Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

1
surat dah ada dalam peti

REVOLUSI PEMBACAAN pisod IV

| kesimpulannya |
| membacalah...membacalah...membacalah |
| tiada yang rugi dengan membaca |
| cuma jangan membaca bahan2 bacaan lucah dan tidak memberikan faedah ja |



| cuma bahan2 yang puan eeiyss kemukan itu sebahagian dari bacaan2 sampingan |
| selain novel2 karya Ramlee Awang Murshid |


| karya saiful islam |


| karya habiburrahman el shirazy |


| karya faisal tehrani |


| fatimah syarha n asben bliau |


~1hepi family~



















 | dan pelbagai lagik |


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

REVOLUSI PEMBACAAN pisod III

| bila melangkah ke alam kerja.... |
| pengaruh rakan sebaya dengan memperkenalkan |

~rapi~

| syioq juge baca rapi ni... |
| full of info....terutamanya kesEhatan la...hohoh |
| ni credit to kak FARIHAH... kdn |
| mang sampai la kena bli...xleh xbli... |

| pastu moment bersejarah kian tiba |
| syioqnya nak bertunang |
| dah ada owang approach kiter...indahnya saat tersebut... |
| sudah mula eksaited bli buku yang berkaitan hantaran ja |
~buku buat hantaran~

| tapi xbuat cam dalam tu pun..hampes |
| saja semangat ja |
| kat belogpun pos sai hantan ja...hohoh |
| bleh KLIK SINI kot2 nak tengat balik zaman itu |

| dah abes saat itu... bermula untuk persiapan nak tawen pulaks |
| macam2 majalah la bli yang ada ceta sai kawen ja truih tangkap |
| even bukan majalan khusus untuk kawen macam... |

~nur edisi tawen2~

| yang wajib beli beberapa bulan sebelum married adalah... |

~pengantin~

| eksaited tengok yang nu yang ni |
| tapi satu persiapanpun xdak yang ikut dari buku tersebut |
| saja galak... hahha |
| tapi at lis ada tips2 nikah kawen yang diselit kat situ |
| so xdelah membazir sangat |

| bila dah kawen..buku tu dah berhabuk dirak (xde la habuk sangat.. baru lagi kawennyer..hohoh) |
| hari demi hari menanti sebuah lagi moment indah... |
| menunggu kehadiran permata hati yang dirindui |
| masa yang dinanti tidak kunjung tiba |

| sampailah sebuah majalah hadir ditangan |
| punya tips untuk dicuba sebagai usaha untuk mendapatkan cahaya mata |
| walaupun hakikatnya ia sebuah majalah keibubapaan |

~majalah pa&ma~
(credit to puan afzan)

| bila tengok je majalah ni... rindu untuk dapatkan permata hati lebih meriah |
| sayu mendengar berita gumbira teman2 yang telah mula beroleh cahaya mata |
| kata mama, sabaq... awai lagi... baru 3,4 bulan kawen... |
| tapi hati sudah melonjak2 keteringinan merasai moment indah itu.... |

| pelbagai tips dan doa yang telah dilakukan |
| alhamdulillah... bulan ini (april).... puan eeiyss sudah buleh membeli majalah ini dengan rasa penuh kesyukuran |

~pa&ma terbaru (edisi mei punya)~

| moga ALLAH pelihara anakanda di dalam rahim ciptaan Allah yang maha hebat ini |
| hingga lahir menjenguk dunia yang indah |
| ALLAHU AKBAR... ALLAHU AKBAR... ALLAHU AKBAR |
| WALILLAHIL HAMD |
| pabila lahir, moga Allah pasakkan iman dan ditupkan semangat jihad |
| agar berkat umurnya menjadi penyambung perjuangan Rasulullah terchenta |
| insyaALLAH |

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

REVOLUSI PEMBACAAN pisod II

| ....selain eiji |
| yang mana kalau ternampak kat kedai |
| wajib bli adalah....si hensem kindaichi |

~penyiasat remaja hajime kindaichi~

| dan si cumil Q |
| n da geng.... especially si ryu tu~ahaks |
| dari pisod satu sampai abis |
| terlepas pisod sanggup order |

~sekolah detektif Q~

 ~DDS~
~ryu amakusa~

| selain tu banyak lagi la komik2 yang bli secara xkonsisten |
| termasuklah conan yang cumil tu.... |
| dalam duk cari2 conan |
 | tiba2 terjumpa nih~ |

aik???
~conan jupe kindaichi lak...ahahhahh... unik~
pisod mana tah ni..rugi aih xtau

~conan~

 | upsss... terbicara sai komik lak |
| xtually dah masuk uitm |
| dah mula mengenai d0nia |
| stat tu buy yang islamic sket majalah2 |
|contohnya..... |

~majalah i~

| banyak info leh kait xtually dalam tu |
| tapi malas je nak baca... sebab |
| perbincangan dan artikel dalamnya terlalu statik |
| puan is ni jenis yang suka bergambaq |
| sekarang dah ada SoLuSi |
| menarik segalanya.... |
| dari sudut kertasnya, tajuk2 yang dibincangkan, gambar2 yang berkaitan |
| fun to read thru |

~solusi~


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

REVOLUSI PEMBACAAN

| sedari kecik sampai besaq |
| mang puan eeiyss selalu terdedah dengan b.u.k.u |
| kecik2 tot lagi arwah ayah dah blikan buku |
| ada macam2 jenis buku yang dia bli |
| cuma yang xpernah miss pisod for every month adalah... |

 ~buku kawan~

| dah try search kat atuk google kot2 ada buku kawan versi lama |
| tapi hampa ja |
| tinggai yang versi baru cenggini |

| tapi dalam kicik2 tu arwah ayah besa bli buku ape tau? |
| ni hah! cer tengok |
| jenuh juge mengeja waktu tu... kicik lagik... baru darjah bopa ja |


~reader's digest~

| den of coz arwah ayah xkan lupa bli komik doraemon |
| setiap kali dia kuaq ngan mama p mana2 |
| ada yang baru ja komik tu...trus dia bli |

~komik doraemon~

| tengat dulu2 ada kartun doraemon kat tb |
| petang2 masa sekolah rendah terikat dengan aktiviti olahraga n pelbagai xtvt sukan |
| balik je kayuh beskal laju2 semata2 nak tgk kartun tu kat tb dulu |
| hmmmmmm....... |

| skarang dah ada sin chan... |
| xingat since bila stat bli... |
| tapi ada gak blinyer |

~komik sinchan~

|dah pandai baca laju2 sket ja... arwah ayah dah stat blikan MASTIKA |
| mastika ni mang wajib everi month |
| sampaila yang terbaru... dia stop bli sebab kualiti buku dah berkurang |
| means senang 'relai' |

~mastika~

| masuk alam skolah menengah |
| dah matang...blil buku yang keremajaan la kunun2nya |
| ngengada... |

~remaja~

| dah dewasa sket saja try2 buku ni |

 ~wanita~

| tapi xbertahan lama... |
| kadang2 ja.... |
| bila tengat nak bli baru bli |
| xbespun.... |

| bila masuk uitm... mata sudah terbukak luas |
| even komik xleh tinggai dah semakin meriah minat tersebut datang |
| tetapi itu bukan masalah kan? |
| kita punya hak untuk membaca apa sahaja yang kita minat |
| majalah apa yang xberhenti bli till sekarang? |

~apo~

 ~ujang (tapi stop bila dah masuk qeja di tempat sekarang.... dah hampir 2 tahun meninggalkan ujang ni... kadang2 tengat baru beli sekali dua)~

| komik pulak yang xboleh xbli |
(yang pastinya semua berunsur penyiasatan)
| yang ni sanggup order |
| sebab xnah nampak kat kedai2 biasa |
| tapi cane leh tau? sebab kat blakang komik2 len ada promotion |

~eiji~

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

| wajah baru facebook puan eeiyss |

da new looks! ahaks



dah ada dislike pulops

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

::SeJaK dUa MeNJaK Ni LaGi::

hmmm...sejak dua menjak ni lagi...
incik asben bz je dah
kata orang: tu atas urusan qeja

hmmmm...tapi sambil2 tu leh ilangkan stres jalan2 makan angin juge
kata orang: sambil menyelam minum air
beskan

hmmmmm...tetiap minggu sudah full of program...
duk umahpun boring gak...nothing tu du wif
kalau puan eeiyss... yes, i more prefered 2 go....
huuuuuuu~

wat sementara ni....
xdelah pulak panggilan kursus ke ape...
juz nak kuaqkan diri dari dunia kesepian....


terbang mencari kawan dan hiburan
menghiburkan hati yang kedukaan
menghirup udara luar yang penuh pancaroba

apepun...jangan manjakan diri sangat...
jangan nak mengada2 sangat...
juz berdikari!
semua benda kita leh ja lakukan sendiri...
dengan izin ALLAH
dan kekuatan dari DIA jugak...TAKBIR!

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

::SeJaK dUa MeNJaK::

hmmmm...dua tiga menjak ni emosi xstabil
mood begitu cepat berubah2
huuuuuu~

blogpun lama xberusik...

i've read thru...
DI AWAL KEHAMILAN
"Kebiasaannya bakal ibu akan dibayangi perasaan takut terhadap kemungkinan berlakunya keguguran. Ada di antara mereka yang merasakan cemas berlebihan apatah lagi kehamilan tersebut adalah yang pertama. Selain cemas, perasaan dipinggirkan oleh orang di persekitaran juga kerap dirasakan"


hmmmm....emosi akan berubah mengikut trimester kehamilan
"Selalunya gejolak emosi tersebut merupakan satu pernyataan atau keinginan supaya diri lebih diberi perhatian oleh orang sekeliling terutamanya suami. Ia memang wajar sekali buat ibu hamil. Namun jika perubahan emosi tersebut sudah masuk ke tahap kemurungan maka sebaiknya diawasi"
hmmmmm...ngada2 kah?
"Kemurungan akan menyebabkan pembuluh darah di rahim mengecut sehingga menyebabkan aliran darah ke rahum berkurang. Sekali gus membuatkan aliran darah ini ke janin berkurang dan janin akan menerima lebih sedikit oksigen dan nutrisi. Selain itu, ibu hamil yang murung juga akan menyebabkan anak yang lahir turut menunjukkan gejala tersebut misalnya hiperaktif ataupun lebih banyak meragam"

huuuuu~

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

4
surat dah ada dalam peti

BLOG TENGGELAM DEK AIR

...asa cam lama ja xupdate...
...maklumla...banjir kat perlis...
...blogpun ditenggelamkan air la...
hohohoh
...kesah bermula dengan incik asben yang ajin mencuci qeta...
...tanpa disangka langit yang cerah bertukar kelabu...
...angin bertiup sepoi2 bahasa... then?


...hujanpun turun membasahi bumi...
...walaupun ujan...dengan penuh machonya..
...incik asben dengan tabahnya terus mencuci...
...cuci...dan cuci...termasuklah qeta cumil puan eeiyss (thanks to him wif luv)
 
...abis mencuci...hujan tetap turun dan turun...
...singgalah begini...


...jadi marilah bercuti sambil bermain air...
...dah serupa cam taman tema lak...kemeriahannya tuh...
...bebudaknyer duk berenang2...yang parent duk perati sambil makan2...
...ukhwah mantop...

...khusyuknya tengok ayaq...xsedaq muto dah sampai E...
...wah...glabahnya nak cari stesyen minyak yang bukak...
...try jalan pi tgk...



...penuh kehampaan...


...xpa...jangan risau...
...perjalanan pulang akan tetap diteruskan...
(kata incik arif dalam ati sambil merenung ayaq banjir...hohoh)

...tidak puas bermain air banjir...
...coming soon! ayaq mana pulak yang kami terjah???
...hohohohoho...

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥