Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

5
surat dah ada dalam peti

SiMerah ke sekolah | Trial 3 hari di Little Caliph

Alhamdulillah, tahun depan siMerah Humaira dah 5tahun, kena stat pi tadika walaupun baru sambut besday 12.12.15 (4tahun)~ jadi aisya sebenaqnya baru 4 tahun walaupun stat bulan1 jadi 5tahun umuq tahun 

paham dak? hohohohoh

Hari Pertama

trial 3 hari ni takat tengahari ja~ actual day nanti aisya akan stay sampai petang, jadi sama balik qeja baru ambik dia

senang sangat bangun, cakap kata nak pi sekolah ja truih mangkit, mandi n siap walau ada nangis sikit waktu mandi, tapi then mood dia sangat ceria

mama pesan ja kat dia, if nak ke toilet bagitau cikgu dll, macam-macam asa nak pesan, mama yang neves~ huhu


mama pi punch card dulu, then baru antaq aisya... aisya salam mama n terus ikut cikgu masuk... sopan ja (^___^)v

dia relex ja masuk, mama punya ayaq mata ni tera ayaq terjun dah nak tersembuq keluaq... haha

poyo ja mama

(^___^)v

nak tinggai dia tu rasa serba salahhhh ja~ tapi tawakkal, aisya budak pandai, jadi dia leh jaga diri (T____T) nak bagi sedappp ati

1st time tinggai kat orang yang xdak pertalian darah ni, dia asa macam mana tah~ ibu-ibu yang pertama kali nak tinggai taska dll musti tau rasa~ohohoho


Bila pi amik tengahari tu, ceria ja dia... macam-macam dia ceta... bla bla bla

"ayong nak pi toilet, ayong tanya cikgu toilet kat mana, ayong pakai seluaq sendiri, ayong makan keow teow dll"

aduhai aisyaaa (^___^)

Hari Kedua

Macam biasa mama pi punch card dulu

sebabkan semalam dia tak sempat main papan gelungsuq, harini pi amik dia tengahari, terus bagi beg kat mama n terus main~ 

takpa nakkkk, mama tungguuuuuu


Pastu bawak mai pejabat dulu, layan makan kek, pstu kui 1 lebih baru gerak balik umah


Hari Ketiga

Harini babah kena check in hotel (cerita penuh babah kat SINI ), jadi babah mai sekali hantaq aisya

pi punch kat opis mama, then hantaq aisya, bila masuk jaaa kat kawasan tadika tu, aisya stat teyak... merah hidung, ayaq mata pun lajuuu tak sangga keluaq~ dah agak dah, bila babah yang antaq musti jadi drama sket

nangis xmau masuk, jenuh pujuk pun tak jalan, lari keluaq pi kat babah,
lasss gitau cikgu nak bawak dia makan sat

tanya nak makan apa, ayam goreng~ ok KFC

Sampai KFC, beratuq nak beli makanan ni la muka diaaaa


Lupa kata pagi takdak ayam goreng, jadi pasrah dengan bubuq n bli burger kat dia, makan ayam kat tengah tu ja... sikit jaaaa makan... huhu (T____T)

dia kata ok, nanti nak pi sekolah

kita tengok

jom layan gambaq bubuq kepC dulu






Dah pi antaq~ sopa tu jugak teyakkkk... tinggai jugak... mama susah ati, tapi babah kata, bagi cikgu jalankan peranan dia, kalau kita tak harap kan cikgu leh handle, macam mana cikgu nak handle~ yup! betuiiiii aihhh babah... huhu

***nangis dalam ati***

doa ja bagi aisya ok, then antaq babah untuk check in hotel

tengahari pi amik dia, tanya cikgu, cikgu kata ok, dia nangis sat ja, tengok tu muka, keluaq tu truih pi main kat situ pulak...

abis trial 3 hari, harap lepas ni dipermudahkan untuk dia blajaq sampai petang (^___^)v amin




Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

5 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Yana Libra Yana Libra said...

hehe..mcm2 ye :)

Kakzakie Purvit Kakzakie Purvit said...

Cepatnya masa berlalu Is. Tengoklah anak dara Is dah sekolah dah. Kakak teringat entri-entri ketika Is mengandung dan melahirkannya.. Cerita macam baru tahu-tahu dah cerdik dah. Cantik comel pulak tu:)

Kena seminggu nanti biasalah Humaira dgn kawan-kawannya.

saniah ibrahim saniah ibrahim said...

Biasalah budak2 yg baru first time masuk taska ni ,macam2 ragam.Kakak dulu masa anak2 nk gi sek 5 tahun ni mmng nevous dgn ragam mereka...kita yg nk tinggalkan pun sedih...huhuu semuanya akan jadi kenangan manis tu...

aryan azra aryan azra said...

oh dengan mama takpe ye, dengan babah siap berdrama, sakan menangis noo...hehehe lenkali babah takleh hantaq la, mama ja hantaq kalau macam tu,

anak akak hari kedua, hari ni meraung tak sangga, nak kat ayah dia, ayah dia tinggai ja, sebab ayah dia kata sama je macam suami eis cakap, biaq cikgu yang uruskan

Norhayati Mohd Isa Norhayati Mohd Isa said...

Selamat berpuasa sanisah ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥