Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

3
surat dah ada dalam peti

~semakin mengada-ngada~

memandangkan incik asben tertangguh outstationnya ke ipoh last week
setelah menerima berita penangguhan tersebut thru fb


puan eeiyss ni sangatla hepi...maklumla setiap ujung minggu je incik asben xde...
sedih woooo

tetapi waktu ni tiba dia mai sakit ngada2 dia...wuwuwuwuw
-sakit itu nikmat-

ikut keinginan tu...nak ajak incik asben p jenjalan
-dating- kata orang putih

tengok wayang ka...cececece
xpun p melancong...kehkehkeh

rabu malam je (11 mei 2011), g jenjalan kan pasar malam stadiummm nan besar tu
bli penuh tangan...wah..asa seronot sangat hingga xterkata

tingin je trus bli...
tambah2 udang sanggui yang salu nampak waktu bulan ramadhan jek...


panas2...ngapppp terus sambil berjalan...sebab xsabar nak tunggu balik umah
hmmmm...enaknya...

mana ngan rambutan lagik...


mana ngan "milo kawwwww" lagik


mana ngan buah derian lagik...


wah...meriahnya...
ada macam2 lagik la...balik tu semua nak ngapppp

malam tu sakit gigi....huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu
sakit sangattttt

tiduq malam pun duk rasa
nyuttt nyuttt

sok pagi khamis (12 mei 2011)
xmasuk upis sebab mang duk nyutttt berdenyuttt...huhuhu

petang tu ok sikit tapi macam nak bengkak je mulut
urgghhhhhhhhh

soknya jumaat tu (13 mei 2011)
dah bengkak terukkkkk...mulut dah menggeleber ke depan

tidakkkkkk!!!!!
tgk muka kat cermin... 'sapa ni??? aku ke??? ya Allah...huuuuuuuu'

(gambar tidak diperlukan kot s bukti...hohohho)

xmo...xmo g kinik...satg doktor cucuk...huwaaaaa
xpela...sok surut la bengkak tu....

sabtu sama ja

ahad dah kurang sket (alhamdulillah)

dah leh makan ayam...ayam pun ada dalam fridge...
jadi puan eeiyss masak ayam tu...
ayam masak kicap ja pun

incik asbenpun xgi memana...duk umah ja la dah puan eeiyss xsehat
baikkk je dia

makan nasik banyak sungguh puan eeiyss 
sebab ada ayam masak kicap...malam tu....

nyutttt nyutttt datang balik
oh tidak...alergik ayamkah?

witu asanya udang sanggui tu...huhuhuhuh
soknyer bengkak bertambah teruk...huwaaaaaaaaaa

xgi qeja lagik hari ni...incik asben g la qeja tu...
huhuhuuh...duk umah baring2

xpi juge kinik
duk ingat nak surut..kene yakin...kene percaya

malam tu....jiran ajak g buang resdung..kot2 resdung
musti resdung punyala...hmmm..ikut

incik asben drive bawak p malam tu juge
ke padang besar selatan~

waktu rawatan :3.30pm til 7.00pm
malam tu p bersembang je le...

buat pertama kalinya kuaq umah dengan asa sangat segan sebab mulut mmuncung kedepan
seb bek umah dia xdak sapa2 sebab dia xbuat rawatan resdung memalam

esok datang lagik dengan tabahnya...
incik asben jugak yang bawakkan petang tu

ramai jugak orang yang datang
akhirnya rawatan dapat dimulakan

adala cacing kicik2 tu kuaq
dia kasi air..suh minum n basuh muka

malam tu je...nyut yang len macam...
xyuttt dah...sakit terus ni...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kacau tiduq incik asben di tengah malam sebab xtahan..wah...huuhuhuh
asa xtahan..g toilet..dalam mulut asa masin2...nak muntah asanya...

bertapa dalam bilik ayaq bersama incik asben duk mengumuq pulak
dengan jumlah jam 27minit

lenguh...beralih ke sinki dapur selama 19minit
penat...duduk atas kusi dapur sambil amik kapas

incik asben tulun tekan buang nanah...lap..buang...tekan...lap...buang...
sejam lebih sampai makpun datang servey apala anak2 dia buat bising2 kat dapuq

sampai 1.30am lebey...dah kering...asa ringan mulut2 even bengkak macam xsurut on da spot
duk melepak kat ruang depan dengan mak sekali

penat...lenguh..sengsara
moga ada kesabaran dalam diri untuk menghapus dosa2 kecil...yallah..yallah

lapaq...perut berbunyik cam orang xmakan 37 hari
incik asben tulun masakkan megi guring


sedap....kenyang...TQ incik asben
ajin sungguh aih..terharu..huhuhuhu

esoknya dah surut sket...alhamdulillah...petang g skali lagi ke padang besar selatan
untuk rawatan susulan...ok sket...xdela malu sangat cam maren

khamis dah leh p qeja dengan jayanya..huhuhuhuhu
alhamdulillah...

sabtu pulak (21 mei 2011)
incik asben mula balik outstation dia...ke penang

dan tudei (26 mei 2011) ke kuantan...
dah dia xg outstation witu....
kene menjaga puan eeiyss yang kesaketan

a lots of thanks to him
sangat tabah....luv u abg

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

bila tah nak keluaq next2 pisod tah

ai ai ai
penatnya duk tunggu
dah lama dahhhhh (tiru ayat doktor M)

 ai ai ai
dah gatai tangan nak bli neh
tinjau2 kat comic house
still ongoing~urghhhh...
sudah windu sama incik ryu

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

astaghfirullah~

...............lamanya..................
............xhupdate.....
..............argghhhhhhhhh.....malehnyer...............


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥