Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

14
surat dah ada dalam peti

myra wif her hijab

my dear myra ,

Allah Ta'ala says: "And tell the believing women to lower their gaze and guard their private parts from sin and not show of their adornment except only that which is apparent, and draw their headcovers over their necks and bosoms and not reveal their adornment except to their husbands, their fathers, their husbands' fathers, their sons, their husbands' sons, their brothers, or their brothers' sons, or their sisters' sons, or their women (i.e., their sisters in Islam), or their female slaves whom their right hands possess, or old male servants free of physical desires, or small children who have no sense of women's nakedness. And let them not stamp their feet so as to reveal what they hide of their adornment. And turn unto Allah altogether, O you Believers, in order that you may attain success.[An-Nur, 24:31]

so, saja puan eeiyss pakaikan hijab untuk myra... hehe

myra juz 71days old today ( 20.12.12) , masih kecil untuk mengetahui sesuatu , tetapi ini adalah pelajaran ruhnya dengan dari doa kami suami isteri untuknya... moga dia mampu mendoakan kami kelak . amin .

at 1st time kami dedua ( puan eeiyss ngan incik suami ) cuba untuk pakaikan myra hijab . nanges!



puan eeiyss bisik kat telinga myra : "myra , dis is wut we call a 'hijab' , hijab is how we covered our 'aurah' from da 'ajnabi' , myra kena selesakan diri ye sayang "

pastu dia diam . hehe
yela , sebab puan eeiyss dah buang tudung tu , hehe , myra mang tak suke ada benda atas kepala dia , headband or any , harap - harap dia akan jadi sangat selesa dengan hijab bila dia besaq sket . Allah ... Allah ... HIJAB ITU SANGAT INDAHKAN? tengok bebudak pakai hijab , sesuatu yang super2 indah .

.......................................

lepas bagi dia rehat for a week~



.......................................

alhamdulillah... hehe
even macam mak daten sket2 , dia mula selesakan diri ( xtually mud dia tengah oke , hehe )
saja suka - suka kacau dia . miss u my little humaira !
........................................
nota tambahan untuk komen2 dari pembaca:
mang dia rimas , ini hanya untuk tujuan kacau2 myra sahaja , sebagai kenangan untuk diabdikan dalam gambaq , hanya beberapa saat je . heheh
jangan sala faham ye
terima kasih atas komen
.........................................


p/s : untuk pembacaan tambahan  

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

14 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Kakzakie Kakzakie said...

Comel budak kecik berhijab kan. Tapi tak wajib pun lagi...

eeiyss eeiyss said...

@Kakzakie mang tak wajib kakzakie... is saja suke2... luv to see her in hijab~

Deru Ombak Deru Ombak said...

Salam Is..
Cantik bila anak kecil berhijab, comel jerk. Tapi betul kata Puan Zakie tu, tak wajib lagi bagi Myra berhijab.. Takut dia rimas..

kayna kayna said...

cute kan kalau anak berhijab. betul.. nampak innocent je

kayna kayna said...

cute kan kalau anak berhijab. betul.. nampak innocent je

yana-feehily yana-feehily said...

hehe..comel myra. insyaallah dah besar nnt dia ok la tu :)

Angah Angah said...

alolololo dak myra ni macam anak cina la...cutenye

Saya Disini Saya Disini said...

salam..kenalan bru

Lia Irdelia Lia Irdelia said...

sangat kecil lagi tu,,,
hehheeh..

Anyyss Shuhaimi Anyyss Shuhaimi said...

tak wajib tapi tak salah ajar dari kecik. :)

Aine Ainun Aine Ainun said...

Eissss, bagus niat tu,
melentur buluh biar dr rebungnya;)

Shuky Shuky said...

comeL sgt =)

Liza Razak Liza Razak said...

suka tgk budak kecik pakai hijab..lagi comel !!

Anonymous said...

This is a topic that is close to my heart.
.. Take care! Exactly where are your contact details though?
my web page :: burberry headband nordstrom

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥