Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

1
surat dah ada dalam peti

my little pinky kiut miut book_PART 1

...setelah lama menanggung keserabutan...
...akibat ketakutan sama itu jarummm...
...at las maren (01 june 2011)...
...dah wat gak buku pink cumil untuk my little baby...
muah2

tapi ia sebuah kronologi yang sangat tragis
pagi2 dengan penuh debaran mangat nak pi awai...alih2 pas subuh..terlelap lak pai kui8
jaga2..kaluit...pi mandi...mam...sembang2 ngan incik asben sambil mam
nah! kui9 lebey jugak baru bertolak...heeee
sampai kinik...carik parking...pastu masuk ngan penuh kengerian...
maklumle...gelabah..nebes..1st time..pastu dah sebey kat kengkawan
apa procedure nak bukak buku tu...
kene tucuk..wawawawawa
tu yang sangat2 menyeramkan tu...


setelah melalui beberapa insiden dan halangan yang sangat mengujikan...
ini antara procedure yang diguna pakai di kinik kesehatan...

1. daftar kat kaunter..gtau kata nak wat buku merah
V
V
V
pastu dia tanya: dah sah mengandung atau blum lagik?

puan eeiyss jawab: dah p sahkan kat kinik swasta...wat pegnensy test

dia kata: kalau camtu kena dapatkan surat pengesahan yang kita hamil dari kinik tersebut, bawak mai cni then kita akan daftar untuk bukak buku atau bayaq RM20 untuk wat pegnency test kat cni trus

dalam hati puan eeiyss: aik??? sejak bila kena bayaq kat kinik kerajaan untuk bukak buku
kengkawan n maksu yang baru wat buku merah cakap...xde kene bayaq rm20 ape pun..bayaq rm1 untuk pendaftaran je...tambah2 keje gomen...free je...mang ada dalam procedure kene wat urine jugak sekali lagik untuk double comfirm~aikkk???
(myb procedure baru la kot...so bakal2 ibu diluar sana..well prepared!)

gtau kat incik asben tentang hal rm20 yang puan eeiyss xpuas ati tu
(bukan ape xpuas ati...sebab kengkawan len xkena pun..huhuhu)

incik asben kata: bayaq ja la..xyah susah2...dia mintak rm20 ka 50ka 100ka...kita mang nak wat buku merah...wah! machonya..huuuuuuu

astaghfirullah...awat yang puan eeiyss tetiba cerewet sangat ni...
bayaq ja la kan? tutup kes tadi...huhuhuuhuh
demi anakanda juge...maafkan mama ye cyg

puan eeiyss jalan masuk balik...penuh confident...daftar+bayaq rm20
tunggu untuk dipanggil ke kaunter saringan lak...
incik asbenpun tunggu dengan penuh ketabahan
ubah kedudukan tempat duk kat kaunter saringan tu
nanti depa panggil nama senang nak dengaq

2. kaunter saringan
V
V
V
kat situ dia tanya sakit apa cik...ehehehhe

jawab: nak wat UPT...kehkehkeh...

dia tanya: dah gitau kaunter ka dan dah bayaq ka?

jawab la kita dengan penuh keyakinan: ya! nak tgk resit ke?? (hohohohoh)
gaya jawab untuk bagi xgelabah...wawawawawa

TO BE CONTINUE...



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

1 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Aine Ainun Aine Ainun said...

eisss...x byk ea update pasal pregnant dulu..?=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥