Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

3
surat dah ada dalam peti

BABAH DAH KURUS???!



Pertama sekali tqqqq bagi yang komen di | besday aara | tu (posting sebelum ni)~ tak sempat nak blogwalking tapi ai akan ziarah rumah anda semua~ TQ (^____^)

...errrr

yang sebenaqnya~

puan eeiyss banyak kongsi tips~ tapi yang apply tips tu babah humaira pulak~

tengok-tengok dia pulak yang turun berat badan! woha~

takpala... suami kita jugak kan~

sebabkan dia dah turun 7KG!

makan puan eeiyss pun xleh la nak duk diam (T___T) 

menangis dalam hati~



apa yang dia buat?

meh puan eeiyss kongsikan serba sedikit~

pertama sekali dia memang amik HERBLAX

Setiap hari sampai la~ 

HERBLAX ni ada teknik pengambilan dia~ kena tanya SID

atau nutritionist~

orang yang juai kena ada tanggungjawab untuk terang jugak~

herblax ni ada  dalam set DETOX~

Kenapa perlu detox? sebab nak buang kerak2 kat usus tu bagi bersih, jadi penyerapan vitamin dan zat yang kita amik dari supplemen atau sayuq semua tu senang berlaku.


Herblax ni ada daun senna yang berfungsi macam julap tapi julap yang sihat~ cuci kerak usus tu

herblax ni penting~

bila dah perut dah ok, dia pi workout jugak.. pi gym

kat gym selalu juai whey. Whey ni protein, shaklee pun ada jugak CINCH dan ESP~ tapi untuk pembentukan otot bagi dia yang duk pi gym tu puan eeiyss suh amik CINCH~ protein yang sangat best sebab berasaskan sumber semulajadi

... hari2 jugak kami buat infused water tu~ 

takat ni dulu... nati ceta lain pasai infused water.. ahaks (^____^)

nak tau lanjut leh ja wasap puan eeiyss | 0175777137 

ataupun kot nak oder na (^___^)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

5
surat dah ada dalam peti

AARA IMANI | 2 Tahun

05 Januari 2015

Aara dah genap 2 tahun

alhamdulillah (^____^)

baru je sambut besday ayong [siMERAH] 12.12.14 haritu 3 tahun

dah sampai untuk besday aara pulak~


amik kek dari sini pulak~

ayong dulu dari hannah cookies~

mempelbagaikan rasa (^____^)


pengalaman melahir aara sama macam melahirkan aisya~

cuma aisya adalah aisya dan aara adalah aara


sekarang dah dua tahun pun~

moga jadi anak yang solehah yang cemerlang dunia dan cemerlang akhirat,In Syaa Allah

Buat majlis sikit-sikit untuk dia





cendawan kat kek pun jatuh sebab si aara dah tak sabaq-sabaq nak kutip (^___^)

alhamdulillah ada rezeki mereka untuk majlis yang simple ja~

yang penting doaaaa untuk kedua-dua anakanda itu sentiasa di hati

in syaa Allah (^___^)





Aara,
Hepi besday sayang~

Luv,
Mama (^___^)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bulan ni PROMOSI ALFAFA COMPLEX




Alfafa ni~
agen detox yang sangat baik untuk tubuh badan
kalau nak kurus
nak cantik tapi tak DETOX memang vitamin payah nak function well~

try dulu untuk sebulan set DETOX ni~
saya pun nak oder ni~ jom detox dulu uollsss~
pastu rasai sendiri perubahan bila makan vitamin yang anda fokus~
Sanisah Eeiyss ^^ 0175777137
Arif Fazd ^^ 01135067137


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

5
surat dah ada dalam peti

eSELL Shaklee | malu nak tanya tapi nak beli

sekarang ni semua main klik-klik ja, barang sampai kat umah~

alhamdulillah, Shaklee meraikan kecanggihan teknologi dengan memperkenalkan eSELL Shaklee ni... senang sangat uollsss~



haritu ada yang mintak id is, bila tanya kata nak beli guna id is~

pi kat cawangan sendiri~

terima kasih...

is nak bagi consultation pasai vitamin apa yang dia beli, dia kata tak pa

sebenaqnya adalah menjadi tanggungjawab is bila ada orang beli vitamin dari is. Tu yang risau jugak, sebab vitamin ni perlu ada orang yang guide macam mana nak makan dan lain-lain

so, pastikan anda dapat consultation yang terbaik dari orang yang menjuai kat anda...

amanah tu~

dulu kalau nak beli barang antaq teruih ke rumah, kena hubungi pengedar yang sah~

ada yang baru nak tanya-tanya tapi tapi taknak beli lagi, kadang-kadang depa segan nak tanya sebab takut bila tak beli... dengan is~

anda boleh tanya~ tak paksa aihhh untuk beli~

free ja consultation dari is~

jangan risau

tambah la ni, boleh oder sendiri dari shaklee guna online tak perlu melalui is~

tapi habaq pi la, senang is guide~ hoho

anda pengguna kad debit atau kredit???

waktu ni nak guna~

senang sangattt~

is pun nak oder macam ni la jugak yang is buat~

sama

cer try klik >>> |  Gerai Vitamin Eeiyss | <<< ni

dia akan keluaqla

13 LANGKAH MUDAH BERBISNES~

ahaks... lawak ja

dia akan keluaq...

[13 Langkah Shopping Bersama eSELL Shaklee ]

muka depan bila klik | Gerai Vitamin Eeiyss |

1. Buleh pilih bahasa, tak konfiden nak buat transaksi dengan bahasa remputih, bahasa melayu adoooo~ baca betui2 apa yang Shaklee habaq.

Sebab anda buleh dapatkan FREE POSTAGE! macam mana? tu yang kena baca tu (^____^)

.

Sudah baca?

2. Klik Setuju atau bahasa remputihnya | AGREE |

3. Klik Seterusnya untuk ke laman barang-barang | NEXT |


4. Tanda kotak hat nak beli ja, hat tak mau beli xyah tanda~ kalau xdak stok, Shaklee akan habaq xdak stok (^___^)

5.Kalau nak barang lebih dari 1, ubah ja kat situ dan klik kemaskini | UPDATE |

6. Selesai pilih, puas hati dah bila semua barang dah amik, klik | CHEKOUT |


7. Sampai masa untuk isi maklumat alamat, no tipun semua tu, senang Shaklee nak pi hantaq kat uollsss~

ISI ELOK-ELOK alamat semua tu... satgi pi hantaq kat orang lain pulak.. lain la kita nak tolong beli kat orang... boleh jugak~ mana tau dia xdak kad debit atau kredit...

jadi dia bagi duit cash kat kita, kita tolong belikan~

tolong menolong kan amalan murni (^____^) ahaks

Siap isi???

8. klik teruskan | NEXT |

9. Semak jumlah belian, betui dak banyak tu~  pastikan akaun kad debit atau kredit anda mencukupi dan tak melebihi had belian untuk bagi lancaqqq transaksi~

10. Sekali lagi semakkkkk maklumat penghantaran elok-elok na~

bila dan semua betui sebagaimana kita nak...

11. Kendian, Teruskan untuk Bayaran | Proceed for Payment |


12. Masukkan maklumat Kad Kredit dan Kad Debit uolls macam besa~

13. Klik Sahkan Pembayaran | Comfirm Payment |

Bila selesai, anda akan dapat cetak maklumat oder tu~ atau depa hantaq pi ke email~ jadi pastikan email tu aktif (^___^)

T.A.M.A.T

Senang kan? kalau ada masalah leh ja tanya eeiyss | 0175777137

Kalau beli sebelum kui 12tengahari, order mybe akan diproses pada hari berkenaan jugak~ esok tu dah leh sampai, kalau lepas 12tengahari, mybe oder akan masuk ke hari berikutnya dan lusa baru sampai (^____^)

hottt dari shaklee ke rumah anda





Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

4
surat dah ada dalam peti

BANJIR 2014 | antara ujian dan fitnah

Ingat dak entri banjir dulu?

perlis yang banjir tahun 2012 kalau tak salah

Rujuk entry ni 

BLOG TENGGELAM DEK AIR

yang ni tak masuk umah asanya~huhu

yang 2010 sebelum kawen dengan incik arif tu masuk dalam rumah~

sampai ke ruang tamu... tiduq atas katil, nak turun jejak atas ayaq ja

solatpun atas katil.. huahuahua

TAPI...

2014 ni~

Allahuakbar!

AlFatihah untuk kelantan.. Sedih sangat dengaq. nak bandingkan ayaq kat umah puan eeiyss yang naik baru lepas sikit dari buku lali dengan warga KELANTAN~ 

memang tak mampu nak banding...

Sedih tengok...

Puan is banyak refer | Raja Shamri | untuk update~


dan kawan-kawan dari Kelantan

Puan Eeiyss ada jugak tolong share untuk dana bantuan ke Kelantan~

tapi jadik isu HOTTT pulak~

ujian disebalik ujian

besaq hikmah Allah nak kasi untuk kita semua kembali kat dia


Malas puan is nak viralkan fitnah ke atas Puan Farah Wahida tu~

Moga Allah ampunkan pemfitnah, dan ampunkan kita

.

amin

.

Bagi yang terperasan kat official fb KKM (sekarang dah delete), kat blog, kat MHI TV3 pun~ tapi saudara MHI dah buat temubual semula dengan suami Puan Farah Wahida dan membersihkan kembali nama beliau ~Terima kasih semua, musti tau kes fitnah apa yang dihadapi beliau~


Beliau insan hebat, jadi ujianpun hebat

Jangan fitnah tanpa menghubungi dan tanya sendiri kat dia~ kesian

tanya sendiri

follow fb dia, tengok apa dia buat


banyak urusan yang tergendala sebab kes ni..

tapi Alhamdulillah, Allah ada untuk memudahkan urusan beliau~

Moga terus memberi sumbangan
dana masih lagi dikumpul

Walaupun banjir surut, sumbangan jangan pernah surut

Moga ada nilaian untuk di akhirat kelak...

.

amin

.


kenduri dalam kampung~

banjir kalini kena area umah puan eeiyss - beseri - paya - abi ja

tak sampai ke kangaq

cuma kering ayaq kat umah puan eeiyss dia pi ke area santan ;)

walau banjir, pi jugak qeja~ masih boleh lalu~ in syaa Allah

La dah kering dah...


alhamdulillah~ dah Januari 2015

Moga blog ni ter'bela' dan tak naik semak samun~

windu semua!!! (^____^)

upss~

Januari 2015

ada promosi gempakkk


jemput like page | TeRaTak SiFAQIR ilmu | na~ sayang uolss (^___^)

1. Alfafa S & L BUY 6 FREE 1
2. VIVIX BUY 6 FREE 1
3.VITALEA FOR CHILDREN BUY 3 FREE 1
4. VIVIX TWIN PACK
5. ALFAFA L TWINPACK

#empayarTSFI
eeiyss ^^ 0175777137
arif ^^ 01135067137

nak beli online??
*khas untuk pengguna kad debit dan kredit

leh klik link bawah ni:

| Gerai Vitamin Eeiyss |

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥