Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

34
surat dah ada dalam peti

jangan MALU kalau chenta~lalala

credit to OSM
Show your love to your spouse both at home and in public respectfully. 

Do not feel ashamed to walk together in street. 

Do not walk one in front and the other at the back. 

Rather hold hands together when you walk.
credit to ingredients of happy muslim marriage
kalau dah ada anak2 pulak ,  cari jugak cara macam mana nak jalan pegang - pegang tangan. cane tu ?  ikut kretiviti sendiri la ... hehe ... agak - agak , incik asben leh bertahan dak keromantikannye itu til d n ? insyaALLAH ... sama - sama kita doa . perkahwinan yang bahagia hingga ke syurga . AMIN .
 Bile tengok married couple bukan islam ,  mereka sangat sweet gitu .  sampai di usia emas , masih lagi kekal romantik . kitepun ada icon untuk dijadikan teladan iaitu rumahtangga Baginda Rasul sendiri . 

buat apa nak malu sebab hubungan dah HALAL. kan ? kan ?

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

34 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Cikgu Ma Cikgu Ma said...

header saya ke? buat dgn photoshop...huduh ja..x reti ngat nak buat ensem2...takat tu jerr reti

eeiyss eeiyss said...

@Cikgu Ma sudah jawab ket belog..ehehe

Cikgu Ma Cikgu Ma said...

kenapa ea? apa yg heran pasal header saya tu yea? ada double dashed underline tu ke?

eeiyss eeiyss said...

@Cikgu Ma juge sudah jawab kat belog... hohoho

Teenager Housemaid Teenager Housemaid said...

err..saya belum kahwin..hehehe

eeiyss eeiyss said...

@Teenager Housemaid hehehe... apply soon~

Yatie Awang Yatie Awang said...

akak ni pemalu, jadi bila jalan2 kat luar rasa malu pulak nak pegang2 walaupun suami,,hahah...masa couple lagilah tak boleh kan..pimpin anak2 je

MaryaYusof MaryaYusof said...

Salam dear,
Terima kasih sudi baca, singgah & baca entry yg lepas2 di blog sy :)
Semoga Ukhuwah kite berkekalan... :)

eeiyss eeiyss said...

@Yatie Awang is pun pemalu jugak (ye ke? hohoho) tapi takat pegang2 tangan bile kua tu terbiasa dah bila kawen... bile xkawen...lagi la xpenah nak keluar2 macam tu...hehe...
perasaan untuk bepegangan tangan tu datang secara otomatik...indahkan perkahwinan tu... yang halal mang sangat diberkati... buat apepun.. insyaALLAH... hehe (tanam dalam hati... jangan malu2 ngan suami...chaiyok2! hehe)

eeiyss eeiyss said...

@MaryaYusof salam ukhwah fillah.. moga terus menulis dengan berkesan..insyaALLAH is akan selalu berkunjung ke PERU secara maya melalui karya akak~

HeNRieTTa JoSe HeNRieTTa JoSe said...

Hehehe....nk tgk jugak la...enchek abang akan kekal sweet cam skank tak....hehehe...amin...

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

nice entry

eeiyss eeiyss said...

@HeNRieTTa JoSe tq~

eeiyss eeiyss said...

@HeNRieTTa JoSe moga terus sweeeeet....insyaAllah..hehe

eeiyss eeiyss said...

@Ahmad Ali (bukan nama sebenar) sama2 kongsi... moga ada yang bermanfaat~

Ali Power Ali Power said...

haha klw da kawen,kmfm sy pegang tgn kuage...xnk lepas, t kene langgar lori. ;p

MaryaYusof MaryaYusof said...

Hola eeiyss!
Akak nak mintak tolonglah, boleh tak buat tutorial mcmana nak buat link tinggalkan jejak utk dijejaki tu :)Akak tak pandailah...hehehe

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

salam perkenalan daripada kancil

Hanif Hanif said...

betul...betulll

Teenager Housemaid Teenager Housemaid said...

apply soon?
haha..tamo!!

eeiyss eeiyss said...

@Ali Power hohoho

eeiyss eeiyss said...

@MaryaYusof owh..yang tu... t is kasi link tutorial ye... hoho

eeiyss eeiyss said...

@Kancil 8349 salam perkenalan... terima kasih sudi singgah

eeiyss eeiyss said...

@Hanif tang mana yang betui tu... hehe

eeiyss eeiyss said...

@Teenager Housemaid hehe

fRaMe+LenSeS fRaMe+LenSeS said...

sapa tanak kan? uuu.. tapi susahnya nak digapai..

fRaMe+LenSeS fRaMe+LenSeS said...

sapa tanak kan? uuu.. tapi susahnya nak digapai..

eeiyss eeiyss said...

@fRaMe LenSeS xsusah... jangan putus asa... tu je... sekarang duk keep msg incik asben... 'kata2 romantik' (jiwangla konon...haha) even dia balas pendek.. las2 dia yang stat pulak... hohoho...

eeiyss eeiyss said...

@fRaMe LenSeS macam tu jugak sebaliknyer... :)

fRaMe+LenSeS fRaMe+LenSeS said...

ala comeinya cik eeiyss.. ehhe. ntah camne time nadh nt kan? hihi.

nadh ada cita tawen juga. nt rajin2 p la tgk. klu berminat aa.. ;)

http://www.nadzrie.com/2011/11/cerpen-sedetik-lebih.html

eeiyss eeiyss said...

@fRaMe LenSeS insyaALLAH... puan eeiyss doakan yang terbaik~

yana-feehily yana-feehily said...

jarang la pulak jalan pegang2 tangan ni..hmm..nak kena mintak incik asben romantik la pulak..

yana-feehily yana-feehily said...

jarang la pulak jalan pegang2 tangan ni..hmm..nak kena mintak incik asben romantik la pulak..

eeiyss eeiyss said...

@yana-feehily hooho...kene romantik.. baru bes~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥