Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

0
surat dah ada dalam peti

DIARI QC (PART 2)

27 JULAI 2008


Hari ni, bos macam bad mood sket. Kiter plak jangan kacau bos. Sebab, silap gurau leh mengundang padah. Heheh...

Tip nak jadi pekerja yang cemerlang dOnia, cEmerlang AkhiRat...
1. Jangan lawan cakap bos selagi arahannya tidak melanggar peraturan yang ditetapkan oleh ALLAH S.W.T
2. Jangan kacau bos waktu emosinya tidak stabil kerana sebagai insan biasa, bos juga mempunyai kitaran hidup yang bertekanan.
3. Bila bos arahkan kiter wat sesuatu kerja, jangan banyak soal slidik walaupun kadang2 tu bukan tugas kiter, tapi niatkan untuk kebajikan dan ikhlaskan hati.
4. Bila terlalu banyak tugas, jangan bebankan bos dengan masalah kerja kita, SENYUM dan keep on trying... do da best, b da best...
5. Setiap kerja yang kita lakukan haruslah dilakukan dengan semangat yang berkobar2 semoga kiter sentiasa bersemangat untuk melakukan sesuatu.
6. JANGAN MERUNGUT!
7. Elakkan bodek bos ok?
8. Yang Halal itu jelas dan yang Haram itu jelas, jadik jangan cuba gunakan cara yang diredhai syaitan dalam setiap perlakuan kita.
9. Kalau bos bad mood..... jangan kacau! Jangan msg! Biar reda dan keadaan yang memperbaikinya. InsyaAllah...
10. Kalau bertambah buruk, cuba gunakan sahabat baik bos kiter untuk meredakannya...
11. Ada banyak lagi nih... heheh

Untuk Bos2 lak... heheh
Sebenarnya, kalau bos ni runsing 97%, lagi 103% kerunsingan itu ditanggung oleh pekerja bawahnyer....

Sebab pe eh?
Sebab pekerja yang akan menjadi serba tak kena, rase keadaan tak selamat, rase nak berhenti kerja, takut kerunsingan bos itu adalah disebabkan kiter atau kerja kiter... kalau dalam bahasa management, work pressure, stress. Jadik, antara employers and employee perlu ada satu interaksi yang baik dalam mendapat satu management system yang kemas.

Apa tu management?
Management is the process of administering and coordinating resources effectively and efficiently in an effort to achieve the goals of the organization...

Kite leh capai satu tahap management yang sempurna andai hubungan bos ngan pekerja sempurna. Ni dari sudut pandangan ana la... hehe

Juga dalam skop atau ruang lingkup kerja yang kecil...

p/s : Buat bos ana kat pejabat tu, heheh... senyum2 selalu...

Bekerja sebaimana kiter idup 1000tahun lagi, dan beribadahlah seolah-olah kita akan meninggalkan donia keesokkannya....


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥