Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

3
surat dah ada dalam peti

Babah, Wad dan Besday siMerah

Entri ni ditulis pada 14 Disember 2015
sebab apa lambat publish? sebab sajaaaa (^___^)v

Babah masuk wad

Dari bulan November lagi gigi babah sakit, ingatkan pasai lubang rupanya bila xtray pasai gigi bongsu duk tolak gigi asai, tumbuh tak normal




(dalam bulatan, gigi yang tumbuh tak normal) hat belah atas ok (^___^)

Jadi setelah diteliti, kena buang hat bongsu tu, tetap date bagai, tapi asik pospone ja~ babah pun kena pi kurusu tak benti, then sambung dengan mama dan 10hb Disember haritu la baru kena admit ward


hari last trial sekolah aisya (save tajuk entry ni... tak karang lagi pasai aisya dan sekolahnya) ahaks (^___^)v


aisya ja la mai tengahari tu, lepas babah check in pagi sebelum hantaq dia balik umah~ stay sampai habis waktu melawat


ralit duk tengok doktor mai cek roommate babah~

Hari kedua

mama xleh tunggu babah waktu malam sebab tinggai anak-anak dengan maktok dia, jadi setel urusan babah untuk hari pertama, pagi-pagi lagi mama kalut mai hospital, pukui 7.30 doktor dah panggil

awai pagi

tukaq baju bagai~ huhu


walaupun kes gigi, tapi neves woooo... huhu

macam mana la perasaan mereka yang sakit lebih hebat lagi~ Allahu


mama yang neves (T___T)

Babah, maaf sebab mama xleh stay macam isteri-isteri yang lain menemani suami mereka, tapi sayuuuuu ja rasa sebab dalam 5 tahun ni, babah jaga mama, 2x mama masuk ward bersalinkan dua orang puteri kita, babah yang jaga, babah yang stay dalam kereta tunggu mama

huhu

tapi kali ni babah masuk wad, mama xleh jaga babah macam mana babah jaga mama~moga Allah ja balas semua tu dengan mudahkan semuaaa urusan babah

huhu

mama cuma nak babah sihat~ waktu ni, yang mesej tanya, ramaiii, yang melawat jugak ramaiii, nampak macam kes kecik, tapi bila ada yang mai melawat babah, mama rasa terharu sangat.... tambah kawan-kawan babah, dua tiga kali mai, n even balik umahpun masih ada yang mai jenguk~ 

***terharu

tq semua, kawannnn, sahabattttt, temannnnnn 


5jam jugak babah dalam bilik operation tu~ hati mama tatau nak kata, resahhhh ja tunggu kat luaq

ni hasil dia


upppsss~

hmmm.... sebanaqnya,
banyak mama blajaq kali ni, selalu bergantung kat babah untuk semua benda, la ni, blajaq buat sendiri semua benda, dulu takut nak mai hospital sebab parking, la ni jauh mana pun kena parking kan? kalau dak, takleh jumpa babah~huhu

masa ayah kat ward dulu, naik moto lagi,jadi parking toksah risau, la dengan qeta, benda paling mama tak suka adalah pi mana-mana tempat yang perlu parking

mama bawak qeta mai pejabat, balik umah ja (T____T)

tapi kali ni banyak tempat nak kena pi untuk macam-macam urusan


sabtu 12.12.2015 babah dah leh balik, hari besday aisya (^___^) alhamdulillah

besday aisya pun sambut kalut-kalut... sory sayang

seminggu jugak babah takleh makan benda keras-keras~ jadi sambutan kita ala kadar kepada benda lembut-lembut macam kek tu ja dan cadangnya nak buat speggeti~ tapi tak nyempat

maghrib tu beli bahan dan amik kek (^___^)


Aisya dah 4 tahun (^___^) refer sini


dia baca doa (^____^)

kelabu gambaq, pencahayaan tak cukup (^___^)


kek mengalami gegaran sebab babah bawak qeta laju, nak sampai umah cepat, dah malam, aara pun dah terlena, aisya pun nak nak duk terpejam-pejam mata dia...

lepas makan, tambah energy~ depa tak ngantuk, kita yang lena dulu (^___^)



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

3 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

saniah ibrahim saniah ibrahim said...

Tak sangka masaalah geraham bongsu boleh parah juga ya...selama ni yg tau boleh demam je.Apapun Alhamdulillah dah selamat..
Juga wat budak kecik tu hepi bezday...besar kek

aryan azra aryan azra said...

mesti seorang sahabat yang baik sebab tu ramai yang melawat walaupun pada kita nak bedah gigi tu takde teruk mana kan, tapi tengoklah ramai yang datang maknanya tu, puan eiys dan suami orang yang baik2 ..alhamdulillah semua dah selamatkan

Yana Libra Yana Libra said...

takut gak kalo kena operate..huhu..comel kek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥