Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

0
surat dah ada dalam peti

INI SEBENARNYA YANG TERJADI... episod I

Selapas 5 tahun merancang~~~

Dari awai perkahwinan sebenaqnya merancang untuk bercuti

tapi tak pernah nak menjadiks

macam-macam tempat kami gugel nak pi, tapi Allah tak izin lagi

Akhirnya Allah izin waktu anak dah dua (^___^)

waktu ada depa pun memang banyakkk kali merancang dengan teliti termasuk bajet yang perlu dikeluarkan, tapi TAK MENJADIK

apa yang kami buat, pejam mata teruskan ja untuk kali ni TANPA PERANCANGAN

Kita ke KL, umah paktih, kendian tiduq sana dua malam, pi Nilai 3 cari baju raya then balik singgah Bukit Merah, tiduq semalam di bukit merah dan pagi-pagi bagi anak-anak enjoy main ayaq, petang balik rumah

apa yang terjadi sebenaqnya???

v

v

v

v

v

v

v

hmmmm

secara mengejutnya selepas babah humaira sangat bz kat tempat qeja sepanjang bulan ni dan bulan2 yang sebelumnya, kami secara mengejut membuat permohonan cuti isnin dan selasa (25 dan 26hb Mei 2015) 

Kena cepat sebelum cuti sekolah bermula~ dapat p weekday untuk elakkan kesesakan danpenjimatan bajet.

CUTI LULUS

kami memang jarang bercuti, cuti babah humaira langsung tak berusik, ada sehari dua yang kami amik masa aara dengan aisya demam awai tahun dulu...

JUMAAT | 22 Mei 2015

jadi, jumaat malam pi shoping barang yang tak cukup, packing barang


tapi yang di cari tak jumpa~

SABTU | 23 Mei 2015

esoknya dengan keputusan yang sangat mengejut kami gerak ke Padang Besar untuk cari barang dan baju baru sikit untuk pakai p bejalan~ ***semangat

haha

Padang Besaq bukak dalam pukui10, bajet nak gerak awai, tapi dengan dua orang puteri ni, lari sana lari sinik, jadi ler pukui 10 jugak baru gerak...


(((banyak gambaq perjalanan takdan snap sangatpun... uhuuuu)))



pi beli barang, bila bawak dua orang puteri tu, mata xleh leka tengok barang, habis semua benda depa nak kutip dan lari sana sini

***berpeluh

huwaaaaa!!! letih, jadi la pukui 2 jugak kami leh gerak balik. Dalam kereta ja rancang semua, sampai rumah, kami kemas barang, babah akan keluaq pi servis kereta dengan beli buah pelam harum manis untuk buah tangan kat paktih se'family'

sampai ja kat umah, terus kami solat+kemas semua barang yang nak angkut, dengan myv cumil itew~***pengsan tengok barang kami

tunggu babah balik, tak balik lagi, jam dah nak dekat pukui4, ada kenduri umah sedara yang kami kena singgah sebelum bertolak p

dah pukui4, dia balik, gtau buah pelam tak elok dekat jabatan pertanian, dah tinggai yang tak best, jadi rancangan di ubah lagi, sebelum gerak p, kami kena pi cari buah kat bukit bintang, perlis (under jabatan pertanian jugak ni) cuma lokasi berbeza.  then beli susu dengan beg galas aisya, dia duk bising nak beg sekolah warna pink ***mama pengsan lagi 

dah beli beg aisya, otomatiknya akan beli secara berkembar... untuk aara jugak

susu pun dah abis stok, jadi alang-alang beli beg japgi, beli susu sekali

Kenduri terpaksa sangat xdapat nak p, lewattt sangat jugak cetanya, jadi kami terus gerak lepas asar ke Bukit Bintang, Perlis untuk cari buah pelam, tambah lagi ruang qeta yang semakin mengecik tu, terusssssss ke kangaq untuk beli beg+susu

dah dapat beg~ (sebenaqnya susu lupa beli pada ketika ini)

tengok jam dah 6 petang lebih~

terus kami gerak ke KL


Bismillahirrahmanirrahim


...bersambung






Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥