Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

0
surat dah ada dalam peti

KISAH si UBi KaYU...

Last nite...afta dinner...my hubby xcited untuk gurin ubi kayu yang dia jupe mase menebas rumput rampai blakang umah petang 11Januari2011...nice n sweet~
atas semangatnya yang meluap2..walau mengantuk..puan EEIYSS pun duk ja la tepi tu melangut...
xtolongpun..tengok je...jangan marah ye abang cyg...hehe


cerita dia...

memandangkan puanEEIYSS ni baru nak berjinak2 dengan dapuq...
so...puanEEiyss memilih untuk perati ja dulu..nex afta dis...i'll do it 4 him by myself insyaALLAH..hehe
1st pas dia sagat halus2 tu...
dia rendam ayaq kapuq (nak bagi rapuh kata dia)
hmmm...oke....tolong tengok lagik...den tolong dia sejat ayaq kapuq tu..bilas2 ngan ayaq besa...
amik kuali...buh minyak...cam besa la...

bila minyak panas ja...buh la ubi tadi...
chiaaawww...chiaaaawww bunyi dia....
pastu...untuk memenarikkan lagi suasana... ada buih2 kecik terhasil di dalam kuali tadi...
sikit...demi sikit...jadik banyak sampai menutupi secara tragisnya ubi2 dalam kuali tadi...
macam dalam cita antu...
buih tadi kian membesaq sampai melimpah2 dengan penuh jayanya...

tengok muka incik hubby mula2 tu cam blurr2 sket..pastu apalagi...
kaluit...hahahahha! (upsss....sori abg)



cedok2 buih tadi...buh dalam satu bekas...
cedok lagik..
lagi2 cedok...tutup api...
den...PrAnGGGgggGggg!!!!


jatuh pulak dah bekas buih yang ada minyak tadi..
abis baju melayu cumil...
ken plekat hensom...
lantai merelit dengan minyak....(seb bek tak panas minyak tu)
mula2 isau gak...tapi tgk muka dia...
dah xleh tahan dah...adeiiii~
hahahahha!masyaALLAH...

everything u do...i'll alwez u my dear...insyaALLAH

at las...jadik juge~hehe
p/s: nak ada prasa leh goil garam ngan lada sulah tu...
xpun..hmmm..buat la genapun...ikut slera memasing...


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥