Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

4
surat dah ada dalam peti

❤ my 1st anniversary 20.11.11 ❤

19 nov 2011

sehari sebelum ulangtahun perkahwinan kami
incik asben bekerja harini
tinggai puan eeiyss dan mama saja
kat umah
macam biasa...pagi2 kene g cek bp ngan urine kat kinik
balik tu singgah pasar pagi 
(utara sebut ---> nat)
bli barang2 dapuq


balik je umah toklang dah get redy 
nak wat bubuq sora (bubur asyura)
selalu kan orang wat waktu bulan MUHARAM
ni lagu "awal muharam detik permulaan......"
baru berkumandang kat tv dan radio 
yang mana menandakan 1433H kian hampir
toklang dah sibuk masak bubur tu


katanya bagi asa dulu...
(maklumla...21.11.11 ni...kandungan puan eeiyss dah genap 9 bulan)
menanti hari...hmmm...tQ sangat toklang
dah semua yang terlibat menjayakan proses kucai mengucai
bubuq asyura kat umah
|
|
|
V
especially
mama
toklang
maksu
alin
cikpah
dll yang turut sama memberi sumbangan
bahan mahupun wang dan tenaga
JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA



katanya nak wat petang...
tapi jadi awai
sooo ramai yang xdapat join 
tapi hasil telah diedarkan 
hehhe


'baby' yang sarat..menunggu masa untuk melahirkan [gambar hiasan]

dah habis berkemas
basuh membasuh
badanpun letih melampau2
tapi puan eeiyss xsempat nak lelapkan mata
petang tu mesej incik asben
ajak edar umah sedara mara n also mak abah mertua
yang terchenta 
nunnnnn di bukit merah


incik asben lambattttttt je balas
hmmmm...xpe...mud puan eeiyss
dalam keadaan stabil
sambil tolong mak lukiskan design untuk lapik 
tilam baby
incik asben ada balas
dia lewat sebab ada qeja
hmmm...xpe...puan eeiyss tunggu
tunggu...
sampai terlelap


pukul 6.30 petang dah baru nampak kelibat incik asben
puan eeiyss terus siap2 
nak g mengedar dadah~ uppsss bubuq sora
umah abg sepupu~umah yati (kawan yang paling bek)
n las umah mak n abah mertua a.k.a mak abah incik asben
sampai dah maghrib kat sana
xduk lama
balik umah truih


malam after lunch...
puan eeiyss pandang je muka incik asben
sedih...huhu...sebab puan eeiyss xde nak wat ape2
untuk rai 1st anniversary kami esok
huhuhu (bajet terlebih guna..untuk baby tercinta)
cuma doa dalam hati
moga dikuatkan hati 
berdating ngan DIA sepertiga malam
doakan perkahwinan kami...
huhu


(selalu duk bangun...buang air...tido balik...Allah...)
lepas tolong mak sambung siapkan design petang tadi
mak masuk tido...
puan eeiyss tgk wayang ngan incik asben
(kat lappy incik asben je pun..jadiks le...hohoho)
ceta
|
|
|
V



tatau waktu mana...
puan eeiyss terlelap
dalam kegelapan dunia mimpi tu
puan eeiyss dengaq...
dari kejauhan
suara panggilan nama puan eeiyss
sayup....sayup je....
sebelum tersedar sepenuhnya


puan eeiyss pandang muka incik asben
jam pukul 12tengah malam tepat
muka yang penuh dengan senyuman kasih sayang
sebaknyer rase....
TQ Abang...














xtergambar dengan kata2
moga coretan ini menjadi memori
yang terindah dalam hidup kita
moga kekal hingga ke jannahNYA
insyaALLAH

Hepi eniversary abg...20.11.11
hari ni...21.11.11 dah genap 9bulan (36minggu) 
cahaya mata pertama kita
berada di dalam rahim eeiyss
moga selamat semuanya
menghitung hari 
kelahiran anakanda

Find someone who isn't afraid to admit that they miss you. Someone who knows that you're not perfect, but treats you as if you are. Someone whose biggest fear is losing you. One who gives their heart completely. Someone who says I love you and means it. Last but not the least, find someone you wouldn't mind waking up with you in the morning, seeing your wrinkles and your gray hair but still falls in love with you all over again.....!

p/s: wini (21.11.11)
pi cek perut
misi kata dah ngage
kepala dah xgerak
means dah masuk ke tempat dia dah...patut perut asa ringan...
huhuhu..saspennyer...doakan puan eeiyss
dipermudahkan urusan bersalin...

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

4 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

cik azLyzah⊙.☉ cik azLyzah⊙.☉ said...

waaaa.....tahniah dear(:

eeiyss eeiyss said...

syukran cik azLyzah~
tengs for da nice comment~

Lia Irdelia Lia Irdelia said...

Indahnya rasa bila membaca entry ini..

moga bahagia selamanya... :)

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

wah....romantiknya....hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥