Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

0
surat dah ada dalam peti

hari ahad itu...

hari ahad (20mac2011) bersamaan besday cik asben la
ada motor
xdak xtvt
maka kena penuhkan hari dengan sesuatu
pagi2 : panjat guaq sami nun (gua chenderawasih) ngan cik asben
next : cari makanan! lapaq 
merempit sampai kola pelih nun
pusing2 cari kedai woti canai
last2 jumpa nat (pasar pagi)
tepi tu ada kedai...
makan woti canai dulu pastu jalan2 (even duit gaji xmasuk lagik..hidup musti ceria)

jalan2 jumpe ni











duk melangut dengan cik asben dari dia stat...sampai abis
teknik juai barang yang marvelus la jugak...
mampu menjadikan kami pak dan mak pacak til depa abis menjuai..eheheh

dia selit2 bagi 'pusaka' means sejenis ayat2 doa yang diliminated n letak dalam ayaq kusun...
untuk sembuhkan santau, guna2, sihir dll...pemati santau
baca fatihah 3x, selawat 3x
adala demo dia...hmmmm

lagi dia kata 'pusaka' tu leh di buat frem, letak kat kedai...untuk pelaris
kedai mamak banyak guna...
sebab tu xpenah bangkrap...

pelaris buh kat kedai???hmmm.....
gena tu...

'PUSAKA'
apa yang ada di kertas itu?
doa nabi daud
doa nabi sulaiman
dan beberapa doa2 lain
sejenis ruqyah dikatakan




 ~R.U.Q.Y.A.H~

RUQYAH ini pula salah satu kaedah rawatan untuk :
-Fikiran runsing/jiwa gelisah
-Menyembuhkan penyakit histeria,sihir dan saka
-Mengusir jin didalam badan,rumah dan premis perniagaan
-Ketengangan dalam rumahtangga
-Menyembuhkan anak-anak yang menangis malam
-Penambat kasih sayang antara anak dan ibubapa
-Anak-anak mudah mendengar kata orang tua
-Menguatkan hafalan dan pembelajaran
-Membuatkan minda lebih positif dan fokus terhadap kerja dan pembelajaran
-Membersihkan aura diri dan menyahkan energi-energi negatif dari badan

caranya? ada cd dah la ni..leh diperdengarkan (untuk tujuan scan bagi yang mengalami gangguan makhluk halus) dan antara ayat2 yang digunakan:

1 Al-Fatihah
2 Al-Baqarah 1-5
3 Al-Baqarah 102
4 Al-Baqarah 163-164
5 Al-Baqarah (Ayatul Kursi)
6 Al-Baqarah 285-286
7 Ali-Imran 18-19
8 Al-'Araf 54-56
9 Al-'Araf 117-122
10 Yunus 81-82
11 Toha 69
12 Al-Mukminun 115-118
13 As-Soffaat 1-10
14 Al-Ahqaaf 29-32
15 Ar-Rahman 33-36
16 Al-Hasyr 21-24
17 Al-Jin 1-9
18 Al-Ikhlas
19 Al-Falaq
20 An-Naas

Perhatikan setelah selesai :

1)denyutan jantung makin kencang
2)badan begegar
3)ada benda bergerak-gerak bawah kulit
4)mengantuk/menguap
5)batuk
6)gelisah
7)panas di tengkuk
~P.E.L.A.R.I.S~

Khurafat sekiranya mempercayai sesuatu itu boleh mendatangkan keuntungan atau kebaikan, seperti yang kita maklum dengan berusaha sahaja Allah SWT akan mengizinkan sesuatu itu dengan kehendakNya. Sekiranya kita mempercayai benda lain selain dari kuasa Allah SWT ditakuti ia boleh merosakkan aqidah kita sebagai umat Islam.

Adalah lebih baik sekiranya mengamalkan ayat-ayat Al-Quran dan dijadikan doa dalam kehidupan seharian. Ini kerana ayat-ayat Al-Quran telah jelas dan mencukupi kehebatannya tanpa perlu ditokok dengan sesuatu perkara atau benda lain untuk dijadikan simbol atau alat yang kononnya dapat memberi keuntungan.


dan semua ini yang pastinya pengharapan dan penyembuh segala penyakit
hanyalah ALLAH...

kaedah yang puan eeiyss dan cik asben jumpa kat nat (pasar pagi) tadi sama2lah kita renung2kan

p/s: yang best yang dalam show tu... cana tah budak yang kena ikat tu lepaskan diri dia dari ikatan tu...
then dari guni yang diikat oleh orang ramai yang menonton tu...
tapi sedikit kecewa sebab tgh2 tu yang pakcik pakai kopiah putih yang duk cakap2 tu kata tukaq budak tu jadik pompuan
last2 dia baca mentera suh kembalikan dalam bentuk asai...yang tu yang kitorang duk tunggu nak tgk
bukak ja khemah itam tu..budak laki tu cumil duk baring.... tp tanpa ikatan dan len2...hmmmmmmm 


UPDATE 28 MAC 2011

Ahad marin (27hb mac 2011) jalan2 kat nat pauh lak...kebetulan...
sebuah kebetulan..jupe lagi dengan mereka ini...
ayat yang sama
promosi yang sama
cerita yang sama...

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥