Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

23
surat dah ada dalam peti

incik 'TALI PINGGANG' vs my hubby! ouchhhh!

Dah tengok WW semalam? jeng...jeng... jeng... sila kelik di SINI (^___^)
Kisah ini kisah Jumaat malam...
Jumaat malam yang lepas... bertarikh 30 Jun 2012...

Ohohohohoiiiii~
Suasana pukul2 pagi tika itu...
Mak tiduq di bilik, kami ( puan eeiyss, incik arif, siMerah Humaira) berkampung di ruang tamu...
Kami tiduq kat luaq ja... Bilik jadi perhiasan dah... sonok pulak tiduq tengah-tengah rumah tu.. hehe

Dalam lena yang kian nyenyak itu, sayup-sayup kedengaran suara tempikan mak dari tingkap, luaq rumah kami. Puan eeiyss bangun ke'mamai'an. Terkelip-kelip terkejut bercampuq dengan ke'blur'an di tahap yang tertinggi...

"Bangun! bangun! mai tengok sat, ada ulaq kat dapuq!"

Terkejut+Terkedu+Terkecemas

"Babah, babah, bangun sat... mak kata ada ulaq kat dapuq!" Puan eeiyss mengejutkan incik arif bangun dalam keadaan yang masih lagi cemas...

Incik arif juga bangun ke'mamai'an dan terus ke dapur. Mencari-cari...

Bawah almari...

Bawah mesin basuh...

Bawah sana...

Bawah sini...

ouchhhh! dah jumpa! aiyooo! besaq noh! huhu

Incik arif sensorang, kami dah lari ke ruang depan... mencari bantuan jiran.. semua pakat tiduq...

Dari kui2 sampai pukui 4pagi... incik arif membuat laluan dan mencari jalan menghalau cara yang paling enak... Tapi incik tali pinggang (ulaq) tu masih liat nak keluaq.. bila incik arif kuis3.. dia mengamuk dan terus mengembangkan kepala dan mengeluarkan bunyi yang kuat untuk persiapan menyerang...

Incik arif ketandusan idea di saat-sat yang kritikal....

PAP!!!!!!!

PAP! PAP! PAP!

Terpaksa membunuh kerana bimbang lain-lain kemungkinan... Sebagai langkah keselamatan dirinya...

Dalam hati, Allah saja yang tau, betapa bimbangnya hati ini...

4.30pagi, segalanya sampai ke penghujung cerita...huhu

(cerita penuh pengalaman, hanya babah humaira yang mengetahui, sebab dia yang berhadapan dengan incik tali pinggang... puan eeiyss hanya mendengaq bila segalanya telah sampai ke jalan pengakhirannya...huhu

Terima kasih Allah, kerana menyelematkan kami... Allah.. Allah...

*       *       *
Kronologi siang tu...

Tengahari tu, incik arif tengat nak beli anak ayam untuk siMerah tengok2... Kami beli 4 ekoq... sian kat anak ayam tu, kami letak dalam raga kat dalam rumah, kat ruang tamu, hujung kepala, tempat puan eeiyss, incik arif dan siMerah Humaira tiduq...

Tak dapat bayangkan, jika incik tali pinggang tu masuk kerana bau anak-anak ayam yang berada di hujung kepala kami tu je...

Terima kasih Allah kerana mak dapat pi toilet dengan selamat, dan nampak incik tali pinggang seusai sahaja dia melangkah masuk dari ruang toilet ke dapuq sebelum menuju ke biliknya...

Terima kasih Allah atas kasih sayangNYA kepada kami...

huhu...

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

23 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

nanie nanie said...

syukur kerana berjaya mengharungi saat yang mencemaskan dan mendebarkan tu.... thank u Allah.. :)

Kakzakie Kakzakie said...

Ya Allah... itulah jadinya dia kena pukul sampai mati. Dalam rumah Is.. takutnya.

9n0L4 9n0L4 said...

huihhhhhh. cik lar masuk rumah ehhh. huhu. takotnyeee.

yana-feehily yana-feehily said...

Masyaallah..nasib baik la incik tali pinggang tu tk p kt depan. Alhamdulillah masih dlm lindungan Allah.. letak anak ayam tu jauh2 na.. :)

BERT BERT said...

oh kisah ular semalam.. mujurlah takde pape.. syukurrr :))

makchaq makchaq said...

Alhamdulillah semua selamat..

kay_are kay_are said...

memang bahaye ular masuk umah.. nasib r takde ape2 yang buruk terjadi kan.. ish ish..

Lynn Lynn said...

Salam eis..

Seramnya..nasib baik tak ada apa2...alhamdulillah..lepas nie..sendal semua lubang2 yg rasa dia boleh masuk ye..tapi tu lah..kadang kita pun tak tau dari mana dia boleh masuk..alhamdulillah..memang rasa seram sangat..

Nyue Nyue said...

Alhamdulilah semua nya baik2 sahaja

maszmadi maszmadi said...

allahuakbar, alhamdulillah sume selamat...

EruzuLiyana EruzuLiyana said...

ular? errr =='''

|| NaFiRaa || || NaFiRaa || said...

Alhamdulillah.. semua selamat..
nasib lah ade yg berani nak berdepan.. kalo x.. terpaksa panggil bomba.. heheehhe

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

tkutnye.....

Hanif Idrus Hanif Idrus said...

Syukur alhamdulilah ...semuanya selamat

Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat said...

Syukur sangat2...seram pulak baca kisah ulaq nie...

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

alhamdulillah Allah jaga k.is sekeluarga..:) dlu masa duk rmh kayu,ular slalu msuk rmh..bnyk kali msuk sbb pe xtau..nsib nmpk n ular cpt lari ..dia diam je duk bwh almari..kdg2 atas dinding tndas..mmg klu ingt blk tkut.huhu

si kiut lavender si kiut lavender said...

alhamdulillah
semuanya selamat
berdebar ja jantung duk membacanya nih..:)

ஜ miss klanika ஜ ஜ miss klanika ஜ said...

ular tedung ke tue ? seram betol . syukur tak jd apapa musibah

Nasuha Nasuha said...

Assalamualaikum. syukurlah x jd apa2.

fifi fifi said...

alhamdulillah takde bende yang tak diingini berlaku..

lame tak jenguk sis.. bestnye si merah da boleh makan.. suke~

O CIKTEDDY O CIKTEDDY said...

Alhamdulillah xde pape...

Ummi Iman Ummi Iman said...

Oh itu ceritanya. Beraninya en arif. Alhamdulillah tiada apa2

Dinas Aldi Dinas Aldi said...

Ya Allah, takutnya ada incik tali pinggang masuk ghumah..tak dapat akak bayangkan, na'uzubillah. Nak sebut nama dia pun takut.

Terima kasih sudi ke blog akak, dik. Salam perkenalan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥