRI CACA MERBA...yang panjang! terima kasih sebab baca dan komen)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

39
surat dah ada dalam peti

18#WorDLeSs WeDNesDay




where???



saya sekang sedang menunaikan tanggungjawab saya untuk...







ke tempat anda...


anda...


anda...


dan anda...


hohohohohohohohohohohohohohoiii (^___^)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

16
surat dah ada dalam peti

puree epal merah...ohohohohohoi~

Terima kasih kepada yang meninggalkan komen 2hari bercuti witu, sangat berterima kasih. Puan eeiyss akan berlari-lari anak ke tempat kalian ye.. hohoho

Jumaat witu, sebab xcited sangat, balik qeja, puan eeiyss pi beli blender untuk nak buat puree kat siMerah

caption wini (11june2012)

Hampir ke usia 6 bulan dah my dear Nur 'Aisya Humaira

Semangat ni, Sabtu tu ingat nak buat dah... Tapi kena attend kenduri kendara, jadi tak sempatla... Takpa, tahan dulu.. relax... ahad, tunggu tau! ohohohooohohoi

ahad...

ahad telah tiba (^___^)

epal yang merah

epal merah itu

epal merah yang terkorban menjadi kotak-kotak kecik.. kekekke (^___^)

jeng3

v

v

v

v

v

v

v

v
(gambar yang tiba-tiba tiada kena mengena dengan tajuk di atas! haha)

Babah yang merah

si anak jugak yang merah

Bila dah jadi pureenyer, xsnap pulak, xcited suap siMERAH makan, alhamdulillah, dia suke. Tapi kena bagi lagi dalam seminggu camtu, kalau tak dak alergik atau apa-apa yang mencurigakan, leh kasi secara berkala la pasni. Allah.. sonoknya...

Sebab ini adalah pengalaman pertama siMerah Humaira

Puan eeiyss pulak yang xcited

(^___^)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

15
surat dah ada dalam peti

UAI

Beberapa hari ni duk melayan Koleksi Printscreen Ustaz Azhar Idrus ( original ). Banyak perkara-perkara kecil yang sebenarnya membawa impak yang besar kan dalam kehidupan kita... huhu

Dia ada banyak kategori... membaca satu demi satu... musti semua orang dah pernah baca... tapi puan eeiyss baru nak membacanya.. aiyak!  (^___^)











ekekkeke.. saja share... ada jugak benda nak update (^___^)
ni baru sikit je dari 193photo yang di share dari album dosa&pahala... nanti2 baca album len pulak.. insyaALLAH

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

28
surat dah ada dalam peti

17#WorDLeSs WeDNesDay






Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

19
surat dah ada dalam peti

running man...ahaks!

Windu semua kengkawan... hhohoho ( mud baru 2hari berpisah dengan line tenet kat umah... uhuk )
sapa yang tak baca lagi? angkat tangan! eheheh ---> sila baca di SINI

Datang pagi-pagi kat upis, teruih bukak dashboard blog ngan fb opkos... (*bajet macam popular la konon2... macam nak ada 300++ notification kat fb tu dan macam ada beratus2 comment yang menunggu untuk dipublish! macam apa ja.. hahah )

bulatkan mata yang sedia bulat, kecikkan... kecikkan sikit... jeng3!



alaaaaaa.... 15 je?




kecikkan lagi... kecikkan lagi....



alaaaaa... 13 je? heheh


saja ngada2! ahaks

Terima kasih kepada yang sudi komen, sikit atau banyak, kalau ada orang komen tu, asa sangat gumbira dah... seperti bermaksud... 'ada jugak orang baca blog puan eeiyss ni... alhamdulillah (^___^)'

Bila duk rumah, 2 hari bercuti tanpa tenet, jadi macam tersangatla sunyi, seb bek incik hubby cuti sabtu ahad jugak. Terhibur jugaklah. Masa ada line tenet, tak guna, bila dah potong, macam-macam benda asa nak buat menggunakan perkhidmatan itu.. oh no!

Ahad, tak rasa sangat sebab banyak kenduri... share sket gambaq siMerah dalam qeta pi makan nuri... 


Malam pulak, incik hubby dapat msg yang adik ipaq nak mai umah, bawak wife dia. Depa balik bercuti... nun dari sarawak nun, dedua chekgu... jadi saja la nak mai rumah. Rumah? Mai Rumah? 

| rumah saya sikit ja lagi takleh nak nampak laluan untuk pejalan kaki... haha! |

Apalagi, afta maghrib tu, bagi siMERAH kat mak, puan eeiyss mulakan operasi mengemas! incik hubby? beliau di dapur... suami mithali kena prepared fud... hohohohohoiii! Habis bercerau peluh kat badan... tak susahpun mengemas ni, angkut semua benda... buang kat dalam bilik puan eeiyss.. haha! licin umah, tak sampai sejam. Clear! ahaks

Bilik? tutup pintu, malam ni, pesah len. aduyai...

Tunggu punya tunggu, depa takmai lagiks... Kui10 lebih baru sampai, siMerah dah tertidur, mak puan eeiyss pun dah xsedaq mana dah... tiduq dalam bilik dia. Lepas solat Isyak dia tertiduq. Letih kemas dapuq siangnye tu...

Mata puan eeiyss ni tak tertahan2 dah, esok (wini la tu) qeja... baju tak iron lagik.. waduh2... tapi ku tahan jua... hampir 11.30 malam jugak la baru depa balik. Depa balik ja, mata tak ngantuk dah. Layan Running Man kat tv! My 2nd time tengok.. haha! best! pecah perut...

Pertama kali tengok masa kat umah mak mertua witu, sekali lalu je tengok, tak sampai 15minit, tapi sronok tak sangga dah, even tak faham apa sebenaqnya ceta tu... tapi mang lawak! 2nd time cuba nak memahami, maybe sebuah realiti show kot... satgi nak gugel... sonokla... tapi saya bukan peminat kpop.. hehe 

Sekadar menonton, tetapi tidaklah fanatik.. kih3

saja share (^___^)


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

14
surat dah ada dalam peti

Pejam mata! Potong saja! wawawawa!

sob...sob...sob.... ( bunyi esakan secara online tulus dari hati kecilku ini... )

chewah! dah macam cerpen pulak... saja tunjuk bakat.. haha
 
Sebenaqnya maren ( semalam kalau dalam bahasa orang-orang selatan ) , is ngan incik asben terpaksa pejamkan mata, potong line streamyx... tm... di rumah... oh no!
 
Setelah memikirkan buruk baiknya, kami membuat keputusan sukarrrr itu. Bila difikirkan balik, mang membazir sangat. Kami bekerja, balik dah petang dan kadang-kadang hampir senja. Balik umah je, nak siapkan diri, memasak, menjaga siMerah dan lain-lain hal yang sepatutnya dilakukan di rumah. 
 
Sememangnya purata kami online di rumah hanyalah sekali dua sehaja seminggu... tu pun tak lama, sebab kadang-kadang, bila online sebelah malam, baru 2,3 minit dah terlentang kat lantai, kalau online siang pulak, baru 2,3 minit bukak, siMerah perlukan perhatian. 
 
Dalam sebulan, berapa saat sahaja kami gunakan perkhidmatan itu, tetapi menghabiskan hampir RM150 hanya untuk beberapa saat itu. Oleh yang demikian, pejam mata! potong saja! wawawawawa! ( ayat macam kat tajuk!hehe ) Maklumla, dah hampir setahun lebih usia perkahwinan kami diserikan dengan perkhidmatan internet yang bes itu... dah jadi adik beradik dah dengan tenet, tapi sekarang terpaksa berpisah...
 
Takpa, ada perkara yang lebih penting dari itu. Perkembangan siMerah, dan perhubungan sosial dalam keluarga kami... insyaALLAH... kat opis leh ja lepaskan windu.. uhuk3 (T___T)


xsampai hati melihat perkembangan sihat siMERAH terbantut oleh kesibukan kami dengan kerja dan dunia tanpa sempadan ni.. uhuk3.. we luv u nur 'aisya humaira... moga jadi anak yang solehah (^___^)amin

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥