Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

15
surat dah ada dalam peti

im pregnant! syukur ya Allah...

y : sah, aku nak tanya ni ... tapi ang jangan gelak ... camna ang detect ang pregnant

 'sah' tu nama glemer puan eeiyss masa skolah menengah dulu ... abis cumil la tu ... haha

PE : aku lewat mai period ... aku selalu mai tepat tarikh ... tapi waktu tu lewat 3hari ... sebab mang duk tunggu tu ja ... kengkawan suh beli pregnancy test untuk cek
y : akupun lewat dah 3 hari dah ni ... tapi tak berani nak test
PE : kalau nak kan kepastian beli la pregnancy test tu ... 
y : lepas test , berapa hari dapat detect
PE : la la tu jugak dapat tau result ( waktu tu jugak dapat tau keputusan )

beberapa minit kemudian

y: sah, kalau cek malam ni sah x result dia
PE : sah je ... cuma masa yang terbaik adalah pagi - pagi hari ... 
y : takutnya nak tunggu esok
PE : cek la malam ni ... aku pulak yang saspen

beberapa minit lagi

y : sah ... dia naik dua garisan ... tapi yang second tu kabur!
PE : tahniah ... ang pregnant ... aku pun nek kabur jugak ...

saat - saat indah adalah tika seorang isteri mengetahui bahawa dia akan bergelar ibu. Subhanallah ... 
teringat masa puan eeiyss dapat tahu yang puan eeiyss pregnant . Sangat teruja sampai terus hantar mms keputusan test kat incik suami . Tapi ... yang hampanya ... incik suami leh balas ...



"APE TU ? "

hehe ... nak gelakpun ada ... rupanya gambar tak jelas .

" KAT PREGNANCY TEST NI NAIK DUA GARISAN "

"maksudnye tak pregnant ka? " tanya dia balik

"PREGNANT LA... aish abang ni"

" mana abang tau ... hehe "

Seronok dengaq kawan - kawan happy ... moga melalui detik - detik indah itu dengan bahagia wahai sahabatku ...

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

22
surat dah ada dalam peti

GAME TAG :: menjawab soklan kak yana

ehem3

|tentang si eeiyss|

◉ dilahirkan 26 november 1986

◉ tadika kat perlis | sekolah rendah kat perlis :: sekolah kebangsaan oran| sekolah menengah kat perlis :: sekolah menengah kebangsaan agama (p) | UiTM Kedah 

◉ pernah bekerja di... |1. ADNIN management & Training Centre |2. NAZMAR GEMILANG (biasa dengaq?) | 3. HPA industries sdn. bhd. | 4. KDN | 5. AADK

◉ tak suke makan pedas 

◉ suke aiskrim | coklat (semua jenis makanan yang tak sihat...hoho)

◉ telah dikhitbah pada 20 mac 2010

◉ telah diikat dengan ijab oleh incik asben pada 20 november 2010

◉ telah disahkan hamil 20 mac 2011

◉ telah melahirkan seorang puteri bernama | nur 'aisya humaira binti mohd arif fazdilah | pada 12 disember 2011
 
Bismillahirrahmanirrahim . Dengan rasa rendah diri , saya menjawab sekadar yang mampu soalan dari kak yana . uhuk3 .

Apa masakan yang korang paling terer masak?
uhuk3 | puan eeiyss ni , kalau bab2 masak ... mang lemah sket | TELUR DADAR kot ... haha

Dilahirkan dimana?
Lahir kat Hospital Kangaq

Hobi?
membaca | berbloging a.k.a semua tentang komputer , tenet dll


Anda suka baca novel tak? Kalau suka, bagi satu judul novel yang paling korang suka.
Karya Ramlee Awang Mursyid | Trilogi Bagaikan puteri


Bilangan adik beradik korang?
Anak tunggal ... hoho


Paling rapat dengan siapa?
Disebabkan anak tunggal | sangat rapat dengan mak dan arwah ayah | sob3 :: alFATIHAH untuk arwah ayah

Makanan paling sedap yang penah korang makan/kat mana?
hmmm ... jarang makan luaq ... hmmm ... mana2 yang biasa makan semua sedap kot ( tak cerewet ... hoho )

Tempat yang anda teringin nak pergi.
Mekah | madinah | tempat2 yang punya sejarah islam ( tapi tingin nak ke rome )

Kerja/belajar dalam bidang apa?
Belajar pasai admin ... kerjapun di bahagian admin

Dah habis ganti puasa?
Setakat sekarang tak kena ganti puasa sebab puan eeiyss puasa penuh las year ...


Nama penuh please....(bangga la dengan nama yang mak abah bagi)
nama diberi SANISAH BINTI SABU @ HUSSIN

SEKARANG TIBA SOALAN DARI SI EEIYSS untuk anda yang ditag ... hohoh

  1. Makanan kegemaran anda
  2. Tempat yang paling nostalgia dalam hidup ( yang paling meninggalkan memori spt tempat dating | tempat pertemuan pertama | tempat yang dilawati dan ada kenangan indah | dll )
  3. Nama penuh ikut IC 
  4. Panggilan manja yang mak / ayah panggil kat rumah
  5. Adakah belog puan eeiyss ni cantik?
  6. Entri / post apa yang paling anda suka baca di belog puan eeiyss ni
  7. Perkara paling tidak disukai
  8. Rancangan / Drama / Filem yang paling menarik pernah ditonton
  9. Apa azam yang kita teringin sangat nak buat tapi tak terbuat lagi
  10. Siapa orang yang paling dipercayai untuk menceritakan masalah anda ( ibu | ayah | suami | isteri | kawan2 | adik beradik | dll )
  11. Apa cadangan untuk puan eeiyss menambah baik belog puan eeiyss

Last sekali kena tag orang ni yang berdebar - debar ni . Banyak tu ... Apepun , puan eeiyss akan cube jayakan jua . ehem3 ... mereka yang kena tag adalah :

| Puan Nanie | Puan Afzan | Liyza | Linda | Faiqah | Akak CT | Cik Puan Azizah | Afini Suhaimi | Puan Azizah | Umie Zara Ana | Siti Salha |

done kak yana ... penatnyer ... hoho
Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

11
surat dah ada dalam peti

MaSa DaH TaMat...Teeettttt

Hari yang ditunggu dah tiba .. masa berpantang 44hari telah tamat .. tapi banyak juga makanan yang tak boleh makan lagik .. mak puan eeiyss tu bukan taktau .. isau dia ..



hmm .. terima kasih mak .. jaga puan eeiyss .. also spesial thanks to incik asben atas penat lelah berjaga walaupun siang hari kena masuk upis lagi .. ( dia gi upis lewat .. iron baju sendiri .. preparing breakfast sendiri .. al alone .. sian tengok .. but abang soooooooo nice .. tengs dear )

hari ni .. mak puan eeiyss kasi greeeeeeeeen light ..
makan ais krim 
( ' ais calit ' dalam loghat utaranya .. tau dak camna? )

'ais calit' = ais yang letak dalam kon tu .. bersalut kacang tu .. pakcik yang jual tu .. naik moto .. kalau sebelah utara punya kenduri .. selalu pakcik tu ada untuk jual kat kanak2 .. leh nampak tak gambarannya? kalau tak boleh juge .. sila lihat gambar di bawah


actually, incik asben taktau lagi ni puan eeiyss makan aiskrim tadi .. hoho .. mak kata takpe .. sikit je ( dia kesian la kat puan eeiyss yang asik tak duk diam tingin makan macam2 ni .. sejak pregnant sampai la dalam pantang .. ni dah lepaspun .. ada lagi sisa2 ngidam tu )
kate nak diet? hohoho

::myra @1month ++::my little sweetheart::my little princess::moga jadi anak yang solehah::insyaALLAH::

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

13
surat dah ada dalam peti

1# WorDLeSs WedneSday vs. 2# SpOnTaneOus ThursDay

`Assalamu'alaikum semua~

Semalam seharian TAK ONLINE
mr hubby bawak laptop ke upis
jadi puan eeiyss bersama myra sepenuh masa

hari ni dua benda puan eeiyss nak kongsi

2# SpOnTaneOus ThursDay
--- How to cure your problems: ---

- Repent: asking forgiveness from Allah,
- Do good deeds, and
- Not feeling despair and losing hope in Allah.
1# WorDLeSs WedneSday



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

34
surat dah ada dalam peti

jangan MALU kalau chenta~lalala

credit to OSM
Show your love to your spouse both at home and in public respectfully. 

Do not feel ashamed to walk together in street. 

Do not walk one in front and the other at the back. 

Rather hold hands together when you walk.
credit to ingredients of happy muslim marriage
kalau dah ada anak2 pulak ,  cari jugak cara macam mana nak jalan pegang - pegang tangan. cane tu ?  ikut kretiviti sendiri la ... hehe ... agak - agak , incik asben leh bertahan dak keromantikannye itu til d n ? insyaALLAH ... sama - sama kita doa . perkahwinan yang bahagia hingga ke syurga . AMIN .
 Bile tengok married couple bukan islam ,  mereka sangat sweet gitu .  sampai di usia emas , masih lagi kekal romantik . kitepun ada icon untuk dijadikan teladan iaitu rumahtangga Baginda Rasul sendiri . 

buat apa nak malu sebab hubungan dah HALAL. kan ? kan ?

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

8
surat dah ada dalam peti

BeLoG OrANg TAkmO kOMen ka? huuuu~

dari 2007 till sekarang...
puan eeiyss menulis di laman maya ni
tapi jumlah yang komen untuk setiap entri
boleh dikatakan satu dua ja
banyak yang TAK DE LANGSUNG orang komen

menulis ni..untuk syoq sendiri ka?
kalau camtu bek tulis dalam diari je kan?
hohhoooh...

sebelum ni...mang tak amik kisah
orang tak komenpun takpe
orang tak komen tak bermakna orang tak baca
(even mang itu faktanya...hehe)
jadi puan eeiyss teruskan juga menulis
dan menulis

tapi sejak dua menjak ni...
puan eeiyss sebok berpantang...
jadi full time duk umah n men ngan tenet
jenjalan kat belog orang len
wah..beribu2 komen untuk setiap enti dorang

kalau kat tempat puan eeiyss
orang komen camtu
opkosla puan eeiyss akan jadi lebih bersemangat untuk 
menulis
bila kaji2 kenapa oang takmo komen entri kiter?

belog atau entri yang lebih bersifat peribadi... 
(macam belog puan eeiyss ni)

belog atau entri yang panjang berjela dah tu tulisan kecik2 pulak
(juge macam puan eeiyss selalu buat ni..hohho)

belog atau entri yang serabut
(juge...juge macam belog puan eeiyss...huuuu)

PENTING NI: kiter (s owner belog) jarang jenjalan (BLOGWALKING) kat belog orang
kadang2 kite gi tempat orang
TAPI BACA SAHAJA...TAK TINGGAI KOMEN
jadi orangpun malasla komen kat entri kiter
dan orang tataupun kiter ada baca entri dorang

ni sekadar pendapat puan eeiyss la... hmmm...
azam baru s blogger ni...
KENE RAJIN2!SEGALANYA RAJIN
(blogwalking... baca dan komen...sebab komen itu satu penghargaan untuk penulis)

KURANGKAN PENULISAN BERSIFAT PERIBADI
tapi TINGKATKAN PERKONGSIAN YANG BERMANFAAT
-wallahu ta'ala a'lam-



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

MisTeri GamBaq LamA

Las nite...my mom ada kuarkan gambaq2 lama
saja mengimbau kembali kenangan lama
satu demi satu kami tatap...
salah satunyer gambar arwah ayah
Allah...betapa rindunya hati ini
kat dia
...tapi ayah dah tenang dalam jagaan ALLAH
-alFATIHAH-

hmmm...banyak lagi gambar2 lama
soon afta dat...
my mom ada terhidu satu bau yang sekian lama
xterbau...
huh! seram...
sampai ke pagi ni...
asa meremang je bulu roma puan eeiyss ngan mama...

Terjemahan Surah An Nas

1. Katakan lah (wahai Muhammad) bahawa aku berlindung kepada Allah Tuhan Pemelihara sekelian manusia
2. Yang menguasai sekalian manusia
3. Tuhan yang berhak di sembah oleh sekelian manusia
4. Dari kejahatan pembisik , penghasut yang timbul dan tenggelam
5. Yang melemparkan bisikan dan hasutannyake dalam hati manusia
6. Iatu pembisik dan penghasut (kejahatan) dari kalangan jin dan manusia
Pengajaran dari surah ini ialah:
1.  Kita semua wajib menyembah Allah
2. Allah SWT sahaja yang memelihara sekelian manusia
3. Syaitan itu yang selalu membisik dan menghasut kita
4. Syaitan itu membisikkan ke dalam hati2 manusia, jika hati itu kuat maka tewaslah syaitan itu. tapi sebaliknya jika hati itu lemah maka berjayalah mereka menghasut manusia
5.  Dan kejahatan itu bukan sahaja berpunca dari syaitan tetapi juga dari manusia, (manusia yg berhati syaitan dan yang bersekutu dengannya)

myb banyak sangat ceta2 seram kat tv
jadi selalu fikir bukan2
moga kita dilindungi Allah hendaknya

BAYI ANDA SELALU MENANGIS? dapatkan jawapan lain kenapa bayi menangis di SINI



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

4
surat dah ada dalam peti

#1 SpOnTanEOus ThuRsdAy

...xtually pepetang baru duk cari
ape tu spontaneous thursday...
...ape tu wordless wednesday

blogger yang faQir 'ilmu ni
baru blajaq nak tau...ahaks
nantikan n3 pasai wordless wednesday ngan spontaneous thursday pasni....
hohohoho

sooo.....
untuk 'spontaneous thursday' yang pertama puan eeiyss wini
adalah...
jeng...jeng...
V
V
V
MISTERI POLIGAMI
boleh?
hohoho

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

oH mY cHuRp ChuRp... Wajah BaRu wiNi

...wini singgah ke laman sensasi
churp2 tu
dah len dah
aish....getting slow sket...
tenet kat umah ke
atau dorang dalam proses 
penambahbaikan
nway...waiting wif luv
nak tengok tang mana yang len...
jom terbang bersama burung cumil di SINI

nak tengok lagi...dan lagi menarik...
leh kelik SINI... sini... dan SINI juge...muah!


 “Your Hijab makes you pretty, niqaab makes you beautiful, but your Imaan makes you beyond comparison”

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

2
surat dah ada dalam peti

abang...sudi dak jadik suami eeiyss kat syurga? huuu...

Setelah melangkah ke satu tahun lebih usia perkahwinan
Setelah dikurniakan seorang cahaya mata
perjalanan hidup kian mencabar
bagi sesetengah pasangan...myb usia satu tahun ni terlalu muda
masih banyak manis yang belum dikecap
tapi banyak juga pahit yang harus ditelan

Dalam mengenali lebih....lebih mendalam sikap suami
dan semakin tebukak...sikap sebenar kita
yang secara tidak sedar..
kita masih menyimpan 'perangai' sebenar
atau mungkin 'perangai' baru yang mula berputik dalam diri
juga secara tidak sedar

apapun...sentiasalah bersikap positif
ambil berat perkara yang terbaik suami pernah lakukan untuk kita
dan padamkan satu..dua sikap yang tidak menyenangkan itu
secara perlahan...
fikirkanlah sikap2 kita yang juga tidak menyenangkan hatinya
tapi dia masih mampu tersenyum dan 
membelai kita penuh kasih sayang


Huuuu~
abang...sudi dak jadik suami eeiyss kat syurga?huuu...
atau Allah dah tetapkan bidadari cantik untuk abang kat sana?
huuu~
lebih berat...mampukah eeiyss berada di syurga bersama abang?
huuu~
hidup bersama bukan sekadar di dunia...
hidup kekal bersama di 'sana' 
itu yang lebih utama

Seorang Isteri bertanya kepada suaminya, “Apakah saat paling bahagia didalam hidup abang? “
Suaminya memandang muka isteri dan berkata ” Saat itu belum terjadi lagi.. “
Si Isteri terdiam sejenak.
Kemudian dia bertanya lagi, “Dan bila saat itu akan terjadi?”
Suaminya berkata : “Saat itu adalah hari dimana awak membuka pintu dan berkata kepada saya ‘Abang, Assalamu Alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh’ didalam rumah kita di Syurga..”

yaALLAH suburkan cinta kami hingga ke syurgaMU yaALLAH

Kupandang wajah suci milik suami
penuh kasih...penuh cinta
berpenat lelah bekerja
tidak banyak songehnyer membantu
dari awal perkahwinan sehingga menguruskan anak tercinta
-terima kasih abang-
tak ternilai dengan kata2...
-terima kasih kerana menerima diri ini seadanya-

-terima kasih-

إِنَّا جَعَلْنَا مَا عَلَى الْأَرْضِ زِينَةً لَهَا لِنَبْلُوَهُمْ أَيُّهُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا

Maksudnya : “Sesungguhnya Kami telah jadikan apa yang ada di muka bumi sebagai perhiasan baginya, kerana kami hendak menguji mereka, siapakah di antaranya yang lebih baik amalnya”.

-moga dipermudahkan urusan kita semua...insyaALLAH-
bawah ni...ada doa...
doa untuk eratkan kasih sayang
suami isteri..kat anak2pun leh je baca
doakan senjata mukmin
Allah...Allah...





Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

5
surat dah ada dalam peti

BELOG SERABUT


ehehehee
nak wat belog cumil macam orang len
tatau jadi ke tak
doakan jadiks la ye

_______________________________________________________________

misi sekarang...
tengah buat header bodo2..heheh
(budak baru blajaq wat header...ada sesapa sudi tolong buatkan ke? hohoho)

______________________________________________________________________

cukupla sket2 sapu..nak gerak ke belog satu lagik pulak..
nak ikot?????
jom ke SINI
 
Luv u my dear readers 4 da support

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

4
surat dah ada dalam peti

BLOGWALKING~

hari ni sabtu..
hari untuk blogwalking..
tatau sempat ke x...
myra tengah tido...
puan eeiyss dah ngantuk la pulak...
huargghhhhh!
yaALLAH... nak kena baring kot 
satg myra jaga...nak nyusu..ngantuk pulak kan? kan?


Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

0
surat dah ada dalam peti

kemaskini...dan kemaskini...

sekarang duk kalut
kemas2 belog puan eeiyss ni...
bagi xserabut...
tapi..las2 cam serabut jugak...
henram sajala...bagi yang melawat n follow..
tengs bebanyak tau...

JANGAN LUPA TINGGAI LINK
senang nak pi jenguk balik..
hohoho

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

2
surat dah ada dalam peti

MYRAVEA: Segmen Warna Pilihan Untuk Blogku



p/s: kelik header untuk join segmen
jenjalan kat belog sifu2 ni
jumpe ngan segmen warna pilihan ni
makanya...puan eeiyss pun terai menjoinkan diri
warna pilihan untuk belog puan eeiyss
mang dulu puan eeiyss suke sangat warne biru
lately dah suke sangat warna pink...

layout belog puan eeiyss ni
asek bertukar...
ni guna layout ni sebab ada kombinasi pink dan biru...
even nampak serabut
tapi sekali sekala
nampak cute lak...Allah...Allah
hehehe
~~~belog MYRAVEA ni dah tersenarai kat bloglist puan eeiyss

TARIKH TUTUP : 05 JANUARI 2012
tarikh puan eeiyss hantaq esaimen 02 Januari 2012

Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (10) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥