Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

14
surat dah ada dalam peti

eh... alamak!

Lamaaaa sangat tak menyumbang perasaan di blog terchentaa ini~
rindu pulak nak membebel kat sini... ahaks

Bila ada 2 orang puteri kecik tu, memang kadang-kadang masaa lapang tu lebih indah bila dapat tiduq dari duk menaip tu.. muehehehehe

SiMerah dah nak masuk 3 tahun.. dah jadi seorang gadis~ awww! anak gadis dah beliau... cepat masa berlalu...



Aara... dah nak masuk 2 tahun jugak... 



Aara lebih pendiam tapi sangat aktif = kakak

Bila pikiaq2 balik... masa pegnen siMerah, puan eeiyss ada makan burung... (mitos ke apa tah, tapi orang kata kalau makan burung, anak jadi peramah sikit.. haha)

masa pegnenkan aara, puan eeiyss xmakan burung... banyakkkkk makan coklat! haha

bes2...

sebenaqnyaaaaa... puan eeiyss duk pulun nak bagi kuruih... mueheheh...



tengok 'STAR KING' haritu, teknik kuruih unik tu.. kena tiup straw 3minit setiap hari... 

puan eeiyss pun apalagi, pulun mbuih.. haha! 

sehari...

dua hari...

tiga hari...

entahlah!!! haha

tak tiup dah lepas tu... kekekeke

nak try???

1. sediakan sebatang straw



2. Potong straw 5cm



3. Ratakan salah satu hujung straw



4. Tutup separuh lubang straw dengan salotape



5. Mulut straw sebelah, tutup half dengan salotape tu



6. Tarik napaih dalam-dalam, n hembus kuat2 5 saat.



Buat tu selama 3minit ja setiap hari... nak kempiskan perut... hohoho~

nak buat apapun kena konsisten kan??? haha

selamat mencuba (^___~)





windu semua!!! xoxo

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

14 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Bunda a.k.a KN Bunda a.k.a KN said...

Assalamualaikum....
Salam ukhuwah dari bunda....

Nafira usof Nafira usof said...

comelnye anak dara 2 orang tuh..
manis sangat~

Kakzakie Kakzakie said...

Masya-Allah lamanya kakak tak nampak anak-anak dara Is dah besar dah. Comel pulak tu. Muka pun lebih kurang aje. Cantik kalah umi dia hihi... Umi jeles ye sayang sebab kamu berdua ni comel & cantik:)

Boleh buat ni Is tiup-tiup straw mana tahu boleh kempes perut hihi..

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

Lamernye mnghilang...

Dah bsr ojg ank dra bdua tu...

Sal Bee Yah Sal Bee Yah said...

tak pernah dengar plak petua tiup straw tu..ok gak kalau cuba.

salam kenal n follow sis..cumilnya anak-anak.pipi mintak dicubit-cubit.hehe

Zee Suhaini Zee Suhaini said...

as-salam..
tq singgah and folo blog kita..
comelnya anak dara 2 orang..geram tengok..

jenuh la dok meniup nak kempis..huhuhuu

❤Kamsiah❤ ❤Kamsiah❤ said...

2 org anak dara yg sangat cute...pandai berposing..

salam kenal & follow sini

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam sis,
Salam perkenalan..
lamanya tak hupdate blog...he3..
jemputla singgah & join bloh akak jugak :)

maszmadi muhamad maszmadi muhamad said...

alolorrr comelnye dua anak dara nieh..... dah besar dah..

aTieYusof Family aTieYusof Family said...

salam sis..
comel2 anak dara tu.. seronok melayan anak2 nak membesar ni..mcm2 karenah..:)

Fifi Nadhrah Fifi Nadhrah said...

comelnye 2 2 puteri eis.. lame sangat kite tak bertegur sapa.. eis sihat?

btw.. macam nak try je kurus dengan straw.. hihi..

sal ya sal ya said...

Mmg x la tiup straw sbb nk kuruih. Haha... Ini pn brt je naik tp bdn mcm tu la jgk.

❤Kamsiah❤ ❤Kamsiah❤ said...

thanks sudi datang dan follow akak kembali..:)
akak pun dok amik Shaklee jugak

Aine Ainun Aine Ainun said...

Besar dah anak anak kamu iss..
Heee windu kamu jugalah.
Igt igt kami tak???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥