Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

15
surat dah ada dalam peti

im pregnant! syukur ya Allah...

y : sah, aku nak tanya ni ... tapi ang jangan gelak ... camna ang detect ang pregnant

 'sah' tu nama glemer puan eeiyss masa skolah menengah dulu ... abis cumil la tu ... haha

PE : aku lewat mai period ... aku selalu mai tepat tarikh ... tapi waktu tu lewat 3hari ... sebab mang duk tunggu tu ja ... kengkawan suh beli pregnancy test untuk cek
y : akupun lewat dah 3 hari dah ni ... tapi tak berani nak test
PE : kalau nak kan kepastian beli la pregnancy test tu ... 
y : lepas test , berapa hari dapat detect
PE : la la tu jugak dapat tau result ( waktu tu jugak dapat tau keputusan )

beberapa minit kemudian

y: sah, kalau cek malam ni sah x result dia
PE : sah je ... cuma masa yang terbaik adalah pagi - pagi hari ... 
y : takutnya nak tunggu esok
PE : cek la malam ni ... aku pulak yang saspen

beberapa minit lagi

y : sah ... dia naik dua garisan ... tapi yang second tu kabur!
PE : tahniah ... ang pregnant ... aku pun nek kabur jugak ...

saat - saat indah adalah tika seorang isteri mengetahui bahawa dia akan bergelar ibu. Subhanallah ... 
teringat masa puan eeiyss dapat tahu yang puan eeiyss pregnant . Sangat teruja sampai terus hantar mms keputusan test kat incik suami . Tapi ... yang hampanya ... incik suami leh balas ...



"APE TU ? "

hehe ... nak gelakpun ada ... rupanya gambar tak jelas .

" KAT PREGNANCY TEST NI NAIK DUA GARISAN "

"maksudnye tak pregnant ka? " tanya dia balik

"PREGNANT LA... aish abang ni"

" mana abang tau ... hehe "

Seronok dengaq kawan - kawan happy ... moga melalui detik - detik indah itu dengan bahagia wahai sahabatku ...

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

15 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

yana-feehily yana-feehily said...

bestnya...k.yana pulak bila lambat period, beli UPT, esoknya period. banyak kali tau is..lambat period bukan 2 3 hari, 2 3 minggu. ada sekali tu dekat 2 bulan. bila check negatif, esoknya period..huhuhu..fobia

Hanif Hanif said...

Wah!!! Tahniah....
Minum ANmum untuk ibu..
Anak aku minum Anmum kulit cantik sikit tak ikut bapa dia...hitam manis...kekekkeke

Teenager Housemaid Teenager Housemaid said...

seronok dgr cerite org pregnant ni..hehehe

MaryaYusof MaryaYusof said...

Salam eeiys,

Pregnant kah? Tahniah!

Tiada yg lebih gembira bg seorg wanita bila bergelar ibu...take care... byk pahala bila preggy ni...bykkan bersabar ye :)

Kancil 8349 Kancil 8349 said...

Tahniah daripada Kancil

eeiyss eeiyss said...

@yana-feehily hmmm.. is pun tak lekat cepat sangat... 3 bulan juge perut kosong...macam - macam petua kengkawan bagi... tapi las sekali nasihat mak juge yang mujarab dan kena dengan badan eeiyss

eeiyss eeiyss said...

@Hanif dah minum waktu pegnen dulu... sekarang giliran kawan pulak... puan eeiyss baru lepas pantang ja.. hohoh

eeiyss eeiyss said...

@Teenager Housemaid waktu mengandung adalah waktu yang sangat indah sekali...

eeiyss eeiyss said...

@MaryaYusof eeiyss baru lepas pantang kak... kawan is mesej kat is.. dia yang pregnen... hepi tengok dia... hohoho... saat yang indah baru saja berlalu... sekarang saat2 mencabar bersama si tecik humaira yang baru 52 hari hari ni... 01.02.12

eeiyss eeiyss said...

@Kancil 8349 terima kasih... bagi pihak kawan... hohoho... puan eeiyss baru je lepas pantang... 52hari... xkan nak pegnen pulak kan? tajuk keliru.. isi huraikan... hehehe

Yana Libra Yana Libra said...

Nak kawin cepat lah~~~

hehe :P

Jendela Hati Jendela Hati said...

salam kenal...

saat2 mcmnie la paling mebahagiakan kite kan...

salam kenal...thanks folow dan sy dh folow balik...

eeiyss eeiyss said...

@Yana Libra cepat2 tawen... besh..hehe

eeiyss eeiyss said...

@Jendela Hati betui3... tengs ye

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

huhu..nk sgt2 merasa pregnant...dh 6 bln dh kwin xdok rezeki lg...ape petua mak kak is bg tu?hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥