Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

2
surat dah ada dalam peti

25#WorDLeSs WeDNesDay ( banyak gambaq pulak... kekeke )










Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

5
surat dah ada dalam peti

Ayong! hepi besday!!!

Alhamdulillah
12.12.14 hari tu Nur 'Aisya Humaira dah masuk 3tahun

Alhamdulillah

Dah besaq dah siMerah (^___^)

setahun yang lalu, buk keluaq entry ni


 Ingat dak? la ni dah 3 dahhh ;)

Sebelum besday dia lagi semua kek adalah kek dia...

"kek besday yong! yong punya!"

yong = ayong = along = anak yang sulung

dia bahasakan diri dia 'ayong/yong' bila cakap dengan kami

sebelum besday dia, besday mama dia...

26.11 haritu~

tak boleh sapa wish hepi besday mama, satg dia teyak guling-guling tak puas hati

jadi kek yang dibeli hanya mampu lihat la

berdarah mama tengok kek tu, tapi xleh pegang... haha!



takpala... apakan daya~ahaks


tengok tu, dia dulu yang pegang nak potong. Adik sopan tak sangga dah duk tunggu orang potong... hhooho


tengok depa pun dah rasa bahagia...

bila sampai besday dia...

senyum dari pagi sampai petang! hoho



tengok ja kek tu tak benti lagi tak bawak pi depan umah.

disebabkan depa minat sungguh PZD ni, amik katun tu. tambah watak adik tu nama sama ngan aara, jadi double triple la depa suka..

...err

xtualy, mama pun suka! woha!

babah bacakan doa~



Moga jadi anak yang solehah ye SiMerah...uhuuu~ sayu pulak


potong kek



adik bulan 1 ni cukup 2tahun, tunggu ha~ hoho



red velvet dari hannah cookies and cafe

apapun, moga kedua-dua anakanda mama sihat selalu dan jadi anak yang solehah, cemerlang dunia, cemerlang akhirat.. amin ;)

aisya... hepi besday ;)






Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

4
surat dah ada dalam peti

SHAKLEE DOUBLE PROMOTION NOV '14 : wahhhh!

Bulan ni (November 2014) Omega sangatlah disebut-sebut. Awat ha?
Sebab bulan ni adalah bulan DOUBLE PROMOTION Omega Guard!!!
BELI 6 botoi + 1 botoi FREE

BELI 2 botoi dapat 5% OFF


ha.... tediaaa
Apa yang besssst sangat dengan Omega ni???
40% daripada pelajar yang ambil OMEGA 3, menunjukkan peningkatan mendadak dalam PEMBELAJARAN; membaca, mengeja dan tingkahlaku
Source : learningfundamental.au.
Tu untuk kanak-kanak. siMerah Humaira stat makan umuq dalam dekat-dekat nak masuk 2tahun haritu. Dia senang makan ubat/vitamin. Jadi, kasi dia, dia kunyah-kunyah, buang kulit luaq tu ja...

Bagi anak-anak yang payah sikit, atau kecik lagi nak bagi telan, leh cucuk amik isi dalam tu campuq dalam susu atau makanan depa... senang. In syaa Allah

Untuk Ibu hamil pulak, amik Omega Guard pada trimister akhir tu, membantu perkembangan otak and mata baby dalam rahim kita tu. 
Maktok + siMerah
Untuk yang nak bakaq lemak bagi cayaq lajuuuu ja tu and rendahkan KOLESTROL, pun boleh amik omega selain dari baik untuk kurangkan risiko serangan jantung jugak.

Banyak fungsi dia kan? apa lagi jom!
nak oder??? list semuaaaa produk --->http://bit.ly/SemuaProdukEeiyss
Doa, doa dan doa tu jangan lupa na? hohohoho

Nak join group wasap Sahabat TSFI, leh maklum kat puan eeiyss na --> +60175777137 (tawaran istimewa hanya kat sini... ahaks)
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

14
surat dah ada dalam peti

eh... alamak!

Lamaaaa sangat tak menyumbang perasaan di blog terchentaa ini~
rindu pulak nak membebel kat sini... ahaks

Bila ada 2 orang puteri kecik tu, memang kadang-kadang masaa lapang tu lebih indah bila dapat tiduq dari duk menaip tu.. muehehehehe

SiMerah dah nak masuk 3 tahun.. dah jadi seorang gadis~ awww! anak gadis dah beliau... cepat masa berlalu...



Aara... dah nak masuk 2 tahun jugak... 



Aara lebih pendiam tapi sangat aktif = kakak

Bila pikiaq2 balik... masa pegnen siMerah, puan eeiyss ada makan burung... (mitos ke apa tah, tapi orang kata kalau makan burung, anak jadi peramah sikit.. haha)

masa pegnenkan aara, puan eeiyss xmakan burung... banyakkkkk makan coklat! haha

bes2...

sebenaqnyaaaaa... puan eeiyss duk pulun nak bagi kuruih... mueheheh...



tengok 'STAR KING' haritu, teknik kuruih unik tu.. kena tiup straw 3minit setiap hari... 

puan eeiyss pun apalagi, pulun mbuih.. haha! 

sehari...

dua hari...

tiga hari...

entahlah!!! haha

tak tiup dah lepas tu... kekekeke

nak try???

1. sediakan sebatang straw



2. Potong straw 5cm



3. Ratakan salah satu hujung straw



4. Tutup separuh lubang straw dengan salotape



5. Mulut straw sebelah, tutup half dengan salotape tu



6. Tarik napaih dalam-dalam, n hembus kuat2 5 saat.



Buat tu selama 3minit ja setiap hari... nak kempiskan perut... hohoho~

nak buat apapun kena konsisten kan??? haha

selamat mencuba (^___~)





windu semua!!! xoxo

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

16
surat dah ada dalam peti

Mencari CINTA~

Lamaaaaa xberkarya... dulu, awai2 buat blog mang niat nak jadiks penulis (^___~) hoohoho

Ni antara memori kisah benarrrr yang terlakar menjadi memori...

| DARIKU |

Banyak episod woooo.... berjuta tima kasih bagi yang sudi membaca kisah dulu2 tu ;) terharu! ada jugak orang baca (^___^)

Tulis syoq sendiri dulu ;) sekarang baru tau konsep ziarah menziarahi...

Alhamdulillah... Alhamdulillah ;)

Puan eeiyss nak kongsi apa yang puan eeiyss dapat ;)

Mencari CINTA-NYA~~~

Allahu robbi... kerdil ja diri kadang-kadang bila pikiaq, xdak hala tuju...

Sebenaqnya jalan dah terbentang luasss.... cuma kita yang buta dalam memilih jalan....

Sedih... 

Puan eeiyss pun masih belajaq, mengenal diri, muhasabah! Banyaq yang nak kena repair, banyak yang nak kena cloroq.. hati dah berdaki tebai... takut berkarat susah nak tanggai... huhu

Mula dengan solat, kita pakat2 hayati makna.. nak capai khusuq bukan mudah... macam-macam benda mai dalam kepala waktu tu.. Termasuklah idea2 yang BERNAS... Allah... dugaannnn

Jom kita belek2 ;) cari2 dapat yang kiut dari blog | INI |

Moga pahala berganda-ganda atas ilmu yang disharing beliau ;)











Kerna CINTA itu milikNYA, maka kembalilah kepadaNYA ;'(

Terimalah solat kami ya Allah, ya Rahman, ya Rahim...

Satukanlah kami dalam rahmat dan kumpulkan kami dalam JannahMu 

Amin





| eeiyss | FB: Sanisah Eeiyss | 0175777137 | eeiyss86@gmail.com | Shaklee Independent Distributor | 967096 |

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥