Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

0
surat dah ada dalam peti

TAG from IXCA~

Jalan2 check da new update from my fwen's blog...then stop at 'bintang.JANGAN.menangis'
from
ixcaANUAR...ehehehehe
when i've found my name had been TAG...tersenyum sensowang dibuatnya...
(lagi hepi sebab da rest time cooming up...so i can make my answer...cewah!)


Soalan 1 : 3 names in your message inbox

...syhh (da set nama neh...huahuahua>>>maaf kpd yang terlibat)
AADK_Linda
AADK_Afzan

Soalan 2 : Your main Ringtone.

no compromise by Soldier of Allah (SOA)


Soalan 3 : What u did at 12 last night?

xleh tido gara2 satu kejadian dasat...
apakah perkara tersebut???
sila baca entry mengikut link di bawah
penangan GHOST ADVENTURES

Soalan 4 : Who was the last person you went out with? Where?

of coz ma mom n si cumil NABILA...
try ma bes untuk terjah JUM HIBUH at stadium Utama 29may2010
but jem truk...kona balik keta...masuk line kanan truih balik...
penat men gear...wuwuwuwuwwu!


Soalan 5 : The colour of the T-shirt you're wearing now.

im not wearing T-shirt in da opis xtually...
yesterday wearing YELLOW+RED...(faLin iN LuV...hehe)


Soalan 6 : The last thing u did.
for 2day...erm...photostat panggilan kursus...

Soalan 7 : 3 of your everyday favorite items.
read...tv...QURAN


Soalan 8 : The color of your bedroom.

putih tanpa noda...ingat nak buh kala PINK...tapi macam xcomei jerk..


Soalan 9 : How much money in your wallet now?

RM50++
lagi banyak lagi cepat abisnyer..(bajet well la kunun2)


Soalan 10 : How's life?

veri syoookkk!
shuld enjoy ur life given tu u...
soon it will b great...


Soalan 11 : Your favorite song..

all nasyid
tarannum

Soalan 12 : What will you do next weekend?
xtually everi wiken is full of xtvt...
but next weekend i've wedding invitation from UKHTI HAZWANI...
others will b list soon~


Soalan 13 : When was the last time you saw your mum.
dis mornin.. b4 comes 2 work

Soalan 14 : Where is she now?
of coz kat umah...BESERI, PERLIS

Soalan 15 : When was the last time you talked to your parent?
Dis monin...alwayz

Soalan 16 : Who is the last person that talked with you last night?
nobody... xcept ma mom~

Soalan 17 : Where did you have dinner last night?
at my house

Soalan 18 : The last surprise you got
ada ka? cam xde je...huhuhuh~

Soalan 19 : Last thing you borrowed from your friend.

xde...
kalau ada sila gtau..veri scared!

Soalan 20 : Who is your bf/gf or husband/wife?
hmmm..alwayz got dis question..aiyo


Soalan 21 : What do you feel now?
nothing...

Soalan 22 : Wanna share with who?
sape2 yang bace blog ni le ( kalo ada la...huhu...veri sad)


Soalan 23 : Who knows your secret?
ALLAH n my mom...everyhing...nothing 2 hide

Soalan 24 : They keep your secret?
Allah adalah sebaik2 penjaga n ma mom will alwayz keep it...insyaALLAH

Soalan 25 : Are you angry with someone?

"Dan segeralah kamu kepada (mengerjakan amal-amal yang baik untuk mendapat) keampunan dari Tuhan kamu, dan (mendapat) Syurga yang bidangnya seluas segala langit dan bumi, yang disediakan bagi orang-orang yang bertaqwa; iaitu orang-orang yag menahan kemarahannya, dan orang-orang yang memaafkan kesalahan orang. Dan (ingatlah), Allah mengasihi orang-orang yang berbuat perkara-perkara baik.
(Al Imran : 133-134)

"Bukanlah orang yang kuat itu dengan ukuran kuat dalam bergusti(bergelut), tetapi orang yang kuat itu ialah orang yang dapat mengawal dirinya tatkala ia sedang marah
-Sabda Rasulullah s.a.w.
(Al Hadis)

moga im da part of dis...mohon doa


Soalan 26 : What do you order at McD?
im not a McD follower...hehe

Soalan 27 : The last time you felt so sad..
everiday...afta solat...huuu~


Soalan 28 : Mahu tag?
ada sesetengah yang di tag ritu pun xjawab lagik...huhu

tapi xkesahlah...nak TAG juge..hohohoho(gelak jahat)

HIDAYAH~INCIK ARIF~KAK IZA~KAK CT~BADURA

n all da fwen yang sudi berkunjung ke teratak buruk bernama ISLAMICZONE ni...most welcome


soalan tambahan nombor 29: pendapat tentang tag ni?

too many question maa...berpusing bijik mata nak jawab...soon kurangkan...hehehe



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

penangan GHOST ADVENTURES


Semalam ialah AHAD...
dengan penuh wibawa saya bagitau kat anak2 buah, malam ni cuti umum untuk ngaji kecuali untuk yang tersayang yang ingin memperdengarkan bacaannya afta solat maghrib...saya mengajar till jam menunjukkan 8.30malam...

tepat jam 8.30..terus duk depan tb untuk tengok peberet show >>>GHOST ADVENTURES
pastu duk ralit tengok sampaila dengaq azan isyak berkumandang...
masih berada dalam telekung...saya terus solat...pastu duk depan tb balik...

area9.17malam...nick kene rasuk...sat je kejadian tu...about1minutes...tapi dia ulang2 tenungan tajam tu...sayapun renung balik kat anak mata dia....ZUUPPPPPP!!!!bulu roma nek...ehehehehehe...

10.29malam...mata asa ngantuk...so amik keputusan pi bilik ayaq basuh muka gusuk gigi cadangnye...
masuk je toilet...bulu roma mencacak nek...amik ayaq sket...sapu muka...
toink2!
lari masuk bilik..off da light then tarikkkkk selimutttt....pejam mata rapat2...huahuahua

tapi...

t.a.p.i...

xleh tido...pejam je terbayang renungan tajam nick tu..ish...ish...ish...
untuk ilangkan takut...mesej kat incik ...syhh saja ja nak ilangkan ingatan kat renungan ngeri tu...
mula2 dapat mesej ok legi...sejuk bile baca...
contoh:
"Xpa2..jgn takut..ingat Allah lbh patut kta takut.."30may2010 jam 10:56pm

pastu.......
kite punya panjang lebaq duk terang nih...
pastu dia kasi satu ayat:
"Ase meremang tu..reaksi dri otak ke tubuh badn..so skarng ni..dlm otak pk cm2..tubuh pn meremang la"30may2010 10:57pm

PAPPPPP!ayat pemati ayat...hehehe
bile masuk sains dalam kejadian paranormal...memang kita kematian fakta...cemuis....tapi xpela...
dalam ati dah baca 4QUL 7x ayatul Qursi selang seli ngan mathurat dan ayat yasin sampai tertido...alhamdulillah...

moral of da story...bani tengok bani hadapi...hehehe...
ketakutan mampu mempengaruhi minda sedar kita...
La Khauf~
Innallah ma'ana...

juz tu share...
adanya ketakutan sebegitu tanda kualiti solat kita dan kebergantungan kita terhadap yang Esa semakin menurun.
maka perbaikilah solat dan tingkatkan keyakinan terhadapNYA...
insyaALLAH

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

ESEsais ke tu?? haha(^_~)

pagi sabtu ritu (22 may 10) 4 da 2nd time p jogin. al maklumla...telinga da penat dengaq orang duk kata badan koi naik... nak ikut hati... nak je balas... tengah hepi...besala...hehe...tapi bimbang juge perkembangan badan yang kian mengembang...

[fasa PERTAMA]
ni baru kuaq dari umah...mama kat depan nun...semangat sungguh beliau

[fasa KEDUA]cantik tak pokok tu?hehe

[fasa KETIGA]jambatan kedua yang dilalui

[fasa KEEMPAT]best! best!

[fasa KELIMA]nun jauh sungguh perjalanan

[fasa KEENAM]ada tempat res...
tapi mama teruih ja...maka anaknya yang kepenatan ni terpaksala meneruskan larian...

[fasa KETUJUH]kona p kok ni pulak

[fasa KELAPAN]pastu sini

[fasa KESEMBILAN]yang ni jalan yang lalu las week...

[fasa KESEPULUH]tang ni mencabar sket...hehe

[fasa KESEBELAS]ni nak menuju kegemilangan...
jauh ditinggalkan...ehehehee

[fasa KEDUABELAS]persimpangan

[fasa KETIGABELAS]amik kanan

[fasa KEEMPATBELAS]jumpe umah toklang...

[fasa KELIMABELAS]d n....
da sampai balik kat umah maksu neh...
afta umah maksu... teratak tercintaku la...da starting point untuk jogin tadi...hehe

[fasa SPESIAL...jom tengok A.W.A.N]
ALLAH berfirman yang bermaksud
"Tidakkah kamu melihat bahawa Allah mengarak awan, kemudian mengumpulkan antara (bahagian-bahagian)nya, kemudian menjadikannya bertindih-tindih, maka kelihatan olehmu hujan keluar dari celah-celahnya, dan Allah juga menurunkan (butiran) ais dari langit, dari gumpalan awan seperti gunung maka ditimpaNYA ais itu kepada siapa yang dikehendakiNYA dan dipalingkanNYA siapa yang dikehendakiNYA. Kilauan kilat itu hampir-hampir menghilangkan penglihatan"
[surah AN-NUR:43]
subhanallah yang menciptakan pagi yang indah untuk umatnya yang tercinta






Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

oPPPppsssss...

tq cik ixca yang tomeeiiiii kerna menge'tag' lagi....
sangat suke>>>>>>>>>>>>>>>>sebab bowing xsangga neh


1). Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?
huuuuwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! (yang ni je yang tau...huhu)

2). 6 orang di hati anda?
~mama
~my bluv dad (AL-FATIHAH)
~sahabat2 terchenta >>>also 1package maa
~
sedara mara jauh + dekat
~bakal zaujan pemangkin sayap kanan perjuangan
~semua yang menyayangi sanisah... merekalah dihati selamanya


3). Anda rasa anda comel?

xkot... sanisah sowang yang GARANG...huahuahua

4). Single or taken?
hak milik rasmi DIA>>>ALLAH

5). Blog yang anda suka?
suma blog yang xtve la~hehe

6). adakah bilik anda kemas setiap hari?
kemas? K.E.M.A.S? tetiap hari? hmmmm~

7) Lagu terakhir yang anda dengar?
dalam qeta pagi tadi...mp3...last breath_HAFIZhamidun (peberet...denga many2 time pown xbowing)

8). Last text message?
"owh" sms dihantar oleh ...syhh sebagai feedback dari mesej sanisah(penerangan panjang lebar dibalas pendek jerk... xpatot~hehe)

9). Last phone call?
>>> assalamu'alaikum... is... ana nak p pelih nih... enti asa ana nak kene turun katne?<<< suara milik saudara BUKHARI yang telah lama tidak berkumandang di telinga hamba 01:04pm 19may2010 siapa bukhari? anda boleh membaca posting saya DARIKU...label tag ADNIN)

10). Hari terakhir anda menangis?
...hmm~last nite 20may2010~waktu tido....
tempat terakhir ayahanda menghembuskan mata bermain diminda...HOSPITAL

11). List lima color favorite anda?
BIRU~PINK~PUTIH~MERAH~UNGU
(tapi 2,3 menjak neh minat kaler OREN... cane neh? dah jadi 6 pulak...)

12). Orang terakhir anda ber-YM?
kak zurairah~tnya pasai award yang sy post di status msg YM

13). Game paling anda suka?
dulu.........dinner dash
sekarang....orang dah xmen....
kesimpulannya dah lama xmen game...hehe

14). Adakah anda peminat MCR?
ape tu???

15). Apa perasaan anda jawab tag ni?
berdebar2...haha =D

16). Anda rasa tag ini best?
macam nak jawab test kenaikan pangkat lak asanya...
adoyai
(,)

17). Tag lagi 10 orang
liyza....kak iza...en.arif.... hidayah...syuhada...badura...kak CT...dan sume yang punya blog...
tafaddhal~


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

2
surat dah ada dalam peti

dapat AWARD? (terharu...hehe)



1. COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY , APA PERASAAN ANDA ?

alhamdulillah~first time dapat award..blaja pulak tag dari kak iza... tu yang semangat tuh...hehe (dalam keadaan terharu yang amat sangat)

2. BERITAHU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI

faiqah yang cumil <<< style="font-weight: bold;">
3 NAME THAT PEOPLE CALL YOU:-

1) sanisah [nama penuh nih hanya dari orang2 skema ja...hehe>>>xtually untuk kawan2 sekolah rendah dan semua panggilan formal]

2) sah [nama macam orang akad nikah nih digelar since sekolah menengah nih..nama dah pendek tapi dipendek2kan lagi...]

3) eeiyss/kak eeiyss [yang ni paling cumil...ada kawan bagi nama ni..then use it till 2day...hehe]

4) dikwa [orang kampung nih~ dulu masa baby suke nangis... tapi bile tuko pun nangis juge...]

5) awe [maksu je yang ajin panggei camni]

4. THING YOU DONE YESTERDAY:-

bangun pagi~amik tuala~minum air kosong seteguk~masuk toilet~mandi~gusuk gigi~iron tudung (selalunya baju dah iron untuk seminggu kalau hari kerja)~ panaskan enjin~vrooooommmmmmm~keja~balik keja~tolong mama~tv~SUDOKU~tu je...

5. FIVE WAYS TO BE HAPPY...

- Dengar citer mama n baca QURAN

- men ngan kaum kerabat kucin tomei kat umah maksu

- tengok badminton (perkembangan semasa)

- mandi berejam

- kereyih depan cermin

6. APA DALAM FIKIRAN ANDA , BILA ANDA MENJADI KAYA ?


Jutawan....duit....kaya... kaya...aku kaya~ hehe

pertama sekali settle utang maa...terbelenggu idup nih...
~ptptn~qeta~
bawak mak p jalan2
mengembara mengintai sejarah di bumi anbiya
dan the most mustilah berdating dengan Allah di Mekah...Subhanallah~
bli buku banyak...banyak...banyak...banyak...berjuta2
dan macam2 lagila (suma nak asanya....hehe)

KAWAN-KAWAN YANG KENA TAG:

kak iza

en.arif

liyza yang comei

shuhada tersayang

sayangku hidayah zaini

kak ct yang cumil

dan kawan2 yang datang ziarah.tafaddhal [jangan lupa copy award skali ye]
Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

apa lagi yang anda mahu???


ape?
mungkin orang hepi dengan kesusahan kita...
xboleh lihat kita bahagia?
dengan kata2 mampu mengubah segala...
yang gurau bertukar duka
Wallahu Ta'ala Nabiyyu A'alam
Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

Fahamilah~



Sahabatku sekalian...
Ku coretkan warkah ini agar sekalian fahami apa yang tersirat di jiwaku. Sesungguhnya, aku tidak dapat penuhi sekian banyak hasrat dan pelawaan kalian kerana aku adalah insan lemah yang masih mengemis kasih Ilahi. Juga demi kasih kepada seorang yang bernama ibu.

Aku sekarang punya seorang ibu yang tercinta. Sejak ayahanda menyahut panggilan Ilahi, aku memikul satu amanah yang berat dalam memastikan kebajikan, keselamatan ibu terjamin. Mencari secebis nafkah buat bekalan hidup di bumi Ilahi ini selain bekalan di akhirat sana.

Aku cuba mengenal apa itu T.A.N.G.G.U.N.G.J.A.W.A.B

Setiap hari tepat pukul lima, aku memecut pulang bukan untuk merehatkan badan tetapi ingin menjadi pendengar setia kisah silam dan juga kisah harian ibunda. Walaupun kadangkala kisah silamnya berulang pada titik yang sama tetapi aku tetap ceria mendengarnya.

Sehabatku sekalian...
Bukan aku menolak pelawaan untuk mencergaskan badan mahupun untuk makan2 bersama setiap petang ataupun ketika cuti hari minggu kerana aku tidak sukakan kalian, tidak mahu bergaul dengan kalian, tetapi ada seseorang yang amat penting buatku sentiasa menunggu akan diriku.

Kadangkala ada yang berkata..."BAwakla mak sekali..." kalau dapat kulakukan demikian alangkah indahnya. Kadangkala kita perlu melihat dari kaca mata seseorang yang telah tua dan kematian suami. Apa yang dia perlukan? Seseorang yang boleh mengubati kesunyiannya dan juga menemaninya setiap masa. Jika dinilai, dia tidak menghaang aku untuk keluar bergaul dengan teman, bercuti di mana2 pusat peranginan bersama teman2, tetapi aku memikirkan tanggungjawab.

Ibu tidak pernah mintak untuk dihiburkan. Tetapi aku pnya rasa 'jika aku ditempat ibu' mahukah seorang ibu keluar bersama kawan2 anaknya? Tidak sebenarnya. Kerana usia dan bimbang kepenatan. Aku melihat dari kaca mata ibu yang berusia. Ibu kesunyian.

Kalian fahamilah...
Aku juga inginkan seperti kalian. menggembara meneroka dunia, bekerja bukan di negeri asal kerana kutahu pengalaman itu amat beharga, tapi aku korbankan segala demi seorang yang amat kucinta. Dulu ku pernah menjelajah dari utara ke selatan, timur ke barat Malaysia. Ilmu yang diperolehi saat itu amat beharga. Aku sukakan pengembaraan. Tapi kini kupadamkan demi ibu tercinta.

Fahamilah...
Aku terlalu mengharap kepada Allah agar dikurniakan suami yang mampu membawa aku ke jalan jihadNya dan memegang tanganku ke syurga. Moga bakal suamiku mengerti dan fahami tanggungjawab dalam diriku kelak. Walau syurga telah berkalih dari ibu kepada suami, tetapi fahamilah ibu amat penting dalam hidupku.

Berbakti kepada ibu melebihi segalanya kerana pengabdian itu mampu menggugurkan kewajipan untuk berjihad.

Daripada Abdullah bin Mas'ud r.a. beliau berkata: Aku bertanya kepada Nabi SAW apakah amal yang disukai Allah? Baginda menjawab: Solat pada waktunya. Dia bertanya lagi: Kemudian apa? Baginda menjawab: Berbuat baik kepada kedua ibu bapa. Dia bertanya lagi: Baginda menjawab: JIhad pada jalan ALLAH (Hadith riwayat Bukhari)

Subhanallah... Cinta ibu dan juge ayahanda tercinta itu amat utama...

ku nukilkan disini bukan untuk meraih simpati dan jauh sekali untuk merungut dengan keadaan diri. NA'UZUBILLAH. Tetapi untuk kalian fahami dan dalami hati ini...

Fahamilah hati seorang anak bernama wanita...

Fahamilah~
Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

day by day...

~sejadah tua kegunaan harian~
~antara bahan bacaan yang sentiasa di sisi ayahanda~
~diari ayahanda 1967-2009~
~tempat2 terakhir yang ayahanda tandakan~

kisah ayahanda xkan luput d ingatan...
semuanya masih segar diminda...
esok hari barakah penghulu segala hari...
hari yang mana genap setahun pemergian ayahanda tercinta...
banyak yang ingin dicoretkan...
tapi sebak dijiwa membuatkan ia tetap tersimpan diminda...
diari yang ingin sekali dibaca...
tetapi masih tidak dapat kusentuh lembarannya hingga ke hari ini...
kerana catatan itulah kembara perjalanan hidupnya setiap hari...
menggambarkan bagaimana ayahanda yang sevenarnya...
moga ada kekuatan itu nanti...
untuk menelusuri sejarah hidup ayahanda tercinta...
sejadah peneman solat bertemu Rabbnya
menjadi peneman solat ana sehingga hari ini
walau usang dan terkoyak dibahagian sujud...
tetapi itulah sejadah yang digunankan setiap kali azan berkumandang
memanggil umat meninggalkan urusan dunia
tepat setiap masa...
tapi ana masih lalai dibuai keduniaan...
tidak dapat setepat ayahanda
yang telah berwuduk seawal waktu
bersiap sedia di sejadah sebelum azan
takwim waktu sentiasa di hadapan
penuh disiplin yang tak dapat digambarkan...
ungkapan nasihat yang tak pernah pudar

ayahanda pergi meninggalkan kami
pada malam barakah
maghrib di malam jumaat dan dikebumikan pada hari jumaat
hari yang sangat istimewa

hadis nabi...
"tidak seorang muslim yang mati pada hari jumaat atau pada malam jumaat
kecuali diselamatkan Allah daripada fitnah kubur"

moga ayah dipelihara oleh Dia yang memiliki arasy yang agung

~AL-FATIHAH~




Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

BESDAY si cumil_NaBiLa(^_~)

~NABILA~
~24 aPriL ritu besday si cumil NaBiLa~
nothing much yang leh celebrate....
blikan kek n buat laksa dan ada la makanan tambahan yang len...
adiah yang kasi kat dia lupa pulak nak snap gambo... tapi wish her hepi
eva afta~
~KEK SPESEL~~PANDANGAN SISI~~MAMA KUCIN~

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

BICARA ILMU: murabbi cinta (ust Hasrizal)

alhamdulillah...dapat juge menghabiskan 'murabbi cinta' karya abu saif nih...gaya bahasa tetap sama sebagaimana 'aku terima nikahnya' dan 'bercinta sampai syurga'... penceritaan melalui pengalaman amat memberansangkan... rasa amat teruja dengan pengolahannya...
part yang paling best tang iphone terendam dalam ayaq tu...dalam kemarahan ada kasih sayang yang tidak terbatas...sangat menyentuh hati...adakah kita dapat mengawal amarah dalam situasi2 yang mencabar kewarasan tu...

"Dan sesungguhnya Kami benar-benar akan menguji kalian agar Kami mengetahui orang-orang yang berjihad dan bersabar diantara kalian." (QS.Muhammad: 31)

"Hai orang-orang yang beriman, mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan sabar dan (mengerjakan) shalat, sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang sabar." (QS.Al-Baqarah: 153)

"Tetapi orang yang bersabar dan mema`afkan sesungguhnya (perbuatan) yang demikian itu termasuk hal-hal yang diutamakan." (QS.Asy-Syuuraa: 43)

Sesungguhnya hanya orang-orang yang bersabarlah yang dicukupkan pahala mereka tanpa batas." (QS.Az-Zumar: 10)

"Dan sungguh akan Kami berikan cobaan kepada kalian, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang-orang yang sabar." (QS.Al-Baqarah: 155)

"Hai orang-orang yang beriman, bersabarlah kalian dan kuatkanlah kesabaran kalian dan tetaplah bersiap siaga (di perbatasan negeri kalian) dan bertakwalah kepada Allah supaya kalian beruntung." (QS.Ali 'Imraan: 200)

banyaknya ayat tentang ganjaran pahala orang yang dapat menahan amarahnya dan memilih untuk bersabar. kes2 kat paper dan kat tv sekarangpun banyak kes2 keganasan rumah tangga dan penderaan disebabkan kurangnya nilai SABAR dalam diri masyarakat sekarang...sedih dan takut...moga Allah memelihara kita dari sebarang musibah yang tidak tertanggung oleh kita...~
Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

FACEBOOK


sekarang nih musim FACEbook
sana sini asik sebut sai FACEbook
sampaikan cik sanisah ni pun
terikut2 ngan trend bebudak muda zaman skang
xtually faceBOOK ni ada pro dan kontra dia
kadang2 kiter terlalu asyik sampaikan
qeroje banyak yang xdapat siapkan
so beware all malaysian workerz
its not da time 2 enjoy...
masyarakat len dah bertrillion kilometer kehadapan
jauh meninggalkan kiter
but da most influencing ana nih

bila ber'FACEbook' nih
dari sudut ukhwah...
jumpe kawan2 lama
getting noe their xtvt...
really nice...
kawan2 yang xtercapai msg melalui telefon

dapat dicapai dengan rangkaian FB nih...
ritu ana da delete fb
tapi atas permintaan sahabat2
dan banyak diskusi ilmiah yang dah tertinggal
ana xtvekan balik...
hope bermanfaat insyaALLAH...


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥