Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

2
surat dah ada dalam peti

abang...sudi dak jadik suami eeiyss kat syurga? huuu...

Setelah melangkah ke satu tahun lebih usia perkahwinan
Setelah dikurniakan seorang cahaya mata
perjalanan hidup kian mencabar
bagi sesetengah pasangan...myb usia satu tahun ni terlalu muda
masih banyak manis yang belum dikecap
tapi banyak juga pahit yang harus ditelan

Dalam mengenali lebih....lebih mendalam sikap suami
dan semakin tebukak...sikap sebenar kita
yang secara tidak sedar..
kita masih menyimpan 'perangai' sebenar
atau mungkin 'perangai' baru yang mula berputik dalam diri
juga secara tidak sedar

apapun...sentiasalah bersikap positif
ambil berat perkara yang terbaik suami pernah lakukan untuk kita
dan padamkan satu..dua sikap yang tidak menyenangkan itu
secara perlahan...
fikirkanlah sikap2 kita yang juga tidak menyenangkan hatinya
tapi dia masih mampu tersenyum dan 
membelai kita penuh kasih sayang


Huuuu~
abang...sudi dak jadik suami eeiyss kat syurga?huuu...
atau Allah dah tetapkan bidadari cantik untuk abang kat sana?
huuu~
lebih berat...mampukah eeiyss berada di syurga bersama abang?
huuu~
hidup bersama bukan sekadar di dunia...
hidup kekal bersama di 'sana' 
itu yang lebih utama

Seorang Isteri bertanya kepada suaminya, “Apakah saat paling bahagia didalam hidup abang? “
Suaminya memandang muka isteri dan berkata ” Saat itu belum terjadi lagi.. “
Si Isteri terdiam sejenak.
Kemudian dia bertanya lagi, “Dan bila saat itu akan terjadi?”
Suaminya berkata : “Saat itu adalah hari dimana awak membuka pintu dan berkata kepada saya ‘Abang, Assalamu Alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh’ didalam rumah kita di Syurga..”

yaALLAH suburkan cinta kami hingga ke syurgaMU yaALLAH

Kupandang wajah suci milik suami
penuh kasih...penuh cinta
berpenat lelah bekerja
tidak banyak songehnyer membantu
dari awal perkahwinan sehingga menguruskan anak tercinta
-terima kasih abang-
tak ternilai dengan kata2...
-terima kasih kerana menerima diri ini seadanya-

-terima kasih-

إِنَّا جَعَلْنَا مَا عَلَى الْأَرْضِ زِينَةً لَهَا لِنَبْلُوَهُمْ أَيُّهُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا

Maksudnya : “Sesungguhnya Kami telah jadikan apa yang ada di muka bumi sebagai perhiasan baginya, kerana kami hendak menguji mereka, siapakah di antaranya yang lebih baik amalnya”.

-moga dipermudahkan urusan kita semua...insyaALLAH-
bawah ni...ada doa...
doa untuk eratkan kasih sayang
suami isteri..kat anak2pun leh je baca
doakan senjata mukmin
Allah...Allah...





Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

2 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Amyra Azhar Amyra Azhar said...

alhamdulillah, aminn semoga kekal hingga ke jannah Allah :)

eeiyss eeiyss said...

@Amyra Azhar

tq amyra... terima kasih atas doa... moga sama2 dirahmatiNYA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥