Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

14
surat dah ada dalam peti

KAD PERAKAM WAKTU PEJABAT vs KAD PERAKAM WAKTU SOLAT

Kita kalut, sangat kalut dengan Kad Perakam Waktu kita

kalau punch naik warna merah

.

.

.

Pucat muka =( kena tulis alasan, kena tandatangan. Tau dak yang pemegang kad perakam waktu warna kuning kalau terdapat 3 catatan merah, surat tunjuk sebab akan dikeluarkan dan jika masih terdapat catatan merah lagi, kad akan ditukarkan kepada kad bewarna hijau.

Bagi pemegang kad hijau, catatan merah sebanyak dua kali sahaja akan menyebabkan pertukaran kad kepada warna merah pulak menyusul. 1 kali catatan merah di atas kad warna merah, tindakan TATATERTIB akan dilaksanakan.

.

.

.

undang-undang manusia

.

.


pernah dak terfikir tentang kad perakam waktu solat kita yang mana bosnya adalah ALLAH yang Maha Kuasa? Merahkah catatannya? Hitamkah? 


Tak takutkah kita beralasan dengan DIA?

Allahu, kerdilnya dirini kan? kat pandangan manusia kita pelihara disiplin kita, tapi kat pandangan Allah kita sangat tidak berdisiplin. Ini catatan muhasabah puan eeiyss~

sedangkan DIA yang bagi kita rezeki, pinjaman nyawa, pinjaman kehidupan dunia, pinjaman kegembiraan... tapi kita tak pernah mengadap dia dan memohon ampun dengan arahan 5waktu yang kita lewat-lewatkan? huhu

itu baru arahan solat.... belum nak sentuh arahan bertudung dll

kecikkkkkkk sangat kita

sungguh

kecik

(T_T)



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

14 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

nanie nanie said...

kan thanks is nak kena buat juga ni sebagai penanda aras supaya lebih baik insyaAllah

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis,
waaaaaa
ganaih betui company uols naaaaaaa
he3

Angah Angah said...

helo...

Sanisah eeiyss Sanisah eeiyss said...

nanie : yup, kena ada nota muhasabah amalan kita... huhu

ary+sya, kad perakam waktu solat bukan dari company, tapi inisiatif diri untuk #muhasabahdiri sendiri ja~ (^___^) xdak kena mengena dengan opis.. hoho

Angah : hai (^___^) rindu kamu

BTS BTS said...

Thanks...

BTS BTS said...

oh org pengelih

Khai♥Rin : anies Khai♥Rin : anies said...

bkn shj kecik tp hina jg ;-(

Khai♥Rin : anies Khai♥Rin : anies said...

#622

Nieyl Nieyl said...

Salam Singgah :)

Puan Kutu Puan Kutu said...

perumpamaan yg menusuk ke kalbu.sama2 kita muhasabah.hehe..

Puan Kutu Puan Kutu said...

perumpamaan yg menusuk ke kalbu.sama2 kita muhasabah.hehe..

Puan Kutu Puan Kutu said...

perumpamaan yg menusuk ke kalbu.sama2 kita muhasabah.hehe..

Puan Kutu Puan Kutu said...

perumpamaan yg menusuk ke kalbu.sama2 kita muhasabah.hehe..

Daddy Ziyyad Daddy Ziyyad said...

1- Saya baru tahu tentang fakta warna warna kad punch card tu...:)

2- Elok juga kalau buat sistem punch card utk solat kita, kita buat KPI sendiri..sebelum Allah KPI kan kita kat Mahsyar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥