Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

0
surat dah ada dalam peti

REVOLUSI PEMBACAAN

| sedari kecik sampai besaq |
| mang puan eeiyss selalu terdedah dengan b.u.k.u |
| kecik2 tot lagi arwah ayah dah blikan buku |
| ada macam2 jenis buku yang dia bli |
| cuma yang xpernah miss pisod for every month adalah... |

 ~buku kawan~

| dah try search kat atuk google kot2 ada buku kawan versi lama |
| tapi hampa ja |
| tinggai yang versi baru cenggini |

| tapi dalam kicik2 tu arwah ayah besa bli buku ape tau? |
| ni hah! cer tengok |
| jenuh juge mengeja waktu tu... kicik lagik... baru darjah bopa ja |


~reader's digest~

| den of coz arwah ayah xkan lupa bli komik doraemon |
| setiap kali dia kuaq ngan mama p mana2 |
| ada yang baru ja komik tu...trus dia bli |

~komik doraemon~

| tengat dulu2 ada kartun doraemon kat tb |
| petang2 masa sekolah rendah terikat dengan aktiviti olahraga n pelbagai xtvt sukan |
| balik je kayuh beskal laju2 semata2 nak tgk kartun tu kat tb dulu |
| hmmmmmm....... |

| skarang dah ada sin chan... |
| xingat since bila stat bli... |
| tapi ada gak blinyer |

~komik sinchan~

|dah pandai baca laju2 sket ja... arwah ayah dah stat blikan MASTIKA |
| mastika ni mang wajib everi month |
| sampaila yang terbaru... dia stop bli sebab kualiti buku dah berkurang |
| means senang 'relai' |

~mastika~

| masuk alam skolah menengah |
| dah matang...blil buku yang keremajaan la kunun2nya |
| ngengada... |

~remaja~

| dah dewasa sket saja try2 buku ni |

 ~wanita~

| tapi xbertahan lama... |
| kadang2 ja.... |
| bila tengat nak bli baru bli |
| xbespun.... |

| bila masuk uitm... mata sudah terbukak luas |
| even komik xleh tinggai dah semakin meriah minat tersebut datang |
| tetapi itu bukan masalah kan? |
| kita punya hak untuk membaca apa sahaja yang kita minat |
| majalah apa yang xberhenti bli till sekarang? |

~apo~

 ~ujang (tapi stop bila dah masuk qeja di tempat sekarang.... dah hampir 2 tahun meninggalkan ujang ni... kadang2 tengat baru beli sekali dua)~

| komik pulak yang xboleh xbli |
(yang pastinya semua berunsur penyiasatan)
| yang ni sanggup order |
| sebab xnah nampak kat kedai2 biasa |
| tapi cane leh tau? sebab kat blakang komik2 len ada promotion |

~eiji~

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥