Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

2
surat dah ada dalam peti

SHAKLEE PERLIS | Cara Makan Set Berpantang SHAKLEE

alhamdulillah

UPDATE : FREE VITALEA UNTUK MEREKA YANG MENDAFTAR AHLI BULAN MEI - OKTOBER 2015 DI BAWAH #empayarTSFI
wasap eeiyss ➡ +60175777137
Untuk maklumat lanjut



Selalu puan eeiyss akan terang detail macam mana nak makan | Set Berpantang Shaklee | ni thru WhatApps kat customer, tapi ada jugak yang nak jadual. Dia pening tengok banyakkk sangat perkataan. hohohoh~

Jadi atas konflik ni, puan eeiyss akan ringkaskan dan buat jadual comei2...

Jadi semuaaaa boleh tengok (^___^) In Syaa Allah

ni secara ringkas ja, detaillll dan tips2 bes hanya khas untuk customer tersayam. ihiks (^___^)


Jadual ni seppp dalam henpon, senanggg nak refer (^___^)

Jadual ni untuk memudahkan, bukan kata kena makan pada waktu tu ja, waktu lain tak boleh sentuh, NO (^___^) sangat flexibel. Jadual ni untuk memudahkan pengambilan dan customer senang ingat waktu mana perlu makan.

penerangan lebih jelas, hanya ekslusiv untuk pelanggan #empayarTSFI khasnya. Berapa banyak yang boleh di ambil dan sebagainya tu, jugak ekslusiv untuk customer puan eeiyss ja, in syaa Allah...

PAGI

Bangun tidur, masa perut tengah kosong tu, amik Zinc Complex. Penyerapan maksimum Zinc adalah waktu PERUT KOSONG. Elakkan makan bersama makanan atau minuman bersusu.



Paling senang~ pagi2 lepas bangun tiduq, sebelum gosok gigi, sunah minum ayaq dulu untuk kekuatan sendi, jadi puan eeiyss amik waktu minum ayaq tu.... baguih~ amik 4gelas ayaq pastu baru masuk bilik ayaq (^___^)

Kendian, sebelum sarapan amik ESP, 2 sudu besaq. Selalunya puan eeiyss amik ESP tak campuq apa2. Nikmati rasa ESP sejati gitew~ sedapppp sangat. Ramaiiiiii yang amik ESP campuq dengan minuman kegemaran, itu terpulang. Ikut selera masing2. Yang penting JANGAN bancuh guna ayaq hangat (AIR PANAS) dan jangan campuq dengan minuman berkafein.



ESP ni memberi tenaga segera, jadi cepat kenyang. Makan sarapan sikit pun dah mencukupi (TIPS KURUIH DENGAN ESP) ahaks!



Lepas sarapan, leh amik B-Complex 1 bijik. Kalau badan letih sangat baru amik 2bijik (^___^)

TENGAHARI (Lunch)

Tengahari, sebelum lunch leh amik 3 caps LECITHIN (ini TIPS KURUIH WAKTU BERPANTANG) lepas tu lunch macam besa. Lecithin ni dia pecahkan lemaks~



 Lepas Lunch amik 1 bijik Vitamin C.



Untuk tambah susu badan pulak, LEPAS 2MINGGU BERSALIN baru amik Alfafa Complex 2 - 5 bijik.



Lepas lecithin pecah lemak, alfafa ni adalah agen detox yang best (ini TIPS KURUIH WAKTU BERPANTANG selain milk booster) Alfafa ni ada unsur herba seperti jamu. sebab tu kena tunggu lebih kurang 2 minggu sebelum amik dia (^___^)



Vita-Lea 1 bijik (PERHATIAN : Vita-Lea tak boleh ambik dengan produk tenusu. Dia menghalang penyerapan maksimum)

MALAM 

Amik Ostematrix 4bijik sebelum tiduq. Pengeluaran susu badan akan ambik kalsium dari tulang dan gigi. kita kena makan ostematrix ni untuk elakkan pemakaian gigi palsu di usia muda! huwaaaaa! serammm (T___T)



Kalau gigi duk rasa macam kukuh, tapi kena ingat, kesan di usia tua kita, osteoprosis (sakit tulang reput) erghhhhh! selain tu ostemastrix macam yang kita tau sangat popular untuk atasi masalah sembelit. kalau sembelit waktu lepas bersalin normal~sungguh ngeri... huhu!

Pasai apa sembelit popular sangat waktu kita bersalin ha?

Sebab Hormon progesteron akan buatkan usus kita beroperasi lebih cekap. Air dan zat semua diserap dalam usus untuk bekalan ibu dan anak dan penghasilan susu badan. Subhanallah, hebat sistem ciptaan Allah kan? Allahu~



Bila cekap sangat, tu yang jadi sembelit sebab ayaq habis kena serap... jadi ayaq sangat penting waktu berpantang ni...


3 Liter tu tahap minimum

sejam sekali kena make sure pengambilan ayaq cukup (^___^)


tu ja untuk kali ni, kita sembang lagi lepas ni na (^___^)

XOXO (^___^)

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

2 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Nurzakiah Hanum Nurzakiah Hanum said...

wow

Angah Angah said...

caiyokkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥