Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

3
surat dah ada dalam peti

INI SEBENARNYA YANG TERJADI... episod II




Dalam kereta bincang lagi...

henpon memang tak lepas, gugel sangat membantu. Kami rancang singgah ke Zoo Taiping untuk Night Safari!!!

bagi anak-anak tengok binatang malam-malam, naik kereta api... gugel time tutup, nampak macam sempat

jadi, terus gerak ke sana

Lepas daripada penang tu, terus je pasang gugel map

TURN LEFT

TURN RIGHT

CONTINUE STRAIGHT

!!!

ikut je dengan tabahnya apa yang dia cakapkan tu~ huahuahuhuahuhaua (^___^)

dah semakit kelam lorongnya bila keluaq dari highway~ macam takut salah jalan tapi takkan zoo nak letak tengah bandar pulak, dulu sebelum kawen ada pernah p, tapi orang bawakkan, siang pulak tu, jalan? harap maap lerrr~ mana nak ingat, dalam perlis pun leh sesat, nak ingat jalan zoo tu?

hohoho~

akhirnya sampai dengan jayanya. orang pun takdak, keretapun ada dua tiga bijik~ muehehehehehe

tak meriah bila p waktu bukan cuti~ kedai pun tutup


macam kompius ja nak masuk, tapi kaunter tiket bukak! beli tiket, tunggu keretapi, takdak sapa~ kami ja.. huhu~ dalam 7 minit kemudian ada la dua lagi family. Alhamdulillah, takdak la sunyiii sangat kannnnn



Bila naik keretapi .............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

***diam tak terkata

hmmmm

bawak la anak-anak mai waktu siang na

kbai! (T____T)

dah dekat kui12 jugak, lepas salin pamperz aara ngan aisya tu~ kami gerak ke KL


Sian babah, musti letih (T___T)

kami tak rest, jalan terussss ja

keluaq dari zoo terus ja amik highway dan kembali semula ke perjalanan kami yang asai~ K L

mama pun dah tak tahan mata sebenaqnya, nak teman babah. dah bopa kali terlelap, tapi telinga 24hous setting untuk dengaq kalau-kalau babah menguap! hohoho

bila dengaq ja, terus bangun urut

"is, xyah urutla...."

***sentap

"pasaipa???" ada nada nak teyak di situ, tapi di kontrol sebab mak ikut sama (^__^)

"is urut pelan, tak rasa apa pun~"

"oooo..., benti dulu la bah. rest"

"memang kena benti, tangan babah dah tak kuat pegang stereng ni. ngantuk"

kami benti tiduq dua kali sebelum lepas subuh dari rnr sungai buloh tu nak terussss amik signboard PUTRAJAYA/KLIA

senang***

sampai area tu, puan eeiyss yang tunjuk jalan ikut signboard mana~ besa duk sana sat, jadi le leh tolong tunjuk tanpa bantuan puan gugel left left right straight tadi

haha

...bersambung

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

3 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

makchaq makchaq said...

Makchaq banyak kali jugak pi zoo taiping.. pakchaq kan org taiping.. tapi x pernah pi night zoo..pernah pi night zoo kat tempat lain.. tak best seba tak puas nak tengok.. gelap..

Arina Shamsul Arina Shamsul said...

huhuhu..mmg tak kena masa ..hihi..

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI said...

yui lama x p zoo tepeng.. night tu lgsgla.. nk p tp kwn kata, watpe.. binatang pun tido..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (12) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥