Terkini dari teratak ❤ sїℱαℚїℝ ◝їlm◡ ツ ❤

1
surat dah ada dalam peti

INI SEBENARNYA YANG TERJADI... episod III



24 Mei 2015 | AHAD

Dah nampak signboard Dengkil~fuh, lega jaaa rasanya...

Dah jadi tempat kenangan dah tu, tempat merempit motor masa qeja kat putrajaya dulu. Dengkil-Putrajaya (^____^) kenangan mengusik jiwaaaaa

erk!

sampai pekan dengkil, singgah nat depa sat (pasar pagi) belikan sarapan, xnak la susahkan paktih maktih sekeluarga....

Alhamdulillah, sampai jugak kami dengan jayanya, tengok dah penuh meja maktih sediakan sarapan + pulak nasik lemak, roti canai yang kami bawak~ bertambah2 meriah meja tu... hohohohoh


rasa macam nak lenaaaaa ja, maklumla sepanjang perjalanan kami tiduq sat2 gitu ja, letih...

tapi petang tu kami nak gerak ke Nilai 3~ cari baju raya!!!

sebelum tu nak singgah bangi gateway untuk beli power bank baru, ni semua tengok kat ig dah lamaaaa usha. nak beli online ja, tengok dia ada bukak booth kat bangi, jadi kami alang-alang ada kat sana, elok sangatlah kiranya pi beli truih ja....

tengahari tu kami keluaq, lepas rest sat... tak leh rest sangatpun sebab anak-anak full charge dalam perjalanan, jadi depa sangat aktif dan exsaited nak xplore rumah orang~uhuuuu (T___T)


ahaks (^___^)

babah amik satu, tapi bukan warna pink la... lalalala~

dari bangi, ke Nilai3, macam-macam ada sangatttttttt sampai tak terbeli apa pun... 

anak-anak lagi yang sukar dikawal, Allah

haha! adoiii

dari situ balik umah paktih, memang ressssss saja, malam pun tak keluaq mana sebab esok dah nak gerak ke bukit merah, hotel? Trivago! haha

25 Mei 2015 | ISNIN

Pagi tu kami habiskan masa bersembang dan berkemas ja, ressss sangat, alhamdulillah

dapat bawak mak pi jumpa paktih, dah cukup untuk rasa bahagia

Mula macam nak bawak anak-anak ke zoo negara ja, tapi las-las tak pi pun, paktihpun membebel ja, sebab kami pi mengejut, kalau rancang awai, dia leh bawak pi jalan-jalan... uhuuuu

kalau merancang, tak sampai la kami kat sana.. muehehehehe (^___^)

bertolak ke Bukit Merah lepas makan tengahari ramai-ramai...

Dalam perjalanan singgah kat Tesco Setia Alam untuk tukaq powerbank mama, sebab xleh nak cas tiba-tiba... seb bek leh tukaq...huhuhu

Dalam perjalanan, dari Bukit Merah, rancangan bertukar untuk bermalam di cameron jaaaa~upssss

Terus set gugel maps ke Cameron Highland!!!

...bersambung



Terima kasih daun keladi... sudah baca komenla lagi... sudah komen jangan lupa like n follow belog ni... sama2 berkongsi rasa.... jazakumullahu khoir

1 org sabahat cumil doakan kebahagiaan kami:

Kakzakie Kakzakie said...

Ini baru betul-betul jenjalan makan angin Is.
Anak sukar dikawal tanda sihat itu lebih baik daripada dia diam mahu jenalan pun tak menjadi tau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ yang sangat disukai ♥


Get this widget here

♥klik hat sukaaa ja ♥

` (1) ~family xtvt~ (10) ~mAkaN MaLaM~ (4) ~mAkaN pEtAnG~ (3) ~maKAn TenGAHaRi~ (2) ~QeRoJe~ (3) ~sAraPaN pAGi~ (3) aadk's activity (2) aaraIMANI (16) ADNIN (8) Aidilfitri (3) aYAh (6) babah (1) bAby bOotiEs (1) baby sandals (2) banjir (1) beads (1) BeRpaNTang (1) BicAra FiLeM (3) bicara ilmu (11) bisness (2) bLOgwalKinG (1) breastfeeding (1) BuKu dan Diri Ini (2) churp2 (1) cr0ChEt (2) dari HATI (63) detox (1) episod berukhwah (1) eSELL Shaklee (1) faceBLOG (1) faCEbOOk (1) FriDaY's mOod (1) fun (6) Gigi (2) GivEAwaY (2) header blog (1) Herblax (1) Horror... (3) HPA (8) info (3) islamDANjihad (12) it's about BESdAY (7) jaLAn2 nGan CiK aBg (10) jomodershaklee (1) kaWAn2 BlogGers (3) kaWan2 TawEn (2) KDSA beseri (1) keahlian shaklee (4) KeHaMiLaN (14) kEjaDiaN2 (3) kisah chentaku~ (14) KoLEksi HadiAH (1) lemang (1) LiRik LaGu (2) little caliphs (1) makanan bayi 6-8 bulan (1) mamamasak (1) mASakAN (17) mealshake (1) memory~ (10) miNumAn (1) misTERi (1) muhasabahdiri (1) MyCoNTESt (2) Omega Guard (1) oRiGami (1) PantangLarangShaklee (1) parenting (1) pEmAnis MuLuT (1) pencuci mulut (1) percutian (9) perkahwinan (60) PerkemBanGan Bayi (3) perMaTa Hati KaMi~ (31) pReGnanCy (1) puding (1) RagAm MyRa (28) ramadhan (3) saja2 (37) SeGmeN2 (7) sekolah (1) sembelit kanak-kanak (1) Set berpantang (2) Set Detox (1) Set Kurus (3) Set Menyusu (1) shaklee (13) shaklee perlis (3) shakleespecialpromotion (1) Shape Up Set (2) SpOnTanEOus ThuRsdAy (5) tadika (1) TAG sana sini (27) taMAn2 iLmu (4) Temuduga (1) TiPs (4) uMuM (9) unDER coNStrUctiOn (4) UniK dAN lUCu (4) Vita-Lea (2) Vitamin c 500mg (1) Vitamin e (1) WorDLeSs WeDNesDay (28) YESpackShaklee (2)

♥ Google+ Followers ♥