Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

0
surat dah ada dalam peti

HAMBA YANG FAQIR ILMU...

"hidup adalah sebuah perjalanan menuju ke alam yang abadi...AKHIRAT"

alhamdulillah...
pertama sekali syukur kepada ALLAH yang masih mengurniakan nikmat kesihatan untuk cikSANISAH terus menulis di warkah digital ini (masih baru dalam dunia penulisan dan masih faqir ilmu untuk dikongsi berbanding sahabat2 blogger yang lain)... juge jazakumullah buat sahabat2 yang prihatin dan meninggalkan komen dilaman ini untuk tujuan pembaikan...syukran marratan ukhra....

tertarik dengan komen dari BUJANG SUSAH...maklumla...blog cikSANISAH juge mengamalkan budaya menge'TAG' tersebut...juge mengenai kisah peribadi...ape tujuannya? cikSANISAH juge manusia biasa yang tak lari dari catatan pribadi tentang perjalanan idup di bumi ALLAH ini...
"Ramainya blogger malaysia tapi most of them lebih suka cerita berkaitan peribadi... cerita pergi makan nasi lemak la.. cerita baru lepas potong kuku laa.. pakwe baru lepas call.. hati keciwa.. rindu kat pakwe, kena TAG, dapat award dan mcm2 lagi cerita yg setaraf dengan budak2 sekolah tadika yang mengelikan ketiak jer..."
ilmu yang bermanfaat dari blog2 tertentu amiklah ia...bagi yang merapu2 tu...xpayah kita amik...tinggaikan di blog mereka dan jangan biaq lekat dijiwa...kita juga xlari dari kesalahan dan anggaplah mereka masih blum mengerti apa makna penulisan yang bermanfaat...ada baik ada buruknya...ada syurga ada nerakaNYA...itu adalah kehidupan...ada PEJUANG ada PENGKHIANATnya...

setiap blogger punya cara yang tersendiri dalam menyampaikan dakwah kepada mad'unya...apa yang penting niat...dan sampaikanlah walau satu ayat...banyak berjalan2 dan meronda2 di blog mahupun website...pelbagai gaya penyampaian yang kita dapat lihat dan baca...contoh blog ustaz hasrizal yang menggunakan bahasa penceritaan melalui pengalaman peribadi dan diselitkan dengan pengajaran dan penyelesaian...
blog ustaz pahrol yang lebih kepada nasihat dengan gaya bahasa yang tenang seolah2 kita mendengar sebuah kuliah secara tidak langsung...
juge gaya bahasa tegas dan berani dari blog faisal tehrani...
blog2 dari sahabat2 perjuangan yang penuh dengan semangat jihad...subhanallah...
kebangkitan golongan syabab...alhamdulillah...

bagi cikSANISAH yang kefaqiran ilmu ini...
dan pengalaman yang sedikit ini cube untuk digarapkan menjadi sebuah ceritera indah bagi yang ingin mengenali keindahan ISLAM dari perspektif yang lebih mudah. Kebanyakan blog yang bersifat tegas dan penuh dengan unsur perjuangan dengan mengangkat nilai aqidah hanya dilawati oleh mereka yang sudah memahami konsep hidup berjemaah... tidak dinafikan terdapat juge golongan pencari ilmu yang akan sentiasa dahagakan sebuah pengertian...

untuk kawan yang menge'TAG' cikSANISAH...itu adalah satu penghargaan tanda ingatan... walau persoalan terkadang remeh tetapi kita tidak boleh mengabaikan sebegitu sahaja...jawab dari konsep yang ceria dan berhikmah...pemberian beerti harapan untuk dipenuhi...tidak salah jika ianya mengembirakan hati pihak penge'TAG'... apa yang cikSANISAH perkatakan ini bukanlah satu fatwa tetapi pandangan peribadi kerana setiap orang melihat sesuatu perkara melalui gaya yang berbeza...

bersahabat, berkawan semua itu adalah satu ukhwah...
wallahu ta'ala nabiyyu a'alam...sekadar pandangan peribadi
mohon teguran kerana itulah yang sebaiknya..insyaALLAH...

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥