Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

3
surat dah ada dalam peti

sebuah cinta itu... pisod 1

cepat masa berlalu
dah 10 bulan n 1 minggu tarikh perkahwinan keramat puan eeiyss

baru hari ini terlintas untuk mencoret sebuah kisah cinta itu... 

yang mengikat kasih hingga ke saat ini
moga kekal hingga ke syurgaMU yaALLAH

hari ini juga (27 September 2011/29 Syawal 1432H) genap 7 bulan n 1 hari
anakanda tercinta berada di dalam rahim puan eeiyss
kasih suci nan terindah hadiah dari Allah buat kami berdua
juga buat bonda yang tersayang
moga menjadi pengibur kala sepi
penyejuk mata penenang di hati...Allah...Allah...

A.W.A.L TAHUN 2.0.0.8

Seorang teman asyik mengungkapkan satu nama...
yang bagiku tika itu hanya menjadi pendengar setia
katanya pemilik nama tersebut seorang teman yang sangat baik
selalu mereka berjanji...
tetapi aku tidak pernah sekalipun dijodohkan bertemu
 
S.E.K.I.T.A.R MAC 2.0.0.8

 Resume yang dihantar ke sebuah syarikat melayu Islam dalam negeri
mendapat perhatian hasil usahasama teman
satu sesi interview telah diatur
hari yang mendebarkan tiba setelah berhempas pulas merempit dari rumah di Mata Ayer tika itu
ke kilang di Kuala Perlis
perjalanan yang sangat jauh tika itu

(redah jugak...tingat kat ayah yang sakit...nak cari duit....huhu)
(ayah......)

alhamdulillah...beberapa ketika selepas itu
aku telah diterima bekerja di sana sebagai QC Bahan Mentah
perit...ingatkan dapat bahagian ADMIN
(macam stadi dulu2)
setelah bagitau ciri orang yang teview aku tu
baru tau...tu la dia pemilik nama yang disebut-sebut oleh temanku
all in english soal jawab teview witu!!! macam apa ja~huuuu

(tah2 pemilik nama tu duk gelak sakan aku jawab gagap2)
(tapi mang aku jugak yang salah..pi bagi resume in english!  rasakan...)

hari mula...duk ja kat meja
katanya aku berada di bawah kekuasaan si pemilik nama teman kepada teman aku ni...
huhuhu~bos laki...segan no???
yang bakai ajaq akupun laki jugak...dan bakal bekerja dengan golongan2 lelaki...
kenapakah???

(dalam hati..awat xkasi senarai kerja yang aku kena buat...prosedur dll)
(senang nak stadi sebelum buat qeja secara praktikalnya...>>>macam bagusla sangat aku nih!)

dah nek lenguh punggung barula...si lelaki yang sorang nu...ajak turun ke bawah...
nak ajaq sikit-sikit...apa yang perlu aku buat...
nampak gaya macam pendiam...
'bos' merangkap teman kepada teman aku ni yang arah si lelaki ni ajaq
katanya aku akan amik alih tugas dia
dia dah bertukar ke bahagian purchasing

(okey...i follow)

PELAJARAN PERTAMA
cek kotak yang baru sampai...quality..kira...darab..bahagi...luluskan

(owh....)

PELAJARAN KEDUA
amik sampel debu...bawak ke makmal..bagi seorang tuan haji (orang lama) di kilang tu untuk test
kalau ikut standard...rasa kopi..xdak yang len...leh turun balik untuk diluluskan
luluskan pengeluaran...

(easy....tapi macam 'bakai' penat ja...uhuk2...xpela..janji ada qeja)

baik sungguh yang duk ajaq aku tu...x macam teman kepada teman aku ni
aku gelarkan dia 'bos' la...sebab dia pegawai~
katanya si 'bos' ni baik sangat...alim...salu jadik imam
tapi aku tengok cam sombong ja
owh lupa...dia dah ade makwe~
patut xlayan orang len... (macam bes je kan jadi makwe bliau..hahha! patut teman aku ni salu puji)
(...uhuk2)

dah beberapa minggu qeja...
baru 'bos' mintak nombor tepon aku..kot2 ada urusan yang dia nak gtau...then...aku kasi

012...5...8...7....*....*....9....7

dia pandang...sambil senyum...
(awat pulak...)

dia tnya: "katna bli nombor ni?"
aku gtau: "kat sp...masa bajaq dulu..."
"dia tnya lagi: "bila bli"
aku jawab lagi: "xingatla taun lepas ke dua taun lepas tah..."

aku tgk dia angguk...dia suh amik nombor dia

012...5....8...7....*...*....9.....7

(owh....sama...terpusing 2 nombor)

dup..dup...dup


(aip!!! dia dah ada aweks na...jangan nakai2...)
(awek dia pulak satu upis pakat ceta baik...tinggi....)
...dah tengok gambaq depa...sama cantik sama padan






t o   b e   c o n t i n u e . . .
(special untuk tatapan anak mama ngan abah bila dah besyaq t)
(wif luv_mama:02.01pm 26sept11)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

3 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Manan Qayyim Manan Qayyim said...

tahiah kak...
semoga trus kekal hingga akhir hayat...

semoga Allah merahmati kalian..

Manan Qayyim.
Uwais Al-Qarni, Tidak Terkenal dalam Kalangan Manusia,Namun Sangat Terkenal di Antara Penduduk Langit.

eeiyss eeiyss said...

syukran dik...
Moga dengan doa itu menguatkan ikatan lagi hingga ke syurga~insyaALLAH

Fifi Nadhrah Fifi Nadhrah said...

baru bace cerite sis eis dolu2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥