Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

1
surat dah ada dalam peti

my little pinky kiut miut book_PART 3

...sambungan dari part 2 tadik...
ahah...tibelah dibilik yang sangat mendamaikan...cececece
masuk tu takuit2 lagik...ape la result blood test ngan urine tadi
oke...jupe ngan akak misi nama haryani~

kasik ceramah...sai ibu mengandung la...
cek2 perut...badan...jeng3...
kasik ceramah lagik...wah...banyaknya ceramah....
lama nih...incik asben kat luaq watpe tah..sian nunggu lelama cenggini...
dah abis...dapat ubat...leh balik...
kene wat appoinment selasa ni kene jupe doktor nak scan
esoknyer minum ayaq gula....wah
lega aihhhh.....perkara yang mendebarkan telah berlalu...
katanya nak minum ayaq gula tu kene posa stat 10pm b4 da date
pastu appoinment kui8 pagi..amik darah lagik...pastu minum ayaq gula 250ml..besau dari mug biase nih..huhuhu
rest 2jam...xleh makan lagik...pastu amik darah pulak...pastu baru leh makan..huwaaaa...
demimu anakanda..muah3...


INFO MENARIK
perbanyakkan doa ni....semasa kehamilan

لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ
"Tidak ada Tuhan yang sebenarnya disembah melainkan engkau, ya Allah.
Maha Suci engkau, sesungguhnya aku adalah dari orang yang membuat zalim."
SURAH AL-ANBIYAK : 87

balik umah...masak2..makan2...solat...pastu kuaq dating ngan incik asben lagik...
besh la incik asben ni... (moga berkekalan rasa best ni hingga ke syurgaMU ya Allah)
tengok wayang lagik...sehari sebelum ni dah layan KaraK
wini layanzzzz KUNGFU PANDA 2...3D...
sangat besh!!! teruja sangatttt....
till nite...bli KFC bawak pi umah mertuaku...

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

my little pinky kiut miut book_PART 2

...part 1 stop at kaunter saringan kan? kan?
waktu kat kaunter saringan tu...dia bagi botoi tudung kunin tu (botol urine)
dia kata pas antaq makmal, bawak result bagi kat dia balik
setelah puan eeiyss menunggu di makmal...result kuaq n its possitive
pegawai kat situ soh trus masuk buat buku
puan eeiyss kan peramah...ada gak tanya...xkena antaq result ke kaunter kah?
dia kata xyahla...masuk ja wat buku terus...


means...apa2 berlaku bukan salah puan eeiyss..pegawai tu yang suh pi wat buku terus..oke
masuk dengan penuh hati2...bahagian ibu dan anak..kehamilan...wah berdebarrrrrr

masuk je akak misi tu panggil...tanya...gtau kata nak wat buku...
new case...cewahhh!
ok..positive...trus timbang+ukuq tinggi
alahaaiiiiii...beratnya..awat ketinggai koi merendah??? aish!
pastu terus cek tekanan darah...xperlu tunggu2 lagik...ohoiiii~
tinggi..dua tiga kali jugak depa cek...xleh nak kata apa..kelu lidah! puan eeiyss sangat berdebar2
takut satgi nak kena tucuk...wawawawa
cuba bertenang..bertenang...oke...
dapat gak bacaan yang rendah dan normal sket kot..aiyakkkk!


sudah je amik tekanan darah...akak misi tu mintak ic puan eeiyss...ic incik asben....SURAT NIKAH!
urghhh...surat nikah yang belum dibuat kad tu xtually tersimpan di rumah.. i knew it!
g kat incik asben di bangunan kaunter tadik...mintak tolong amik surat nikah..sian kamu..muah3
sementara tunggu incik asben balik umah amek...akak misi panggei sembang2 dalam bilik
amik info untuk letak kat buku merah...

semua kena ingat..kena tau...ehehhehehe
bakal2 ibu...plz t8 note ur date of 1st day of last menstrual period
means...hari pertama period kamu...bukan hari las period k..
hari pertama period kamu yang terakhir...
contoh: stat period 14 mac....sampai bopa hari kamu period tu xkesah tapi next month dah xperiod...
tarikh 14 mac tu yang kemu perlu ingat untuk menjawab pertanyaan akak misi atau doktor t...
if betui kamu dah disahkan hamil
INGAT:1st DAY OF LAST MENSTRUAL PERIOD k???


yang len2 soalan biasa la...
bila incik asben datang tu...dia menjawab bagi part dia je...
settle...pastu kene g amik darah...wawawawawa

SEKARANG BERADA DI BILIK SUNTIKAN...

incik asben kat luaq k..hohohoho
jantung cam nak kuaq je dari badan
huhuhuhuhuhu
tgk jarum...wah...tragisnyer
dia dah letak ubat..letak tangan atas bantal..sug gengam kayu lembut tu...


alahaiiiiii...sempat lagi puan eeiyss yang peramah ni tanya memcam...
sakit ke...kene amik selalu ke...macam nu..macam ni...tenkiue la cik misi yang sanggup melayan..kehkehkeh
dah amik tu...xsakitpun..hehehhehe...puan eeiyss xbani tgk...
dia kata sakit x? puan eeiyss kata xsakit upanya...tapi seghiau..kih3
cik misi kata..amboih...lembut aih urat... (perli ka? macam xbuat qea berat ja urat puan eeiyss ni..hohohoho)


pastu dia masukkan darah dalam botol n kasi botol yang sangat tragis iaitu botol urine lagik...adoyai...
tadipun terpaksa...xasa nak terkucilpun...ni sekali lagik.hentam je la...
mang sah2 sket je yang dapatnyer...hohohoho
g antaq once again d makmal..tunggu ngan incik asben result untuk serah ngan urine

okeh! beres..anta laporan kat akak misi balik..den..duk sat kena panggil masuk bilik...
(nak wat ape la pulak pasni??? uhuhuhu)

TO BE CONTINUE...


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

1
surat dah ada dalam peti

my little pinky kiut miut book_PART 1

...setelah lama menanggung keserabutan...
...akibat ketakutan sama itu jarummm...
...at las maren (01 june 2011)...
...dah wat gak buku pink cumil untuk my little baby...
muah2

tapi ia sebuah kronologi yang sangat tragis
pagi2 dengan penuh debaran mangat nak pi awai...alih2 pas subuh..terlelap lak pai kui8
jaga2..kaluit...pi mandi...mam...sembang2 ngan incik asben sambil mam
nah! kui9 lebey jugak baru bertolak...heeee
sampai kinik...carik parking...pastu masuk ngan penuh kengerian...
maklumle...gelabah..nebes..1st time..pastu dah sebey kat kengkawan
apa procedure nak bukak buku tu...
kene tucuk..wawawawawa
tu yang sangat2 menyeramkan tu...


setelah melalui beberapa insiden dan halangan yang sangat mengujikan...
ini antara procedure yang diguna pakai di kinik kesehatan...

1. daftar kat kaunter..gtau kata nak wat buku merah
V
V
V
pastu dia tanya: dah sah mengandung atau blum lagik?

puan eeiyss jawab: dah p sahkan kat kinik swasta...wat pegnensy test

dia kata: kalau camtu kena dapatkan surat pengesahan yang kita hamil dari kinik tersebut, bawak mai cni then kita akan daftar untuk bukak buku atau bayaq RM20 untuk wat pegnency test kat cni trus

dalam hati puan eeiyss: aik??? sejak bila kena bayaq kat kinik kerajaan untuk bukak buku
kengkawan n maksu yang baru wat buku merah cakap...xde kene bayaq rm20 ape pun..bayaq rm1 untuk pendaftaran je...tambah2 keje gomen...free je...mang ada dalam procedure kene wat urine jugak sekali lagik untuk double comfirm~aikkk???
(myb procedure baru la kot...so bakal2 ibu diluar sana..well prepared!)

gtau kat incik asben tentang hal rm20 yang puan eeiyss xpuas ati tu
(bukan ape xpuas ati...sebab kengkawan len xkena pun..huhuhu)

incik asben kata: bayaq ja la..xyah susah2...dia mintak rm20 ka 50ka 100ka...kita mang nak wat buku merah...wah! machonya..huuuuuuu

astaghfirullah...awat yang puan eeiyss tetiba cerewet sangat ni...
bayaq ja la kan? tutup kes tadi...huhuhuuhuh
demi anakanda juge...maafkan mama ye cyg

puan eeiyss jalan masuk balik...penuh confident...daftar+bayaq rm20
tunggu untuk dipanggil ke kaunter saringan lak...
incik asbenpun tunggu dengan penuh ketabahan
ubah kedudukan tempat duk kat kaunter saringan tu
nanti depa panggil nama senang nak dengaq

2. kaunter saringan
V
V
V
kat situ dia tanya sakit apa cik...ehehehhe

jawab: nak wat UPT...kehkehkeh...

dia tanya: dah gitau kaunter ka dan dah bayaq ka?

jawab la kita dengan penuh keyakinan: ya! nak tgk resit ke?? (hohohohoh)
gaya jawab untuk bagi xgelabah...wawawawawa

TO BE CONTINUE...



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥