Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

19
surat dah ada dalam peti

siMERAH's 1st steps!

hepi to share wif.. kekekekek (^___^)
siMerah dah boleh melangkah 1steps las nite! mama ngan babah xcited sangat, maktokpun tersenyum2 tengok cucu dia dah berani melangkah... Sebelum ni, dia berdiri je for few second, pastu duduk balik slowly... ehehehe

Semalam, depan babah, maktok ngan opkos puan eeiyss, kami menunggu dengan penuh debaran... alhamdulillah selepas beberapa minit, siMerah dah 2langkah sebelum terjatuh kembali sambil disambut oleh babah humaira... Dengan penuh bersemangat, puan eeiyss duk bagi semangat, dan diapun xcited nak melangkah, alhamdulillah... 3 langkah dah berjaya.... yey! mama sayang kamu!

Lepas tu letak bagi berdiripun dia takmau dah, buat lembik lutut... ok.. cukup untuk hari ni... esok kita belajaq lagi.. mama pulak yang xcited... hehehhehe

kali ni sempat snap gambaq, walau xbopa nak cumil, i'll share wif all of u da beautiful moment... 12hb October ni siMerah dah genap usia 10bulan (^___^) cepatkan masa berlalu~~~

amik masa imbang badan sebelum mulakan langkah pertama (^___^)

muka xcited!hehe

penat belajaq benda baru hari ni, tahniah siMerah!

Ni pulak aksi kat tempat fav dia (^___^)

berdiri, perlahan-lahan pegang tombol....



Pastu bukak, jeng3...tutup balik, bukak, tutup, bukak, tutup... alahai...



duduk pulak, bukak, tutup, bukak, tutup...



Melutut pulak, bukak, tutup, bukak, tutup...


alih ke pintu sebelah pulak.. hohohoho~
sabaq na.. puan eeiyss sedang bergerak secara perlahan ke blog anda (^___^) terima kasih atas sokongan... moga sentiasa diberkatiNYA... amin

p/s: moga kita menjadi pendidik yang terbaik untuk mendidik anak-anak kita, dan kita berusaha mendidik diri agar sentiasa menjadi contoh terbaik buat mereka, insyaALLAH

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

19 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

|| NaFiRaa || || NaFiRaa || said...

tahniah merah~
dah pandai explore macam2 dah yer..
cepatnye masa berlalu kan~

Kakzakie Kakzakie said...

Cepatlah Is... anak-anak kakak semua dah setahun lebih baru pandai berjalan. Tak padan badan montel pun ringan badan nak jalan...

Suka kan Is tapi tunggulah lepas dia dah pandai nie ada adegan kejar-mengejarlah lepas tu. Dah tak payah joging Is.

maszmadi maszmadi said...

wah!! tumpang sonot dengan perkembangan humairah...

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

comel..tahniah

Angah Angah said...

wah..kurus la eis lepas ni, sebab sebok kejar si merah..maklum le dah dapat kaki...jauh le dia meneroka nanti

9n0L4 9n0L4 said...

wah tahniahhhhhh. teruskan usaha. hehe.

Cikgu Ma Cikgu Ma said...

wah...bestnya merah dh menapak jalan...teringat anak buah patah tangan sebab belajar berdiri..pastu jatuh terduduk..bangun jatuh bangun jatuh sampai patah tangan..sekarang dia mcm fobia nak bangun...

anak awak gebu, bulat...anak buah saya kurus kecik...x cukup zat...memang x kuat minum susu..itu pasal tulang rapuh kurang kalsium...

Hanif Idrus Hanif Idrus said...

Dah pandai jalan....yehh.
Dah pandai buka almari....yehh...kkiki

khairul khairul said...

wah..dh boleh berjalan habis dia selongkar yer

jom p autoshow Gombak .http://gilamodified.blogspot.com/2012/10/autoshow-uptown-sri-gombak-oct-14.html

Puan LiYzA ^^, Puan LiYzA ^^, said...

amboi...dia dah pandai tatih eh ceq merah~ ^_^ nk camtuh jgk..tp bby lom kuaq g..

fifi fifi said...

tahniah merah.. syiok nye merah da boleh melangkah.. ufairah masih menyusur.. lambat.. tapi bile tengok kucing da pandai panjat tangge.. hihi..

tak sabar nak tggu ufairah pandai bejalan jugak..

si kiut lavender si kiut lavender said...

alahai...

kak is buat saya teringat kat anak buahla..
dia pun baru ja nak belajaq jalan..hihi

si kiut lavender si kiut lavender said...

alahai...

kak is buat saya teringat kat anak buahla..
dia pun baru ja nak belajaq jalan..hihi

si kiut lavender si kiut lavender said...

alahai...

kak is buat saya teringat kat anak buahla..
dia pun baru ja nak belajaq jalan..hihi

kay_are kay_are said...

dah pandai jalan.. mesti seronok kan tengok telatah si merah tu.. hee.. comel!

Marya Yusof Marya Yusof said...

As salam Is,

Akak baru sepat nak BW ni...hiks... Eh, Humairah dah pandai nak berjalan! Clap... clap... clap... Akak pun teruja sama... hehehe... Comel tgk kaki kecik tu kan... kalau Iman dulu akak dah geget2 dah...ngeee... go merah go! :))

Nasuha Nasuha said...

tembamnya..

mama aryan mama aryan said...

tak sabar nak tgk perkembangan anak2 kan..seronok

Karukord Jagau's Karukord Jagau's said...

hepi 10m juga untuk nya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥