Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

10
surat dah ada dalam peti

MAMA, nak pakai baju 'ti du ak'

Aisya, dah besaq dah~ rasa macam baru ja update pasai dia waktu kecik dulu~

dari lahir, sampai dia nyuluq, merangkak, baru nak buleh berjalan, sampailaaa jadi besaq macam ni, mak dia qeja update kat blog ja (^___^)

Sampai time aara~ mak dia dah xbopa rajin sebab duk mengawai depa dua tu (^___^)


siMerah Humaira dah nak masuk 4 tahun~ next yer dah nak antaq ke tadika. In Syaa Allah

rambut??? Dia tak kasi potong

nak macam repunzel katanya


dia tengok ceta tangled haritu~ dia takut sakittt bila potong (^___^)

takpalah nak, mama memang suka rambut panjang tu (^___^)

adik? 2 tahun dah tapi rambut takmau panjang lagi... Dua-dua ni, sejak bercukur dulu, xpernah potong lagiks ;)









dua-dua ni anak syuga mama ngan babah yang disayangi. Moga jadi anak yang solehah kelak, jadi kakak dan adik yang cemerlang dunia cemerlang akhirat (^___^) amin

.

.

.

.

.

eh!

tersasar dari tajuk. Duk ingat nak gitau, aisya tetiap malam musti suruhkan pakaikan dia baju tiduq.

tapi perkataan tiduq yang puan eeiyss selalu cakap tu, dia lagi tragisss... tiii  duu   arkkk

macam sengaja ja di tekan-tekankan... tapi bila difikir-fikirkan, memang puan eeiyss rajin wat loghat. sengaja di pekatkan... 

contoh : ish, sakit lutuitnyaaaa... ha gitu, tak sangka depa duk dengaq dan apply dalam pertuturan depa... hohoh~

sambil tanya kat babah humaira,

next time kita kena stat cakap bahasa baku dah tau~

saya perlu ke 'bang' (bahasa baku untuk bank) untuk pengeluaran wang. saya akan pulang sebentar lagi. (sambil tunduk hormat) ***gelak dalam perut

aduhai~

apapun, tanpa kalian, senyum tak mungkir terukir. chewah! moga kita semua berkumpul bersama di Jannah~ Allahu (T___T)

ok dulu hari ni, jumpa lagi na semua! Assalamu'alaykum 

(^____^) xoxo

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

10 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Puteri Hanisah Puteri Hanisah said...

singgah sebentar^^

Falsya Falsya said...

alahaiii chumel je 2 beradik nie tau..rambut kakak pjg sgt..cantik..

Zee Suhaini Zee Suhaini said...

comelnya dua anak dara ni..

eelobor eelobor said...

wah...seronoknya 2 beradik tuh mcm bestfriend lak. sya punya 2 hero... emm....macam biasa lah bila dah nama hero. tak gaduh tak sah

eelobor eelobor said...

wah...seronoknya 2 beradik tuh mcm bestfriend lak. sya punya 2 hero... emm....macam biasa lah

Kakzakie Kakzakie said...

Yelah.. dulu masa kakak selalu mama buat N3. Time adik mama dah busy dgn shaklee auntie tengok tetiba aje adik dan besar. Tak nampak perkembangan dari awal..

Sham Sham said...

Salam kenal...singgah sini n terus folow...

Moga kedua2 mmbesar mjadi anak yg solehah...erm xnak tambah adik lg ke...? ;-p

Fifi Nadhrah Fifi Nadhrah said...

subhanAllah.. comelnye anak2 eis..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eiyss,
santek rambut dedua beradiks itu :)
anak iols nama ja dok penang tapi tak ghtei cakap utara
cencaner tu ??? he3

tiga lalat tiga lalat said...

salam. hee chomeyynya ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥