Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

0
surat dah ada dalam peti

my little pinky kiut miut book_PART 2

...part 1 stop at kaunter saringan kan? kan?
waktu kat kaunter saringan tu...dia bagi botoi tudung kunin tu (botol urine)
dia kata pas antaq makmal, bawak result bagi kat dia balik
setelah puan eeiyss menunggu di makmal...result kuaq n its possitive
pegawai kat situ soh trus masuk buat buku
puan eeiyss kan peramah...ada gak tanya...xkena antaq result ke kaunter kah?
dia kata xyahla...masuk ja wat buku terus...


means...apa2 berlaku bukan salah puan eeiyss..pegawai tu yang suh pi wat buku terus..oke
masuk dengan penuh hati2...bahagian ibu dan anak..kehamilan...wah berdebarrrrrr

masuk je akak misi tu panggil...tanya...gtau kata nak wat buku...
new case...cewahhh!
ok..positive...trus timbang+ukuq tinggi
alahaaiiiiii...beratnya..awat ketinggai koi merendah??? aish!
pastu terus cek tekanan darah...xperlu tunggu2 lagik...ohoiiii~
tinggi..dua tiga kali jugak depa cek...xleh nak kata apa..kelu lidah! puan eeiyss sangat berdebar2
takut satgi nak kena tucuk...wawawawa
cuba bertenang..bertenang...oke...
dapat gak bacaan yang rendah dan normal sket kot..aiyakkkk!


sudah je amik tekanan darah...akak misi tu mintak ic puan eeiyss...ic incik asben....SURAT NIKAH!
urghhh...surat nikah yang belum dibuat kad tu xtually tersimpan di rumah.. i knew it!
g kat incik asben di bangunan kaunter tadik...mintak tolong amik surat nikah..sian kamu..muah3
sementara tunggu incik asben balik umah amek...akak misi panggei sembang2 dalam bilik
amik info untuk letak kat buku merah...

semua kena ingat..kena tau...ehehhehehe
bakal2 ibu...plz t8 note ur date of 1st day of last menstrual period
means...hari pertama period kamu...bukan hari las period k..
hari pertama period kamu yang terakhir...
contoh: stat period 14 mac....sampai bopa hari kamu period tu xkesah tapi next month dah xperiod...
tarikh 14 mac tu yang kemu perlu ingat untuk menjawab pertanyaan akak misi atau doktor t...
if betui kamu dah disahkan hamil
INGAT:1st DAY OF LAST MENSTRUAL PERIOD k???


yang len2 soalan biasa la...
bila incik asben datang tu...dia menjawab bagi part dia je...
settle...pastu kene g amik darah...wawawawawa

SEKARANG BERADA DI BILIK SUNTIKAN...

incik asben kat luaq k..hohohoho
jantung cam nak kuaq je dari badan
huhuhuhuhuhu
tgk jarum...wah...tragisnyer
dia dah letak ubat..letak tangan atas bantal..sug gengam kayu lembut tu...


alahaiiiiii...sempat lagi puan eeiyss yang peramah ni tanya memcam...
sakit ke...kene amik selalu ke...macam nu..macam ni...tenkiue la cik misi yang sanggup melayan..kehkehkeh
dah amik tu...xsakitpun..hehehhehe...puan eeiyss xbani tgk...
dia kata sakit x? puan eeiyss kata xsakit upanya...tapi seghiau..kih3
cik misi kata..amboih...lembut aih urat... (perli ka? macam xbuat qea berat ja urat puan eeiyss ni..hohohoho)


pastu dia masukkan darah dalam botol n kasi botol yang sangat tragis iaitu botol urine lagik...adoyai...
tadipun terpaksa...xasa nak terkucilpun...ni sekali lagik.hentam je la...
mang sah2 sket je yang dapatnyer...hohohoho
g antaq once again d makmal..tunggu ngan incik asben result untuk serah ngan urine

okeh! beres..anta laporan kat akak misi balik..den..duk sat kena panggil masuk bilik...
(nak wat ape la pulak pasni??? uhuhuhu)

TO BE CONTINUE...


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥