Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

8
surat dah ada dalam peti

AARA | 1 Tahun sudah~

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah...

Baru je asanya buat entry untuk besday siMerah ;) 12.12.13 yang lalu dah cukup 2 tahun, ini pulak entry tertangguh ulangtahun kelahiran Nur Aara Imani yang pertama ;)

05 Januari 2014 ;)

eh, dah setahun rupanya anak mama ngan babah. Rasa macam baru je lahirkan dia semalam ;)

Dah lama sungguh mencurah memori di sini...

Aara...

nak tau detik kelahiran aara? siMerah dah banyak kali ceta sebab dia pun dah dua tahun.. hohoho

Terkenang...

04 Januari 2013 yang lalu...


Jeng... Jeng... Jeng!

Is amik 2 minggu awai dari tarikh due. SiMerah dulu macam tu jugak, baru je nak bercuti, dia dah nak keluaq.. kekeke ;) jadi siMerah keluaq 2minggu awai dari tarikh due la makna katanya.. Aara lak dah dekat2 tarikh due tak keluaq2 lagi...

"Sayang... Keluaqla.. xmau jumpa kak aisya, mama, babah, maktok? Jangan sampai due date pulak, satgi mama kena tahan wad ;( "

Hari2 sebut kat aara... puan eeiyss xleh lebih due sebab hb rendah. kalau normal, depa bagi lajak seminggu selalunya.. 

xleh duk diam, kemas umah, buat nu, buat ni... xkuaq2 jugak...

Panjat-panjat sana, panjat-panjat sini, angkat barang sana, angkat barang sini, tapi aara xmau keluaq lagi.. selesa sungguh dia dalam rahim mama sampai ke tarikh 04hb Januari 2013 tu,tengah sibuk mengemas pagi2 tu, keluaq satu lelehan air putih jernih je...

gelabah!

siMerah dulu xde ayaq2 tuban ni... ingat dak puan eeiyss pernah ceta dulu?

xingat leh baca | SINI |

 Pastu pi bilik ayaq, dup dap dup dap, xkeluaq apa dah... keluaq bilik ayaq, ngemas lagi, kali ni lelehan tu sampai ke buku lali. ada satu titik warna merah dihujung lelehan tu...

erk!

Panggei mak! Babah Humaira pi qeja.

"Mak! Oooo Mak!"

Makpun mai kat puan eeiyss...

"Awat?"

"Tengok ni, ayaq apa?"


"Ih, ketuban kot? mak dulu jenih keluaq banyak xtertahan-tahan, sat panggei toklang..."

Mak pi panggei orang lama sket, toklang mai tengok. Puan eeiyss mesej babah humaira suh get redy balik. takut jugak, tak biasa dengan ayaq2 tuban ni... tapi xsakit apa la... Dulukan konstraksi teratur ja... xdak ayaq tuban ni...

Toklang sampai2 ja, terus pegang perut, dia tanya xdak sakit apa2 ka? memang xdak lagi la setakat ni... tapi puan eeiyss gelabah la jugak...

Babahpun sampai...

Macam xdak apa2 rasa sampaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ke petang... kekekeke

Semua terkebil-kebil menunggu... Puan eeiyss sengihh ja... haha

Babah mang xpi qeja teruih cetanya... tapi dekat-dekat maghrib tu baru dia mai, konstraksi yang macam siMerah dulu... buat kiraan jam ke minit... solat maghrib, solat isyak... dah jadi setengah jam sekali...

Babah buat kiraan macam siMerah dulu, stat konstraksi pukui2.30 ka kui 3pagi tah... kui 6pagi pi hospital, kui7.30 pagi cek bukaan dah 6 waktu tu, kena masuk labour room... jadi 2.30pagi ke 7.30 pagi ada dalam 5 jam 6cm bukaan.. jadi....

Pukui 6.30petang konstraksi, nak bagi bukak banyak n trus masuk labour room dalam 11.30 jugak... hmmmm

Tapi mak suh pi cepat, takut apa2 jadi. Lagipun kali ni, mak, toklang, semua xpi... siMerah kecik lagi.. jadi berdua berdating dengan babah ja pi hospital... Ingat nak bertolak lewat-lewat sket, tapi dah kena paksa... haha

Babah bawak slowwwwww je... sampai kangaq, singgah pasaraya dulu, beli kurma... pusingggg baru pi hospital, xyah gelabah, parking macam besa, jalan pegang2 tangan.. chewah! pi daftar ;) ohohohoh

Dah daftar waktu dalam kui10malam jugak la... procedure besa, dan macam besa sebab muka xsakit, orangpun xgelabah nak cek bukaan....

Macam sebijik sejibon masa siMerah dulu... Dekat pukui11 kot baru panggei masuk cek bukaan apa semua, macam besa dengaq ceramah dulu kalau bukaan dalam 1 atau 2 boleh balik dulu bla bla bla...


Pastu cek! dah nak dekat 6. wajibbb masuk labour room... hahai...

Macam biasa jugak... ( rasa macam duk ulang ceta branakkan siMerah dulu je.. kekekeke) tunggu ketuban pecah, xpecah, depa tolong pecahkan dekat kui1 camtu...

Macam besa.. puan eeiyss kira masa pecah tuban untuk siMerah dulu kui10 pagi, dalam pukui11 lebih siMerah keluaq, jadi mayb dalam pukui2pagi la aara pun...

Tapi kali ni, lepas cucuk tu, senyum boleh lagi, pastu terus rasa nak push.. gelabah kali ni, kui1.48, aara keluaq melihat denia... alhamdulillah... alhamdulillah ;)
 



 Sekarang?



Dah setahunpun...

Selamat Ulangtahun Kelahiran ye sayang (^___~)

Ni masa scan aara dulu... sama dak muka? Subhanallah... Subhanallah
3.4kg... mama suka makan cadbury sungguh waktu pegnen aara ni ;)
Kat hospital, sebelum bawak balik, posing2 dulu ;)
09 Januari 2013 ~ day 4
09 Februari 2013











Aara dah setahun ni, dah leh kasik mealshake + vitamin c ;) in Syaa Allah

Moga dikurniakan kesihatan yang terbaik, jasmani dan rohani... amin

P/S: untuk dapatkan produk shaklee leh hubungi eeiyss
0175777137 ~ wassap / msg atau latest telegram
in syaa Allah...

~Free Consultation
~Free smile

Nak jadi ahli pun boleh, sebab kami sediakan free guideline bisnes, grup wasap untuk inforia dll ;)



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

8 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

Kjap jerr dah setahun kan...
Rindu iess jugak...

Angah Angah said...

seronoknya tgk anak-anak membesar...semoga dimudahkan segala urusan ye...

Kakzakie Kakzakie said...

Kalau kisah Kakak Aisya Humaira dulu kakak memang mengikuti dari pregnant sebab Is masa tu rajin berblog. Kisah adik Aara memang tak tahu sebab Is tak buat N3.

Apa pun selamat dah setahun berlalu.

Happy belated birthday adik sayang...

nanie nanie said...

sat ja no....dah boleh tambah sorang lagi la...hehehehe...

nanie nanie said...

sat ja no....dah boleh tambah sorang lagi la...hehehehe...

Mummy LiYzA ^^, Mummy LiYzA ^^, said...

yeay..epy bday aara!!
cepatnya dah stahun pon kan..
h0h0oo..iman kmi pon dh stahun nih nk buleh adek lak..hohoii,buleh ka?

Fifi Nadhrah Fifi Nadhrah said...

kejap je da setahun.. rase macam baru je..

selamat hari ulangtahun sayang!~ jadi anak yang solehah ye..

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

tahniahlah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥