Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

6
surat dah ada dalam peti

SiMerah sudah DUA | 12.12.13 yang indah

Alhamdulillah...
Alhamdulillah...
Alhamdulillah...

Masih ingat saat yang indah itu, tika duk kerenyih2 masuk bilik bersalin, terkebil-kebil menunggu siMerah keluar, ohohohohoh...

Pengalaman pertama...


12.12 2011 duluuu~

Pengalaman bersalin aisya? adaaaa... puan eeiyss dah ceta dah.... 

Xcaya???

Leh tengok | SINI |


17.12.2011 ~ SiMerah dah 5 hari Waktu ni ;)
14.01.2012 ~  sebulan 2 hari ;)
02.13.2012~ dah nak masuk 3 bulan ;)
18.03.2012 ~ 3 bulan dah waktu ni ;)
22.03.2012 ~ dah leh menerap di saat ini ;)
15.05.2012 ~ dah lima bulan dah ;)
09.06.2012`~ nak masuk 6bulan ;)
18.07.2012 ~ 7 bulan, sampai sekarang mama ingat lagi duk buat memek muka camtu ;)
23.09.2012 ~ dah sembilan bulan ;)
21.11.12 ~ 11 bulan, dah stat berjalan ;)
12.12.2012 ~ setahun ;) alhamdulillah

Hari ni... 12.12.2013

SiMerah dah DUA tahun ;)

Moga jadi mujahidah solehah, cemerlang dunia, cemerlang akhirat ye sayang ;)

We luv u... HAPPY BIRTHDAY sayang ;)

Terima Kasih Allah untuk anugerah terindah ini...


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

9
surat dah ada dalam peti

Alhamdulillah | 3 Tahun yang indah

Abang,

Hepi anniversary... Tima kasih sebab sudi jadi suami is, di dunia dan moga-moga juga di syurga ;)

Hari ni, 20 November 2013, Genap 3 Tahun kita bersama sebagai suami isteri yang sah. Xdak pengalam couple yang best2 sebelum kawen ;) Tapi nikmati percintaan kita seadanya selepas kawen... Alhamdulillah

Walau macam-macam dugaan sepanjang rumahtangga kita, dengan dua orang cahayamata, amanah hebat dari Allah, itulah penyejuk mata, pendamai dihati kita bersama ;)

Walau kadang-kadang stressss xdak det, tapi leh hepi-hepi habiskan det yang sedia ada.. haha! 

Bahagia! 

Walau kadang-kadang sajaaaa ja is cari pasai ngan abang.. tima kasih sebab xbalas balik ke'pasai'an tersebut dan duk doa jaaaa xbalas... satgi is qeyau guling-guling kalau kena marah ;)

Tima kasih...

Nak berambu ayaq mata terharu dengan jodoh yang Allah kasi untuk is, anugerah terindah anak-anak yang sangat bessss ;) alhamdulillah.... alhamdulillah...

Tatau apa nak kata lagi, moga kita teguhhhh hingga ke syurga ;)

Is sayang abang...















Mengimbau kembali... memori yang takkan hilang ;)
20.11.2010

Saat lafaz sakinah terucap~~~













Menteri Besaq Perlis tika itu... asa bangga sat ;)


Kawan-kawan Puan eeiyss sebahagian... perempuan...
Biasa la dah namapun kawan puan eeiyss ;)


Kawan-kawan babah waktu tu... perempuan jugak??? aippp! ;)



I LUV U abg (^___^)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

1
surat dah ada dalam peti

November in Love~~~

Menghitung hari ke anniversary~~~

Yang ke-3 ;) Windu Babah ;) Babah Humaira ada kat kuantan sekarang, Hari Peladang  Kuantan Pahang. Leh temui Babah Humaira secara live di gerai nombor 154 ;) Chewah!!! Perasan retis lak puan eeiyss malam ni.. kekekekekeke

Sempena bulan anniversary yang ke3 kami, bulan kelahiran puan eeiyss yang ke-27 (dah dimamah usia... uhuk3), xsangka lak SHAKLEE pun wat promo bes ;) perli ke? ahaks...

Macam cantikkk je...
Macam shomelll je ;) kekekeke

In syaa Allah, puan eeiyss buh kat blog ni, nak sebarluaskan promo vivix shaklee dengan rega murah untuk bulan ni... Berbaki lagi beberapa minggu, puan eeiyss bukak batch untuk sahabat-sahabat blogger yang nak masuk group. Satu grup 7 orang... Harga in syaa Allah terbaik untuk bulan ni. Bukan apa, benda yang berkhasiat, wugi kita tak war2 kan...

Untuk yang nak masuk dalam group batch blogger ni, leh terus sms/wasap/wechat/kakao puan eeiyss di 0175777137 atau babah humaira 0124478757

Kalau yang nak beli 6 sekaligusss pun di alu alukan, dapat free sebotoi vivix + free membership + cash bonus 3angka ;)

Ni untuk bulan November ja, next month dah jadiks rega len ;)


Puan eeiyss share sedikit sebanyak khasiat vivix ni ;) Sape nak cantik je? sapa nak cumil je selalu, inilah dia!!! inilah masanya!!! inilah ketikanya.. chewah!!! hoohho


[MANFAAT SHAKLEE VIVIX]

-Menggalakkan ransangan penuaan yang sihat
-Membantu menghalang sel kanser 
-Membantu mengurangkan risiko & komplikasi sakit jantung
-Mengurangkan komplikasi pesakit diabetis
-Menyokong kesihatan sendi
-Mengurangkan insiden bg pesakit Alzheimer
-Membantu dalam mengurangkan berat badan
-Meningkatkan kesihatan mata dan sistem imun
-Menbantu memulihkan luka dalaman dan luaran
-Menyokong kesihatan keseluruhan

Jadi, kalau ada yang sedang mencari suplemen sesuai untuk yang tersayang, apa kata try vivix ni, ramai gelarkan dia tonik ajaib sebab ada banyak testimoni berkaitan masalah kesihatan sembuh selepas mengamalkan vivix ni... Contohnya seperti imuniti, SLE, sendi, gout, darah tinggi, kolestrol, jantung, strok, diabetes, penyakin batin, ih banyak lagi la...

Jenuh nak senarai ;) Harga setera dengan kualitinya... Health is wealth, bagi yang sihat mang rasa benda ni xperlu, tapi nun, untuk ibu ayah kita, mencegah lebih baik dari mengubati kan? 

Kalau nak tau vivix ni tonik awek muda... wugiiii oooo... 1sudu ja sehari ;) muda belia sampai ke tua, kalau umuq panjang.... in syaa Allah ;) hhohoho

TESTIMONI, antara sedikit sebanyak testimoni... kalau search kat pakcik gugelpun dah ada macam-macam testimoni ;)

_________________________________________________________________
BLOOD PRESSURE / HYPERTENSION (DROPS 16)
*****************************************
Masa medical check up May 2012, blood pressure saya dikira tinggi..ta sepaptotnye ngan usia saya..bacaan 142 over 88..tinggi kan??..patot la saya selalu pening kepala..kira stage pre-hypertension da tu..pastu doktor tu gertak.."kalo awak ta jaga ni..tinggi skit lg..saya da kene bagi ubat darah tinggi kat awak.." oh tidakkkk..saya ta nak makan pil-pil yang banyak ituuuu..hohoho..Alhamdulillah Ogos 2012..saya check smula..126 over 80..saya bersyukur turun..dan masih menjaga supaya mencapai bacaan normal 100-110..

ALLERGIC
*********
Saya ade allergik dari kecik lagi..kulit saya sangat-sangat sensitif..terlalu banyak pantang larangnyeee..makan itu ta bley..pakai losyen itu ta bley..pakai sabun mandi itu ta bley..persekitaran kotor pun effect kat kulit saya jugak..Dengan vivix, kulit saya yang pernah luka tu, elok ajeee..jadi kulit baru..bersyukur sangat..yesss VIVIX REPAIR CELL!!...yang ini diiringi dengan diet pemakanan yang sangat ketat..untuk pengetahuan, saya ta makan AYAM BANDAR dan TELUR..dan makanan yang sewaktu dengannye..dua-dua ni toksin dia sangat kuat sebab mereka di INJECT supaya cepat besar dan bertelur..ayam kampung, telur kampung tape..Ya Allah seksanya..kebanyakkan makan skang dimasak dengan telur dan ayam..kdg-kdg sebagai perencah..

HIDUNG BERAIR (MEMANASKAN BADAN)
**********************************
Saya baru perasan..ini membuktikan Vivix adalah untuk kesihatan menyeluruh hihihi..kalo dulu, saya memang ta tahan sejuk..disebabkan kipas yg da set 1 je tu, saya akan terjaga kul 3 pg sebab hidung berair..pastu bangun pagi bersin 6-8 kali..apa lagi kalo aircond..demam terussss hehe..hidung ta payah na ckp la..sumbat ngan tisu je..Skarang da TADE..hihihi..alhamdulillahhh =)

PENURUNAN BERAT BADAN (DROPS 5KG)
***********************************
yeahhhh..part ni besttt..susah betul na trunkan berat ni tanpa EXERCISE..
May 2012 - Ya Rabbi, berat 65kg..dengan keadaan saya yang katekkk ni..152..BMI = 28++..rase berat je badan ni..
Ogos 2012 - Alhamdulillah trun 60kg..BMI masih tinggi 25++..tanpa EXERCISE..almaklumla busy hehehehe..sepatot kene ade sedikit EXERCISE untuk jantung kita..akan diusahakan kemudian ekekeke =P..saya jaga makan..BUKAN TAK MAKAN ea..sy cuma tuka pemakanan saya..TARGET - By end of this year Dec 2012..saya target na capai berat saya 52kg..BMI = 22++..dan by end of March 2013, set target 47kg..dengan BMI normal 20++..Doakan saya..hihihihi..Saya memang ta na turun secara drastik..ta elok sebenarnye..ckup la 1-2kg sebulan..yang penting konsisten..dan kita jaga pengambilan makanan kita..^^
Semua target ni saya capai dengan SHAKLEE..dan semestinya dengan izin Allah s.w.t..kita merancang..disusuli dengan usaha dan doa..Sayangi diri sendiri sebelum kita nak disayang oleh orang len..itu adalah rewards untuk DIRI SENDIRI..InshaAllah..demi insan-insan yang saya sangat sayang.. =))
_________________________________________________________________

 Apapun, kita usaha kan? in syaa Allah... kena yakin dengan usaha kita, dan berdoalah... doa dan doa ;)



Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix ™ mengandungi campuran unik botaniPolygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.


Note:
Puan eeiyss jugak tengah baik hari bagi rega specialllll untuk warga blogger yang menjadi pembaca setia blog teratak siFaqir 'ilmu, untuk vita-c sastained release 500mg + vita-e complex also dia month of november jugaksss ;) wassap na ;) untuk rega, xbanyak botoi yang puan eeiyss tawarkan.... sapa cepat dia dapat ;)

SALAM SAYANG dari kami sekeluarga (^___^)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

9
surat dah ada dalam peti

Alhamdulillah... semua ni rezeki kan?

Alhamdulillah.. Alhamdulillah
Dah try macam2 jugak bisnes, tapi sekerat jalan ja ;)

Sekarang dengan shaklee.. moga2 istiqamah, insyaALLAH

Mengambil semangat2 mereka yang telah berjaya, rasa berkobar2

Berada dalam group yang hebat, guide puan eeiyss sampai buleh... Terima Kasih


Alhamdulillah... Alhamdulillah...

Secara tak sengaja, puan eeiyss tengok status seorang sahabat lama uitm merbok suatu ketika dulu, tanya sapa nak dapat income 4,5 angka macam dia... Allah gerakkan hati tika itu untuk mesej...

'nak jugak"

Yup, terperangkap dalam perangkap yang bes, dia tolong bayarkan dulu yuran ahli ;) 

Benda len boleh beli, tapi nak mula keluaq modai rm65 seumuq hidup payahhhh sangat kan? Puan eeiyss segan sangat, 2x bayaq.. uhuuuu~

Dalam hati mang tekad dah, kalau sekarang tak cuba mulakan langkah, bila nak berjaya kan? Jangan banyakkkk sangat alasan, tak sempat, anak2, rumah, kerja...

No! Jangan bagi alasan... kita duk merungut duit tak pernah cukup tapi kita taknak mulakan langkah.

Apa yang ada dalam fikiran puan eeiyss saat itu hanyalah lambakan kawan2 yang telah terlebih dahulu menjadi pengedar shaklee... ada yang dah ada regular customer kawan2 upis, dah ada yang income 4angka, puan eeiyss ni baruuu nak mula, vitamin2 pun penah dengaq ja, tatau fungsi...

Tekad... Tekad!

Rezeki tu ALLAH yang kasi ;)

Bulan Pertama, daftar dihujung bulan 30hb sept dah... dah nak dekat closingpun.. xsempat juai apa, tapi dapat bonus uv 'mak' tolong ;) alhamdulillah... terima kasih... Bulan kedua, Oktober... ada yang tanya! 

Wah!!! eksaited macam nak lompat melekat kat awan biru... ahaks...

Jenuh cari info, tanya 'mak' tanya 'ayah' tanya sapa saja... termasuk pakcik gugel... info senang sangat dapat... jadi kalau dia tak beli pun puas hati... ada jugak yang sudi tanya... kekekekeke

Lepas tu ada kawan upis nak jadi 'anak' sorang... dua orang... dapat cucu... sorang... dua orang... alhamdulillah... alhamdulillah... walau puan eeiyss pun masih di'guide' tapi semangat, ajaq anak2 jugak sambil2 juai barang ;) alhamdulillah.. oktober ditutup dengan senyuman...

Sekarang dah november... harus teruskan langkah... moga ada sinar... 1 4 3 5 H

Salam Sayang semua!!!

dah jadiks anak dara... hiks

si Merah yang Pink ;)

babah!!!! ai lep yuuuu~

babah humaira dan humaira... si merah!!!

kat umah mak abah mertua ;) bukit merahhh

aara imani @ 9month old

puan eeiyss dah temokkkk!!! ouchhh!

wif abah (FIL) dulu panggei cik kaq ;) qeja sekali di HPA
Puan eeiyss sibuk buat blog... buat ringkas2 je khas untuk shaklee.. 

Kalau rajin, jemputla ziarah ;)

leh klik banner untuk ziarah (^___~)

dan like page 
v
v
v
alKisah Sebuah Sihat Itu

Babah kata, awat yang buh sebuah sihat tu... kalau cikgu2 bahasa melayu tengok musti berambu ayaq mata... sedih dengan tatabahasa ;) hiks..

Sajasajasajasajasajasaja 

sajasukasuka

Assalamu'alaykum semua!!!

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥